Undersökning


Har bestämt mig för vad jag ska skriva om i min "sex och samlevnadsuppsats", människors syn på unga gravida/unga mammor!

Så nu behöver jag eran hjälp, vill att så många som möjligt svarar på frågan om vad de tycker om unga mammor? (Alltså tjejer mellan ca 16-22 år)
Inget svar är sätt eller fel, vill ha allas åsikter!

Så tveka inte med att skriva! :) 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vet i fan om jag räknas som ung mamma, haha känner mig så gamal men jag var 20 när jag fick min dotter, är 21 år nu. Men de pikar,åsikter o blickar jag har fått är olika. Det är mer äldre människor 30+ som är otroligt negativa medans folk i ens egen ålder tycker bara man är modig. // Sandra

2008-03-16 @ 20:12:26
URL: http://hylen.blogg.se
Postat av: Jessica

Jag tycker att man inte bör vara för ung när man skaffar barn, man måste känna att man är mogen - inte bara tro att man är mogen för det. En del unga mammor skaffar barn av helt fel anledning, eller tror att saker och ting, tex livet ska bli roligare.
Men det spelar ingen roll om man är 16 eller 30 år när man blir gravid, huvudsaken är att man känner att man är redo för det själv. Men att när man blir gravid som ung, kanske man bör tänka 2 ggr innan man fattar ett beslut, eftersom livet inte ens har startat men det behöver heller inte betyda att man slutar leva när man fått barn heller. Men när våra föräldrar fick oss så var det helt fullt normalt att man startade sin familj vid 18 års åldern, så varför ska det vara sådan tabu nu? Att man skaffar barn innan man fyllt 30 är som att begå socialt självmord näst intill.

Hm jaaa, det va nog allt :p Jag fattar knappt hälften av vad jag skrivit. Men du förstår nog lite äändå :) Bra att du åkt ut för att plugga, tråkigt ändå, det har varit sånt fint väder och jag ville ut och gå :-p

Kram!

2008-03-16 @ 21:27:35
URL: http://strippedconfessions.blogg.se
Postat av: Anna

Jag kan inte uttala mig om hur mognadsgraden är för alla 18-åringar, utan kan bara tala för hur jag var och hur jag är nu vid 25 år. Det händer så otroligt mycket under dessa år och även om jag ansåg mig vara en rätt mogen 18-åring så kan jag säga att jag inte hade haft lika mycket tålamod med en bebis som jag har nu. Det är jättejobbigt att ha barn, även om det också är underbart. Många unga jag har pratat med har en romantiserad bild av hur det är att ha barn, och det blir ett kallt uppvaknande för dom sen när barnet har kommit.

Sen har man ju hunnit skaffa sig en bättre inkomst, och kanske ett mer stabilt förhållande när man är lite äldre. Det är ju att föredra!

Men sen tror jag att man kan vara en exakt lika bra mamma vid 18 som man är vid 40. Det är ju helt individuellt. :]

2008-03-17 @ 10:07:00
URL: http://annadite.blogspot.com
Postat av: M i m m i s | D e s i g n

Jag tycker att unga mammor är modiga och kan vara precis lika mogna psykiskt som mammor i äldre åldrar. Det är ju ändå första barnet för alla. Det som försvårar lite är väl den ekonomiska biten när man är ung eftersom att man ännu inte har hunnit jobba så mycket. Men den ekonomiska situationen beror ju helt på hur bra man är på att hantera de pengar man får. Så mitt svar är att det är väldigt individuellt.
Jag längtar själv som en galning efter barn och har gjort det ett bra tag, trots att jag bara är 19 år. Målet är att hinna jobba minst 6 månader men gärna lite längre, för ekonomins skull då. Men som sagt, det är inte de stora inkomsterna man blir rik på utan det låga utgifterna ;)
Kram

2008-03-17 @ 10:39:44
URL: http://mimmisdesign.blogg.se
Postat av: jonna a.k.a luddes mamma svarar

han var ju skitbra, men fasen vad rädd jag blev för han i början, tyckte han såg jätteläskig ut, haha!

2008-03-17 @ 15:14:37
URL: http://jonnalantz.blogg.se
Postat av: Adam

jag håller med i det Jessica skrev om att man verkligen måste vara säker på at man är redo att skaffa barn, inte bara tro att man är det. Och även om man verkligen är mogen för det, så tycker jag också att man måste se hur ens egen livssituation ser ut, om man verkligen kommer klara av att ta hand om ett barn. För hur redo man än känner sig, och hur mycket man än vill skaffa barn, så måste man tänka på sig själv och sitt eget liv i första hand. För det är kanske inte värt att skaffa ett barn om man inte kan vara säker på att barnet kommer få ett tryggt hem eller en trygg kärlek.

Kort sagt tycker jag att man ska vara säker, sen om man är 18 eller 40 spelar väl ingen roll. En 40-åring behöver ju inte nödvändigtvis vara en bättre mamma för att hon är äldre. Det är ju olika från person till person.

själv är jag 20 år, och jag har väl i bland tyckt att det kännts lite konstigt när en tjej som är yngre än en själv har skaffat barn. Men sen har man ju tänkt till och faktiskt insett att alla människor inte är likadana. Så jag tycker absolut en tjej kan skaffa barn när hon är ung. Så länge hon verkligen är redo, och att personen hon skaffar barn med också är det......specielt om det är en kille, eftersom vi ju ligger lite efter i mognadsprocessen:)

2008-03-17 @ 16:13:06
Postat av: Anonym

det beror på helt hur mogen man är tycker jag. tillexempel kan en 15åring vara monare än en 30 åring, men jag har inget emot unga mammor. däremot om man är en dålig mamma, men det kan manlika gärna vara vilken ålder man än har

2008-03-17 @ 17:22:35
Postat av: Anonym

Att vara ung och besluta sig för att behålla ett barn är modigt! Man gör ett val som man får leva med resten av livet, ett posetivt val förstås. Det är inget som talar för att unga mammor skulle vara sämre än äldre mammor. Mamma som mamma. Oavsett om man är 15 år eller 30 år och väntar ett barn så utvecklar man mamma känslor i samma grad. Mognaden har nog ingenting med barnet att göra, utan jag tror att det handlar om hur stabil man ör psykiskt. Man kan vara omogen på många sätt, även en 30 åring kan vara omogen. Så det tycker jag absolut skall uteslutas. När man känner sig redo och verkligen vill gå in för mamma rollen, så tycker jag att man ska skaffa barn. Det är absolut inge fel med unga mammor! Ibland önskar man själv att man kände sig redo för att skaffa barn nu, men valet är inviduellt. Lycka till med ditt barn :D hoppas allt går bra! och strunta i alla fördomar, huvudsaken är att du vet vad som är rätt!

2008-03-18 @ 11:13:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0