Kassler och potatis

Har som sagt inte haft någon som helst matlust idag, men var ju tvungen att göra iordning något nu till kvällen också. Fick bli kassler med potatis, creme fraice/chilisås och sallad!image44
Det dög.
Men ja, är ju verkligen inte sugen på mat ;( skitjobbigt.

Allt jag vill ha är choklad och glass! haha. Åhh, har ni ätit såna här dumlesnacks?
så förannat gott! Precis vad jag skulle vilja ha just nu, eller maltesers (eller hur de stavas;))




Liam har sparkat och roat sig inne i magen ganska så mycket idag! Antar att det är för att jag varit still så mycket. Har ju bara suttit här vid datorn eller legat vid teven. Och då känner man ju hur han håller på :) Våran lilla sötnos<3



I övrigt så mår jag ganska bra just nu med graviditeten, förutom de vanliga besvären med halsbränna, kramp i vaden, och foglossning till och från. Men jag lever! haha :)
Får se hur det blir imorgon när det är planer på att gå till skolan och ha idrott. Kommer förmodligen känna mig sådär klumpig och tung igen. Det är jobbigt!

Men gud så mysigt att ha våran lillen därinne i magen. Allt för honom!

Rent känslomässigt så är det väldigt bra just nu! Vilket är ganska ovanligt för mig, tragiskt va?

Jag känner mig trygg och säker i mitt förhållande med Icchay. Och jag känner att vi kommer klara det här mer än galant!
Men givetvis dyker det ju upp en massa orosmoln i skallen också.
För jag, Victoria Palm, ska ju faktiskt skaffa barn. Jag har en alldeles egen liten son som ligger och väntar på att få komma ut.
Det har faktiskt inte riktigt gått upp för mig helt och hållet än. Och jag tror inte att det kommer göra det fören jag ligger på BB med honom i famnen!

Hur hemskt det här än må låta, så har jag faktiskt aldrig gillat barn. Jag har alltid haft något emot småungar och har aldrig varit den som har velat komma fram och "hålla" i en bebis, för att jag ha tyckt de varit söta. Nej jag har aldrig ens tyckt att små bebisar och små barn varit särskilt söta eller intressanta. Visst låter det hemskt?

image43

Nu när jag själv är gravid så har det ju ändrats något enormt, jag längtar jättemycket efter våran egna lilla pojke. Och jag älskar att se andra små söta barn och bebisar! De är ju underbara :) Känns dock lite skrämmande för mig som aldrig har "gillat" småbarn, att plötsligt skaffa en alldeles egen. Kommer jag klara det?

Jag intalar i alla fall mig själv att jag kommer göra det utan problem. För i det här fallet så tror jag faktiskt på mig själv! Tack och lov :)



Nu är det dags för lite OC och vanlijglass tror jag ;)

Men tack för era kommentarer & kommentera gärna mycket mer!
Det är en väldigt väldigt liten del av de som läser som faktiskt kommenterar, men kul att folk läser ändå :)


Sköt om er!
/V






Ikea

Jag har bestämt mig för att jag & familjen ska till Ikea i helgen. Har dock inte pratat med dem om det ännu, men jag hoppas att det kommer gå bra ;) haha
Har ju som sagt fått in mitt skruttiga studiebidrag idag, så då vill jag ju givetvis handla lite saker som behövs!

Tänkte ta och köpa de här grejerna om det blir så att vi kommer iväg :)



2 krukor, 2 växter, 2 lampor, en väggaffisch &
4 korgar



Käkade alldeles nyss lite nudlar, men kött och tomat till. Ingen höjdare direkt. Men var ju tvungen att få i mig något!

Ikväll ska Icchay sova hos Morre, så antingen blir det så att jag stannar här alldeles ensam eller följer med hem till familjen i kjula. I sånna fall kan jag passa på att ta med gardinerna som jag köpte på jysk för några veckor sen, måste nämligen sy upp dem för de är skitlånga!
Jättefina iaf, vanliga hederliga panelgardiner i svart/brun färg.

Men samtidigt vill jag ju stanna kvar i lägenheten så jag kan få min sovmorgon som jag missar om jag sover hemma eftersom det går så taskigt med bussar därifrån. Dessutom finns ju inte mina kära OC och OTH avsnitt hemma heller! uj så svårt, sover jag hemma slipper jag laga mat. hm, som ni ser, valet är svårt.
Snacka om bekymmer man kan ha! ;)

Nej men ska ta & slå en pling till min älskling & bara säga att jag älskar honom, känner mig som nykär idag :) jättemysigt! <3

Sköt om er!

/V





Triiiiiiiist!

Fyfasen vad trist det är att vara hemma och sjuk. jag hatar det! Tänkte att det kanske skulle vara skönt och avslappnande att vila upp sig lite hemma, men jag känner mig inte annat än trött, eländig och allmänt misslyckad!
Nej tack, jag vill känna mig pigg och fräsch och inte sitta hemma och glo!

Har inte fått i mig nån mat idag heller, är inte ens hungrig :S ganska ovanligt när man pratar om mig. Är nämligen alltid sugen på något i annat fall, haha!
Men ska väl göra lite makaroner och kötbullar eller lite simpla nudlar, så lilla Liam får i sig något i alla fall. För det måste han ju ha! :)

Hade så förbannat tråkigt att jag satt mig & gjorde ett fult kollage på mig själv i paint för ett par timmar sen. Tänkte att jag skulle se hur jag har förändrats utseendemässigt sedan hösten 05. Och det var ganska stor skillnad faktiskt! :)



Så vad tycks, när såg jag bäst/sämst ut? Kan vara kul med era åsikter!

Puss & Kram så länge
/V

Vecka 27

    Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

image34

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Hemma och sjuk

Idag stannar jag hemma från skolan. Vaknade imorse och kände mig alldeles matt, illamående och skakig i kroppen. Så jag tänkte att det nog var bäst att stanna hemma och vila upp mig.
Nu mår jag visserligen bättre, men känner mig ganska orkelös. Usch.
Lyckligtvis så missar jag bara en lektion, och det är ju skönt iaf!

Idag kommer studiebidraget äntligen! :) åh pengar pengar, haha!
Kommer dock inte ha så mycket att spenderar eftersom jag säkert är skyldig mamma minst 500- redan. Men men.

Förresten så fick vi/fick låna Icchays lillasysters gamla spjälsäng här om dagen. Den är alldeles för stor för att få plats någonstans här i våran trånga etta, så just nu står den framför fönstret. Men det ser jättemysigt ut! Icchay har bäddat i ordning den med en babyfilt han hade när han var liten. Så gulligt! <3


Det är helt sjukt att man kan älska någon så mycket. Jag älskar min Icchay mer och mer för varje dag. Och nu äntligen har jag börjat lära mig att verkligen uppskatta vad han gör för mig. Jag känner mig så lyckligt lottad som får dela mitt liv med honom! Han är verkligen den enda för mig, kan inte föreställa mig mitt liv tillsammans med någon annan. Jga är så lycklig att det är vi tre! Snart kommer vi verkligen bli en riktig liten familj, helt underbart! <3

image33




Nu ska jag sätta mig och läsa lite bloggar som jag följer, sen tror jag att jag ska fortsätta läsa boken som jag läser. "En tillräckligt vacker dag för att dö". En verklighetsbaserad berättelse, och jag kan verkligen rekommendera den!

Nej men ha en bra dag ni som läser :)
Kommentera gärna!


Puss & Kram
/V

Trött och hänging med ångest :/

Nu sitter jag hemma och är proppmätt! Har just tryckt i mig en kebabtallrik och en cokefloat som efterrätt ;) smaskigt må jag säga!
Är verkligen extremt trött i kroppen och orkar verkligen ingenting, känns som att klockan är runt 22-23, men den är ju inte ens halv nio :/ suck.
Funderar på att vara hemma från skolan imorgon om jag kommer må såhär.

Dessutom börjar jag få en extrem ångest. Jag har kommit på att jag egentligen inte vet ett skit om varken komvux eller högskolan.
Jag har ju tagit bort 400 poäng redan och kommer alltså gå ut med ett samlat betyg med 2300p. Vad innebär det egentligen för mina framtida studier? Jo, jag måste plugga på komvux. Men nu har de ju börjat skära ner på komvux, så hur går det egentligen till?

Känner mig ganska korkad som inte har någon större koll och får dessutom sån jävla prestationsångest när jag inser hur lite tid jag har kvar i skolan och hur lite jag har orkat engagera mig de senaste 2 åren. I ettan hade jag övervägande vg:n i betygen, men sedan tvåan har jag inte orkat anstränga mig så har bara satsat på g. Trots att mina lärare har varit där och pushat på med "du behöver bara göra det här eller det här för att få högre" men dum som jag är så har jag skitit i det, för jag har inte orkat.

Jag känner mig så dum, jag har alltid skött skolan jättebra och varit bland de bästa i klassen. I nian gick jag ut med 240 poäng, och det är ju inte direkt dåligt! Nu känner jag mig verkligen jättedålig och mår inte bra alls över att jag inte orkat ta tag i skolan mera. Usch :/
Funderar dessutom på att ta bort även svenska c (skriftlig och muntlig kommunikation). Jag har alltid hatat den mutliga biten i skolan och om jag går kvar i svenska c så innebär det att jag måste ta tag och göra det muntliga medan de andra i min klass gör det skriftliga. Alltså kommer jag få redovisa för klassen muntligt trots att de håller på med något helt annat.
Hur kul känns det?
Dessutom är svenska c kursen bara 50p, så gör det verkligen så stor skillnad om jag tar bort även den? Isånna fall kommer jag gå ut med 2250 p.
Jag vet verkligen inte hur jag ska göra! Det känns som att jag kommer kunna satsa mycket mer på de ämnen jag har kvar om jag tar bort svenskan, och genom det kunna få högre betyg i de ämnena.
Vad skulle ni ha gjort?
Har ju bara drygt 6 veckor kvar!



Nog pratat om skolan! förstår att det inte är speciellt kul att läsa! Men var tvungen att få ur mig det, för just nu är det just skolan som tar upp den största delav av tankarna i min lilla skalle.

Idag hade jag iaf bara en lektion och efter det åkte jag hem och träffade älsk :) Vi tog det lugnt och hade det allmänt mysigt! Vid 4-tiden så kom mamma och hämtade oss och vi åkte och hälsade på mormor. Hon äter ingenintg, det oroar mig. Hon tycker att allt smakar skit och hon vägrar som en liten unge när vi försöker övertala henne om att äta. Det är verkligen frustrerande!
Hennes feber går inte ner heller, ligger på strax över 39 grader hela tiden, har snart gjort det i 2 veckor :/

När vi kom hem så gick älsk och köpte kebabtallrik och pizza som vi glufsade i oss. Och nu sitter man här helt paj! Bebis trycker mot revbenet och magen börjar verkligen kännas tung och jobbig.
Aldrig ska man vara nöjd! haha
Han sparkar tyvärr inte så jättemycket längre, eller så är det jag som bara inte lägger märke till det på samma sätt. Älskar dock när jag väl gör det, och till och med ser hur magen rör sig. Det är så mysigt!
Våran lilla pojke :)
Jag funderar dagligen på hur han ser/kommer se ut, kommer han brås mest på mamma eller pappa?
Kommer han få bruna ögon? (som jag hoppas på!)
Kommer han vara en busig eller lugn liten pojke?

Åh jag vill få veta nu! Jag vill ha honom här! Här utanför min mage, här hos mig i famnen. Jag vill kunna pussa på hans lilla panna och säga till honom hur mycket mamma älskar honom!
Jag längtar så mycket!!!



Nu tror jag att jag får ta och avrunda inlägget, blir så mycket jämt! Antar att det är många som inte orkar läsa pga det :p

Ska ta och sätta mig och kolla klart på roomservice och gosa med älsk.


Återkommer imorgon :)
Puss & Kram
V

Långt inlägg

Slutade tidigt idag, hade tre lektioner. Drog sedan ner på stan och träffade Stina på biblioteket, där jag även såg Emilys utställning, hon är verkligen grymt duktig! Tänkte lägga ut lite bilder så ni får se hur fina grejer hon gör/målar/fotar. Har inte frågat om lov men jag tror väl att det ska vara okej :)

(datorn krånglar & vägrar lägga upp några, ska försöka sen igen! )

Jag och Stina gick först och satt oss på mc'donalds, jag hade ju inte fått i mig något käk idag förutom en fjuttig liten macka så det blidde lite hamburgare på det ;) mums! Efter det gick vi till kungsörsbagarn för att stilla mitt sötsug (är sugen på något sött hela tiden numera!). Stina drack en latte och jag åt nån typ av choklad/apelsin godbit. Gott var det faktiskt :)

Nu sitter jag hemma, kom väl hem för nån timme sen. Tog tag i lite disk och damsugning, så nu förtjänar jag en lugn datastund tyckte jag, haha :)

Fick en kommentar om att jag borde skriva lite mera om min graviditet, och givetvis kan jag göra det!

Är bara så svårt att komma på något nytt att skriva, har vant mig så mycket vid det. Så tro det eller ej, men jag tänker faktiskt inte så mycket på att jag är gravid.

En grej som däremot har börjat bli riktigt jobbigt, är att det verkligen känns hur trångt det har blivit inne i magen! Efter att jag och Stina käkat på mc'donalds och kungsörsbargarn så kändes det bokstavligt talat som att magen skulle spricka. Det spännde något enormt och magen var kändes verkligen jättehård.
Det har också börjat trycka en del mot ena revbenet och det är ganska tungt att andas ibland eftersom bebis även trycker mot lungorna. Men det gör inte så mycket, är ju bara ett tecken på att vår lilla pojke växer! :)

Trots att jag inte tänker på graviditeten i sig särskilt mycket så gör den sig ju påmind  hela tiden. Tänk er själva att  gå på gymnasiet och se massor människor mellan 16-19 år hela dagarna. Man får många blickar.
På ett sätt är det ganska störande, men jag förstår väl givetvis att folk kollar, det skulle ju jag också ha gjort. Det jobbiga är snarare hur folk verkar dömma en och tro sig veta saker och ting. Det är så många som anser att jag tagit fel beslut och att de vet vad som är rätt och fel.

Men som sagt, vad har de för erfarenhet egentligen? De har självklart rätt till en åsikt men varför dömma mig efter något som de faktiskt inte vet ett skit om?

Nåja det finns mycket att klaga på angående andras åsikter om mitt liv. Men det är inte vad jag änker ägna mig åt! Inte just nu iallafall!

Jag satt och tänkte efter, jag har snart "varit gravid" i ett år. Hur fasen har det gått till tänker ni säkert. Jag har skrivit om det förr, men det känns bra att ta upp det igen. Eller ja, kanske inte bra men det är skönt att skriva av sig. På så sätt bearbetar man ju saker.

Förra året i mars fick jag reda på att jag var gravid, det var den största chocken någonsin för mig. Bestämde mig dock för att behålla barnet. Men det gick bara 9 veckor och sedan försvann den lilla. Jag fick missfall i mitten/slutet av maj. Fick bli skrapad på lassarettet så att alla rester skulle försvinna. Det skulle ta ett tag innan allt skulle återställa sig och hormonerna skulle gå ur kroppen. Efter det mådde jag extremt dåligt men bestämde mig sedan för att sätta in en p-stav så fort som min mens skulle komma tillbaka. En menstruation gick förbi medan jag var på semester på gotland (kunde inte få tag på någon läkare som kunde sätta i en där) så jag väntade helt enkelt på nästa. Som skulle komma i slutet av augusti.
Den kom aldrig. Mot all förmodan så hade jag blivit gravid igen. (Jag lovar risken var verkligen minimal!) Under den tiden hade jag och Icchay uppehåll i vårat förhållande och det var extremt jobbigt att få veta att jag var gravid igen. Det sårade mig nästan mer än vad det gjorde mig glad. För det kändes så skrämmande, jag kunde inte göra abort. Speciellt inte när graviditeten hade blivit till utom all förmodan. Det kändes som att det var meningen.
Men jag var jätterädd för att gå igenom samma sak igen, och speciellt om jag skulle behöva göra det utan min älskade Icchay. Lyckligtvis så behövde jag inte det, vi blev tillsammans kort därpå och vi har växt något otroligt tillsammans under den här tiden. Visst att det är jobbigt ibland, men det kanske inte är så konstigt när det är så mycket som händer?

Nu har jag precis gått in i vecka 27 och det känns verkligen fantastiskt! Vi vet att vi väntar en liten son och vetskapen om vilket kön barnet har gör graviditeten ännu verkligare. Nu känns det verkligen att det är en liten person som ligger där inne. Nämligen våran alldeles underbara son! Som jag verkligen längtar ihjäl mig efter att få träffa<3
Är givetvis nervös inför förlossningen, men jag jobbar på att tänka positivt. Det kommer gå bra. Och oavsett vilken outhärdlig smärta jag kommer känna så kommer det definitivt vara värt det.

För vi älskar dig något enormt våran lilla Liam<3



Nu har jag skrivit av mig en del iallafall! Och jag hoppas att det kan vara av intresse för de som läser :)
Älsk har inte kommit hem än (har teaterträning). Jag funderar på att göra iordning lite mat. Funderar på fläskkottletter och ris kanske? Vi får se :)

Ska i alla fall gå och se vad vi har hemma nu, börja ju bli riktigt hungrig!

Sköt om er!
/V




Kebab & tzatsiki

Är precis vad jag käkat för bara ett litet tag sen! haha :) sitter ensam i lägenheten för älskling har inte kommit hem från firandet ännu. Uh så segt.
Men vi har massa sånna här "färdig rätter" i frysen, så jag gjorde iordning kebabbiffar med tzatsiki. Kan väl inte direkt påstå att färdiga biffar är någon höjdare, men tzatsikin som man blandar ihop till det var verkligen jättegod! :)
Ska använda det som blev över och dippa lite chips i sen tänkte jag ;)

Har pluggat lite på både islam provet och på inlämningsupg som jag tänkte lämna in i morgon. Har dock en fråga kvar som jag inte svarat på, men det får nog bli i morgon bitti istället tror jag! :p

Mormor verkade ha piggnat på sig lite idag, har fortfarande över 39 grader i feber, men hon såg bättre ut tycker jag! och det kändes jättebra :) Vill ju inte att min stackars mormor ska ligga där och vara dålig! :/ Hon ska vara hemma och baka massa fikabröd till oss och serva oss med mat som hon brukar! ;) <3


Jag satt och tänkte på att jag nästan aldrig, handlar saker åt mig själv. Eller jo, men väldigt sällan! Handlar verkligen inte mycket kläder, vet egentligen inte varför. Jag älskar kläder. Men jag är helt enkelt för lat för att orka engagera mig så mycket i vad jag har på mig. Dessutom kan jag ju inte påstå att det finns speciellt mycket pengar att spendera heller! Just nu prioriteras grejer till lägenheten och saker till Liam i första hand! Jag får helt enkelt komma i andra :)

Ska dock bli extremt skönt att få föräldrapenningen sen när jag slutar (efter påsklovet). Vet dock inte vad den ligger på eftersom jag inte har haft något arbete. Någon som vet?
Min kompis Sara i Jönköping sa att hennes ligger på ca 4000- men jag tyckte det lät mycket?
äsch får väl helt enkelt kolla upp det!

På tal om Sara så saknar jag henne! Lilla gullefjanten<3

Jag är allt för dålig på att höra av mig, fy på mig!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen så jag är ren & fräsch tills älsk kommer hem, hihi så får han se luggen också! Har inte berättat nått för honom (A) blir spännande!

Tack för era gulliga kommentarer, det uppskattas enormt! Mera sånt :)

Puss & Kram!
/V

Lugg

Hade så förbaskat tråkigt så jag fick för mig att klippa lugg för några timmar sen och nu är det gjort! haha!
Förstår inte själv hur jag vågade, jag som är så förbannat feg! men det blev ganska fint faktiskt :) trot eller ej!

Icchay har åkt iväg en sväng för att fira sin lillebror och just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma så vi kan hälsa på mormor! Sitter och lider av denna förbannade halsbränna också :( usch.
Imorgon har jag prov på Islam, kunde ju inte göra det förr förra veckan eftersom jag var på förlossningen, men nu jäklar! :)
Har visserligen inte ens kollat på papprena än men ska sätta fart så fort jag kommer tillbaka från sjukhuset.

Nu är det bara 7 veckor kvar för mig i skolan.
Imorgon går jag in i vecka 27- det är helt obegripligt, läste att bebis har 97% chans att överleva om han skulle födas nu. Det är ju jättemycket! Så det kändes väldigt tryggt och mysigt :) Inte för att jag vill att han ska komma nu, men bara & veta att det förmodligen skulle gå bra om han gjorde det, får mig att känna mig extremt lugn.
Funderar mer och mer på förlossningen nu, pendlar mellan att känna mig jättenervös och ganska lugn.
Tänk om något skulle gå fel?
Tänk om jag inte klarar av det? - dum tanke jag vet, för vilken kvinna klarar inte av att föda barn? Vi är ju skapta för det, så varför skulle det inte gå.
Kan ändå inte sluta oroa mig :/

Ikväll blir det förmodligen av att handla lite mat också, det ekar i kylskåpet. :P

Nej men nu ringde mamma och sa att hon var på väg, så jag ska kissa & sen traska ut!

Puss&Kram
/V


Nothing

Kom hem till lägenheten för ett litet tag sen, har varit hemma hos mamma & pappa hela helgen :) mysigt faktiskt! Jag har redan slutat skolan för idag, har nämligen bara en lektion nu på måndagar sen jag har tagit bort samhällskunskapen. Älsk är också hemma för st. Eskil har studiedag :)

Vi ska förmodligen hälsa på mormor en sväng idag också, hon ligger ju fortfarande kvar på sjukhuset :( de har konstaterat att hon har lunginflammation och nu har hon haft feber i över en vecka :/ inge bra alls.
Usch jag kommer verkligen inte på något vettigt att skriva så jag tror helt enkelt att jag får ta och hitta på nått annat! haha :)

Men ha det så fint!
/V

Krogen

För första gången, någonsin. Så var jag på krogen igår. På lotus för att vara exakt.
Några kompisar ville att jag skulle följa med och jag tänkte att eftersom jag faktiskt aldrig varit på krogen (eftersom jag varit gravid sen innan jag fyllde 18) så kunde jag väl följa med, för att se hur det var!
Visserligen förstod jag väl att det inte skulle bli någon höjdare att vara där bland massa fulla människor, när man själv är den enda som är nykter. Men sånna smällar får man ta ^^

Jag hade rätt, hade så förbannat tråkigt! Satt och spanade runt på alla desperata fjortisar, som verkligen röjde runt och försökte dansa så sexigt och utmanande som möjligt och oj, kanske låter elakt, men jisses så tragiskt det såg ut!
Det var precis som jag trodde ;) haha.
Men jag ska inte dömma någon, jag skulle säkert se lika löjlig ut själv om jag var full och försökte dansa!
Hur som helst, det var åtminstone kul att sitta och kolla på alla, och sedan alla dessa strulande par! USCH! haha. Satt mellan 2 st en gång och de var ju inget diskret strulandes inte. Här snackar vi riktigt snusk grovhångel, och det var äckligt! Vart helt ärligt talat illamående när de lyckades stöta till mig flera gånger.

Men vill ändå tacka mina vänner som var där och tog hand om mig så gott de kunde :) ni är så söta så! <3
Men måste nog säga att det kommer dröja ett bra tag innan jag drar ut på krogen igen. Traskade hem till viptorp  sen också, kallt! Som tur var hade jag älsk iaf :)

Nu sitter jag här, relativt nyvaken, och ska strax börja göra mig iordning. Mormor fick åka in med ambulans till sjukhuset igår och ligger där med dropp nu. Så vi ska strax åka dit och hälsa på henne! Min älskade lilla mormor<3

Ska strax ta och färga mitt hår igen, har blivit jätteljust. Och jag vill ha mööörkt! trivs riktigt bra i det :)

Nej men ni får ha en underbar helg, nu måste jag sätta fart!
Puss & Kram
/V


Trist

Sitter ensam hemma i lägenheten, Icchay sover hos Morre inatt. usch, saknar honom massor! Blir så förbaskat ensamt annars! :p
Har nyss kollat på "unga mödrar" Ena tjejen skulle föda, uhh ser inte fram emot det direkt!
Men började grina så fort hon hade sin bebis i famnen, gud så underbart det måste vara att äntligen få träffa den lilla! Just det är något som jag längtar extremt mycket efter!

Idag hade jag en lektion på förmiddagen och sedan håltimma till kl.16.10 - matlagning. Var duktig och åkte hem emellanåt och hann tvätta lite :)

Imorgon är det äntligen fredag! gud så skönt med helg, kan ju visserligen inte säga att det har varit en särskilt jobbig skolvecka, men vila behöv alltid!
Kommer förmodligen åka hem någon dag under helgen och umgås med familjen. Men just nu är både William och mormor sjuka, så jag hoppas de hinner bli friska tills på lördag iallafall!


Igår sov Jessica här, vi hade det mysigt, kollade på fråga olle och lite annat, haha! :)

Nej nu ska jag ta mig ett glas o'boy och några mackor tror jag!

Kommentera mera!!! ;D

Puss & Kram
/V

Good girl

Känner mig jätteduktig för tillfället, trots att jag skippat skolan idag så har jag lyckats städa lägenheten, tvättat några omgångar med tvätt och sist men inte minst städat förrådet.
Ni kan knappt ana vilken jäkla röra det var där inne. Gammal smutstvätt överallt, påsar med allt möjligt, och en jäkla massa skräp som typ, pizza kartonger, pantburkar och massa annat snusk! haha
Men nu är det fint och jag känner mig extremt nöjd med mig själv, man får t.o.m. ut dammsugaren nu när man ska städa ;)

Lyckades dock klanta till det för mig själv som vanligt, var nere och slängde in tvätt i tvättstugan och när jag gick därifrån upptäckte jag att jag glömt nyckeln där inne, dörren låser nämligen sig själv när man går ut. Haha! Dessutom har vi bara en nyckel till tvättstugan så jag fick ju lite smått panik.
Lyckligtvis hade vi en snäll granne som kunde låna ut sin nyckel så vi kunde hämta våran, pinsamt!


Nu ska jag sätta igång och plugga lite etik, sen kommer snart älsk tillbaka från stan, han har varit nere och lämnat in lite papper till soc och ska handla lite mat på tillbaka vägen :) behövs verkligen!

Senare ikväll kommer Jessica och ska sussa över också, myspys :)<3


men men, sköt om er allihopa :)
/V


 

Förlåt

Ruskigt taskigt med uppdatering här, förlåt! Statistiken bara rasar, haha :)

Kan berätta lite om de senaste dagarna, i måndags var jag och pratade med rektorn som sagt, vi kom överens om att jag ska gå i skolan fram till påsk, sedan ska jag sköta studierna hemifrån till den första maj.
Just nu håller jag på och pratar med mina lärare om de tror att jag kommer hinna klart med kurserna, är ju endel kurser som precis börjat, så i värsta fall måste jag ta bort några av dem.
Men jag ska verkligen försöka ta tag i det nu, och se till att jag kan gå kvar i de flesta, dessto mindre att ta igen på komvux sen!

Måste ändå säga att det känns ruskigt skönt att veta att jag slutar om 9 v! Bara 8 skolveckor kvar, eftersom sportlovet försvinner :)
Men som sagt, dags att sätta fart!


Igår firade jag och Icchay ett och ett halvt år tillsammans<3

Saker och ting har börjat ordna upp sig och det gör mig extremt lycklig, jag är verkligen beredd att kämpa igenom det här. Och jag försöker verkligen mitt bästa, för jag vill och jag vet att det är du och jag som ska vara tillsammans - för alltid. precis så som vi alltid sagt!
Fungerar ju inte annars :/

Hur som helst :) Igår var vi och käkade på Beirut Sellar för att fira (orkar inte kolla upp hur det stavas) det är verkligen supergott där! Dessutom var var vi typ ensamma i restaurangen, så det blev lite extra mysigt<3

Jag älskar dig så obeskrivligt!



Idag är både jag och älsk dåliga, för ingen av oss har pallrat oss iväg till skolan. Jag har bara en lektion - svenska. Men varken sandra eller theres är i skolan, så vi kan ändå inte träna på den muntliga redovisningen som vi ska ha imorgon. :/

Tänkte därför gå & kolla om tvättstugan är ledig idag, nästan all vår tvätt är smutsig :p
Sen tänkte jag passa på att göra klart några skolarbeten.också! :)

Är inne i vecka 26 :)<3

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.




Måste bara tillägga att jag är jätteorolig över min mormor, hon är sjuk hela tiden och ramlade ihop i förrgår när hon skulle gå från toan till köket, fick åka in till akuten :( men de hittade inget.
Usch, min lilla mormor<3

Nu ska jag gå och pussa lite på älsk som ligger i sängen, sen röja upp här lite och se över vad jag kan plugga på! :)


Sköt om er!

och lämna gärna en kommentar om ni känner för det :)
/V


Måndag och skola...

Sitter i skolan och har håltimme som vanligt. Skittrist. Inte en enda kotte att prata med.
Ska till rektorn halv 1 nu och prata om när jag kan sluta. Har en jobbig känsla om att det samtalet inte kommer gå så bra, men jag kan ju alltid hoppas att jag har fel.

Helgen har varit ok, långt ifrån bra, men ok.
Jag har börjat tänka att saker och ting kommer ordna upp sig och gör de inte det så är det väl helt enkelt någon mening med det. - En mening som jag inte kan förstå. Men iaf.
Orkar inte älta saker fram och tillbaka, är ändå helt maktlös nu.

Har så mycket att göra i skolan så jag vet inte vart jag ska börja. Känner mig så extremt dålig för att jag inte orkar ta tag i saker. Jag är inte korkad, jag vet att det är extremt viktigt, men hur fan ska jag lyckas koncentrera mig på det när det pågår så mycket annat nu som blockerar tankarna totalt?
Det går bara inte.

Dessutom lider jag av järnbrist nu också, eller ja inte bara det utan järnbristanemi. Fick reda på det av barnmorskan, för blodvärdet hade sjunkit radikalt, är helt och hållet mitt fel eftersom jag inte äter järntabletterna som jag ska. Men har inte känt att jag har behövt det, har väl helt enkelt blivit van med att känna mig trött och eländig för jämnan!
Inte så himla lätt att koncentrera sig av den orsaken heller :/ usch.

Imorgon går jag in i vecka 26, kan inte förstå att tiden går så otroligt fort! Jag längtar bara mer och mer för varje dag. Våran underbara lilla ängel, våran son, det är helt obegripligt att du faktiskt lever och finns inom mig. Jag älskar dig så otroligt! <3

Jag älskar även din pappa minst lika mycket och om jag skulle förlora honom så skulle min värld rasa samman, usch. Jag försöker vara stark för din skull. Men det är svårt! Jag älskar dig och vi klarar av allt.
Vi tre klarar av allt, vill bara att din pappa ska inse det också :'(


Nu har jag tröttnat på att sitta här och uggla, ska gå och ta mig ett glas vatten och leta reda på min mentor.

Sköt om er allihopa
/V

Lördag

Vaknade vid 10 imorse. Drömt massa mardrömmar inatt :( inge kul alls!

Hatar att ha den här hemska känslan i kroppen, veta att det inte finns någonting jag kan göra.
Bara se allt rasa samman.
Eller?
Jag vet inte vad jag ska göra eller säga, finns inget som inte redan har blivit sagt eller som jag inte redan gjort.
Det gör bara så förbannat ont, allting.
Orkar egentligen inte, men jag vet att jag måste :/
Finns någon annan än mig själv att tänka på.

Jag tänker sluta reflektera och tänka över allt, jag ska försöka att bara vara. För en liten stund iallafall.
Tills jag kan känna mig säker igen.
Klarar inte av den här osäkerheten
Vill bara känna mig trygg och älskad :'(


Fan vad jag älskar & behöver dig.



Idag är det tänkt att Sara, Stina och Malin ska komma till lägenheten och vi ska ha myskväll med film, mat och massa gott. Tyvärr har ju vi en så taskig ekonomi så jag tror det blir bäst om var och en står för sitt.
Trist men sant.

Var hemma från skolan igår igen, orkade verkligen inte. Dessutom var det planer på att åka till förlossningen igen för att kolla upp magen, den förbannade värken slutar ju aldrig!
Vaknade 2 ggr inatt av att det värkte så jävligt :/

Nu har jag tagit alvedon så det känns iaf inget just nu. Men jag vill bara veta vad det är så jag kan vara lugn!

Mamma är i Sthlm och pappa i Gbg, bara jag och lillebror hemma. Ska väl ta tag i att göra mig iordning snart och ringa till mina kära vänner för att planera kvällen.

På måndag är det dags att prata med rektorn om när jag kan sluta. Ska bli jätteskönt, bara hon inte får för sig att det inte skulle gå eller så. Känner att jag behöver den sista tiden till att bara vila upp mig. Kan ju alltid plugga hemifrån också.
Räknade ut att det bara är 8 skolveckor kvar till påsklovet, alltså bara 8 v kvar för mig i skolan. Helt sjukt. Nu är det verkligen dags att börja prioritera skolarbetet lite mera.


Nu har jag gått 24 fulla veckor, är inne i vecka 25. Och Liam sparkar nog mer än någonsin! Det är verkligen jättemysigt =) Är så lycklig över att du finns våran underbara pojke! Känslan går inte att beskriva, för det är så otroligt stort och känslorna så otroligt starka.
Jag ångrar inte en sekund att jag behöll dig, mammas allt! <3


Igår vad jag och mamma på Tuna Park och mamma shoppade loss massor på barnklädsrean, köpte väl en 5-6 plagg ocg dessutom hade hon köpt minst lika mycket dagen innan :) så söt min mamma!
Älsk hade också shoppat massa bebiskläder i förrgår, så nu har vi en hel del!
Fick ju jättefina bodys av Morre och Annika också :)


Har äntligen tagit kort på de senaste ultraljudsbilderna, vart inte så bra men här är de iaf! :)



bild på Liams huvud i profil



bild på Liams snopp, vet inte hur han ligger men den syns uppe till höger iaf :)


Nej nu är det dags för att ringa runt lite.

Sköt om er!
/V

Hold my hand, don't let me fall...

Den meningen stämmer ganska bra in just nu.

Se sitt liv rasa ihop framför ögonen på en

Jag vet inte hur mycket längre jag orkar kämpa :'(
Du är mitt liv, du är min fästman, du är pappan till barnet som ligger i min mage, du är fan hela min värld. På riktigt.
Senast igår när jag gick hem från bussen så tänkte jag på hur lyckligt lottad jag är som har dig.
Och om jag förlorade dig, vem vore jag då?
Jag vet inte längre.
Det skrämmer mig, jag vet inte vem jag är om du inte finns i mitt liv.
Allt som vi gått igenom, de flesta par skulle ha kraschat för länge sen, men vi har alltid sagt att "tillsammans klarar vi allt".
Det är precis vad vi har gjort också.
Men nu börjar det bli jobbigt att kämpa, både för dig och för mig.
Vi mår inte bra längre, även om vi försöker inbilla oss det varje dag.

Problemet är bara att utan varandra så blir ingenting bättre.
Bara värre.
Så vad kan vi göra?
Jag orkar inte fortsätta såhär, det känns som om mitt hjärta slits isär så fort det blir såhär,
och det blir alltid såhär numera.
Jag är inte villig att gå igenom det liv vi byggt upp tillsammans och det vi skapat, ensam.
Jag kommer aldrig någonsin klara av det, det är inte något jag säger, det är så det är.
Jag fungerar inte utan dig.
Du är en del av mig, du har verkligen blivit det.
Att förlora dig vore som att slita bort ett stort stycke av mig själv och sedan fortsätta leva.
Det fungerar inte!
Jag klarar det inte, aldrig någonsin :'(

Alla dessa tankar gör så ont, så förbannat ont.
Att tänka tillbaka på allt vi gått igenom, allt vi klarat av, allt vi byggt upp.
Hur skulle jag någonsin kunna låta det gå förlorat?

Folk faller bort från mig som jävla dominobrickor,
men du finns alltid kvar.
Du tröstar mig, du stöttar mig, och du lovar att alltid finnas där.

Jag tror på dig, jag vill tro på dig!
Men tänk om det inte är sant?
Tänk om vi inte klarar det längre?
Vi måste göra det och jag vill att det är något som du ska förstå lika mycket som jag.

Du är mitt liv, du är min värld, du är min framtid. Du är allt för mig.
Jag kan inte leva utan dig :'(

/V

MVC

Har precis kommit till skolan efter besöket hos barnmorskan. Allting såg bra ut, har gått upp nästan 4 kg :D känns jättebra! Började ju mäta magen idag också, eller ja livmodern egentligen, mätte 21 cm från blygdbenet till toppen av livmodern.
Berättade för barnmorskan om att jag legat på förlossningen pga att jag haft så ont i sidan av magen. Hon visste förståss det redan eftersom läkarna skickar allt mellan varandra. Men hon sa att det faktiskt fanns en chans att det kunde vara blindtarmen så jag skulle åka in igen om det började smärta som förut. Usch blir nervös, men jag tror inte att det är någon fara. Tror mera på att det är njuranra som strular.

Hur som helst :) Nu sitter jag i skolan och väntar på att Sandra ska sluta finskan. Sen börjar vi svenskan kl 10.20 så det är ett tag kvar. Trist. Idag går jag till klockan 7! Har matlagning som börjar 4 och ska hålla på 3 timmar, lyckligtvis så gör den aldrig det så vi brukar sluta åtminstone en timma tidigare :)
Sen blir det väl hem och plugga på religionprovet som jag missade när jag var på sjukhuset. Hatar att komma efter! Speciellt när jag ligger så mycket efter med allt redan :/
Men men, bara att gör det bästa av situationen!


Det är grymt kul att det är så många som läser nu, lite trist bara att det är så få som kommenterar! :p men jag ska egentligen inte säga så mycket, är ganska dålig på att kommentera jag med så, haha.
-

Måste ta kort på UL också så ni får se våran lilla pojke :)<3

men nu ska jag pyssla med nått annat ett tag ;)
Ha det fint!
/V

Lång dag

Kom precis hem efter en mycket lååång dag. Kilade iväg till skolan vid halv 11 imorse, men det visade sig att vi tydligen har ändrat schemat så jag skulle ha börjat vid halv 9 :/ usch.
Efter en lektion så åkte jag hem för att ladda telen för den var stendöd. Vid 12.45 så skulle vi ses utanför biografen för att se filmen "ett öga rött". Jag hann inte med bussen tillbaka så jag stannade hemma & laddade telen ett tag till sen åke jag ner och mötte sara & stina istället :)
Kan ju liksom tanka hem filmen nu så hinner jag ändå se den innan imorgon!

Blev kvar på stan länge, käkade lunch på corner, gick och satt mig på eskil med stina som behövde plugga, malin kom, sara slutade sin sista lektion sen drog jag, malin och sara tillbaka till corner för malin var sugen på deras pommes & dipp ;P Dessutom käkar hon ju gratis där så blidde en hamburgare till mig ^^ haha.
Vi satt kvar på corner ett bra tag och var extremt övertrötta allihopa, var ganska kul ;)

Mötte älskling efter nån timma, sen handlade vi lite mat och tog bussen hem tillsammans med malin :)
Nu sitter vi hemma och jag håller på att tanka ner filmen för fullt. Ska väl laga mat snart också!
Har stolt visat upp ultraljuden på lillen för alla idag också :)


Imorgon så är det dags för nästa besök på mvc :) halv nio på morgonen ska vi dit! ska bli jättekul :)

Är ju inne i vecka 25 nu också!

Vecka 25


Den stora dagen börjar närma sig och nu inleds den sista tredjedelen av din graviditet. Runt den här tiden är det vanligt med halsbränna. Undvik att äta alltför stark och fet mat.

Bebisen: är så gott som färdigutvecklad. Tiden som är kvar till förlossning kommer din bebis använda för att växa och mogna. Vissa bebisar sparkar och boxar mycket medan vissa mest ligger stilla. Barnet väger cirka 800 gram

Du: har kanske precis börjat få en liten mage, eller så är du kanske en av dem som har en riktig kula. Glöm inte bort att vi alla är olika och att din barnmorska håller koll på att allt är ok. Försök att inte jämföra dig alltför mycket med alla andra! Många kommer in i ännu en kissa-ofta-period. Detta beror på att barnet har blivit så stort att det kan trycka mot din blåsa. Kramp i ben och tår är nu en vanlig gravidkrämpa. Under denna vecka är det dags för att träffa barnmorskan ingen för kontroll av hur barnet och livmodern växer. Det är också vanligt att barnmorskan kontrollerar blodtryck.

Läste också detta :) :

Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.


På lördag blir det myskväll med stina, sara och malin här förmodligen :) Loveli<3

Tack för alla fina kommentarer förresten, blir så glad :D


Ska börja med maten nu tror jag!
Puss&Kram
/V




underbar och hemsk dag!

Inatt sov jag ensam i lägenheten och hade ont i magen under kvällen och dagen, men tänkte att det säkert skulle försvinna om jag käkade alvedon. Har ju haft ont nu i 2 dygn, på höger sida bredvid naveln ungefär. Alltså på samma ställe som när jag fick åka in till akuten i november. Problemet nu var bara att det inte hjälpte ett dugg att ta värktabletter, så jag blev ganska så orolig :S
Lyckades iallafall somna så småningom  men vaknade flera gånger och ringde till mamma vid 4-tiden och hon tyckte jag skulle försöka somna om. Lyckades somna vid 6 men vaknade igen vid halv 7 och det gjorde förbannat ont. Så jag ringde förlossningen och de tyckte att vi skulle åka in.

Klockan halv 8 började de undersöka mig men de hittade inget som tydde på att det var någon fara med bebis och graviditeten (tack och lov) men hade för mycket äggvita i urinen och lite sånt. Sen kom iaf en förlossningsläkare som skulle göra ett ultraljud och allt såg så fint ut! :) Han frågade om vi visste könet redan och nej sa vi, de kunde inte se det förra gången men vi ville veta!

Då pekade han på skärmen och sa "det syns ganska tydligt här" man kunde se en liten snopp! :D haha
Jag vart skitglad, känns så kul att äntligen veta! Och jag är jättelycklig över att vänta en son! Våran lilla Liam <3

Läkaren var skitrolig och jättesnäll så han skrev t.o.m. ut bilden på snoppen och sedan en på huvudet i profil :)

-

För att komma till det tråkiga så var det förmodlien något fel på min ena njure (de tyckte att det såg ut som jag hade en infektion eller något). Och antagligen så var det därför det gjorde så förbannat ont! Hur som helst, skönt att äntligen få veta vad det kan vara. Den andra möjligheten var att det kanske var blindtarmen :S men han trodde att förmodligen så lär det inte vara den, och det hoppas jag verkligen!

Mådde jättebra förutom att jag var extremt trött när vi åkte därifrån (hade fått ett morfinpiller). Så jag somnade i bilen när mamma åkte för att hämta upp mormor hos husläkaren. Vaknade dock efter ett tag och mådde etremt illa och öppnade dörren och spydde upp det lilla jag hade i magen. Hatar att spy, verkligen bland det värsta jag vet!
Mådde iaf mycket bättre efter det och vi åkte och lämnade av älsk i lägenheten för han började skolan lite senare och jag ville följa med mamma hem för att slippa vara ensam.

Började må illa igen när vi släppte av honom och spydde ännu mera, sen fick jag ett jätteobehagligt "tryck" över bröstet, brösen, axlarna och revbenen. Fattade inte varför i helvete det började göra ont där? Men jag och mamma satt oss iallfall och fortsatte hemåt. Var tvungen att stanna en sista gång när vi nästan var framme, fanns inget att spy upp så kom bara massa vidrig galla :/ och värken över bröstet blev värre och värre, krampade på nått konstigt sätt :S

När vi kom hem vart mamma tvungen att släpa mig ut ur bilen och jag kände mig helt förtvivlad och nästan dum över att jag hade så ont. Visste inte vadfan jag skulle göra, bara skrek och grät i panik. Jättekonstigt :S

Vi ringde till förlossningen och fick prata med barnmorskan som tagit hand om mig, hur snäll som helst! Hon lät jätteorolig och ville att vi skulle komma tillbaka dirket för sånna biverkningar skulle man inte ens kunna få :S Dessutom sa hon att blodprovet hade visat att jag hade för mycket vita blodkroppar. Men konstigt nog så ville jag verkligen inte åka tillbaka trots värken, orkade liksom inte :(
Så jag frågade henne om jag kunde stanna hemma och avvakta, hon sa att det var okej, men jag var tvungen att komma in om det inte gick över.
Lyckades iallfall somna och efter ett par timmar så kändes det mycket bättre! Krampen hade släppt och illamåendet avtagit.

Har mådde lite illa nu till och från och haft lite ont i magen men inget allvarligt (peppar peppar).

-


Nu sitter jag bara här och känner mig jätteglad! :D Känns så fantastiskt underbart att veta att det är en liten son vi väntar, våran lilla Liam! :) <3 Känns mycket verkligare nu på något sätt! Åh det är så himla underbart :)

Förresten så ömsade Emo skinn igår och det var därför han blivit alldeles vit! :p Så nu är det bara förstoppningen som måste lösa sig, hoppas det. Börjar ju fatta tyckte för den lilla krabaten, trodde jag aldrig.


Men men, undra om någon orkade läsa allt, bra jobbat isf ;)

Sköt om er allihopa! :)
Puss & Kram
/V


:'(

Tittade nyss till ödlan och han mår inte alls bra, inte bajsat på 4 dagar nu och såg att han tappat färgen helt ifrån halsen och neråt :( Mår jättedåligt över att inte kunna göra något! Har ju nyss skaffat stackaren och redan håller han på att försvinna :/ usch.
Jävla djuraffär som inte hade öppet idag! Eller jo, men inte avdelningen för ödlor och ormar och dom där uppe sa att de inte kunde hjälpa till. Skitdåligt tycker jag.
Dessutom har vi läst om varför de får förstoppning och de har och göra med att de har för finkorning sand i terrariet och äter av den, sen blir det liksom som cement i magen :/
Jävla cphoran (ursäkta uttrycket) som stod i kassan när vi köpte ödlan sa minsann inget om det och tyckte definitivt att vi kunde ta den finkornigaste sanden.
DUMT att vara lite kunnig om man jobbar i en djuraffär kanske? åh blir förbannad.

Sitter ensam i lägenheten och känner mig långt ifrån på topp :/ Dagen har verkligen inte varit alltför bra de senaste timmarna. Vet inte vad jag ska göra med saker och ting längre :( vet inte om jag orkar mer :'( fan.

Ska försöka sova nu, sen får vi se vad som händer i morgon.
Jag ska fasen be för lilla ödlan för jag tycker så jäkla synd om kraken! :(
usch ja.

Bebis sparkar och mår bra iaf! :) imorgon går jag in i v 25 <3

Tack och godnatt för mig, och önska att lilla Emo blir frisk!
Puss & Kram
/V

Skola

Sitter i skolan och har redan slutat! :) Började kl 9.30 och hade bara en lektion, bild och formgivning. Nu sitter jag kvar och väntar på Sandra som har Historia C, (tog ju bort både B&C) sen ska vi käka och sen är det dags för hemfärd! Så skönt!
Ska förmodligen in och prata med min bildlärare också, har ju bara bild på måndagar och det är en lektion som jag själv satt dit på schemat när det passade mig förut, så jag borde ju kunna ändra tiden till en annan dag nu eftersom jag inte har några andra lektioner, och isånnafall skulle jag vara ledig på måndagar :D
hur skönt vore inte det? ;)

Funderar på att åka ut til jysk nu efter skolan kanske och köpa ett par panelgardiner jag spanat in, är ju dags att städa ut julen nu och har inga fina gardiner att byta till :p

Sen ikväll blir det att plugga på provet i religion som vi har imorgon, sen imorgon så ska jessica förmodligen sova över :) mysigt!



Nej men vi hörs senare, ha det fint! :)

/V


Trötter

Vaknade för ca en kvart sen och kände mig fortfarande helt stendöd. Somnade ganska skapligt igår för en gångs skull, runt 11-12 men är trött som bara den! Tror dock att jag dragit på mig nån förkylningsskit, har ont i halsen och känner mig jättehängig :( inge kul alls!

Älsk sover fortfarande. Trots mitt pissiga tillstånd så har jag en extrem lust att gå ut! Det är ju hur fint väder som helst :) Kommer förmodligen inte få med mig latmasken i sängen så får väl bli att traska ut själv.

Gårdagen var bra men slutade ganska jobbig, våran ödla är sjuk :( Han vägrar att bajsa och vi läste om att det är vanligt med förstoppning för leopardgeckos, men att det inte är alla som överlever det :/ läste också om att det var bra att ångbada dom och ge dom matolja för att det skulle bli bättre, så vi gjorde det, men inget har hänt. Känns jättetrist! Ska till djuraffären imorgon och höra om man kan göra något mer.


Den kommande veckan är inget jag ser fram emot, har enormt mycket att plugga. Inte för att det är något ovanligt men^^ Känns dock som att jag kommer bli hemma en del nu när jag håller på och bli sjuk och det är verkligen inge bra :/

Å andra sidan ska jag också iväg och prata med syon om när jag kommer sluta skolan och så.
Sen så är det Mvc på torsdag morgon som gäller :) ska bli jättekul att lyssna på bebis hjärtljud och nu ska de ju även börja mäta magen! hehe :P Dessutom så tror jag att jag gått upp åtminstone 3 kg så det ska bli kul att se :) Har nämligen ingen vettig våg hemma men har vägt mig på massa andra och upptäckt att det faktiskt börjar röra sig uppåt äntligen :)


Nej nu ska jag se klart på OC avsnittet som jag somnade till igår och sen ska jag försöka röra arslet ut på en promenad :)

Puss&Kram
/V



Barnvagn :)

Nu har jag och älsk äntligen köpt vår vagn! Hittade den på blocket och tyckte den såg jättefin ut och verkade skitpraktisk, åkte och kollade på den idag i Katrineholm och blev förälskad, så nu har vi köpt den! Inte ens ett år gammal och endast använd i 3 veckor! Hur bra som helst :) Dessutom är den svart/beige så den fungerar ju perfekt i färgerna oavsett om vi får en lillen eller en lillan :)



Just nu står älsk och lagar mat åt sig och jag ska strax laga mat åt mig, låter kanske lite knäppt. Men han ville verkligen ha potatismos & fiskpinnar och jag hatar det så ska fixa nått annat när han är klar :p

ikväll blir det lugnt igen, var egentligen meningen att älsk skulle hitta på nått med några kompisar men han var snäll och bestämde sig för att vara hemma med mig :) som sagt, min lust att göra saker just nu finns typ inte. Har funderat flera gånger på att följa med kompisarna till krogen trots att jag vet hur trist det kommer bli, men kom på att jag inte kan det heller! Har nämlgen inget legg och mitt pass gick ut för några månader sen. Blöh.
-

Har egentligen inget mer vettigt att säga nu, så skriver väl sen när jag har det^^

Ha det finnemang! :)
/V



Usch

Kom hem för ett litet tag sen. Åkte ner på stan vid 3 för jag hade så förbannat tråkigt, fick knappt tag på någon men bestämde mig för att åka bara för att få lite frisk luft och förhoppningsvis träffa lite människor.
Ringde Jessica och hann träffa henne en snabbis innan hon skulle iväg och fira sin brorsdotter (mitt kusinbarn) :) Efter det började jag traska mot eskil eftersom jag vet att älskling slutar kl 4. Hann träffa stina ett tag innan som satt inne på eskils bibliotek och pluggade, trevligt :)

Sen mötte jag älsk och vi gav oss iväg hem igen! Upptäckte att vi fått en elräkning på 700 spänn när vi kom hem, tydligen så hade inte soc betalat elräkningen så det hade kommit till massa avgiter. Så just nu är stämningen inte allt för bra här inne, älsk är fly förbannad på soc som sätter oss i skiten och jag är givetvis också arg men mest för att vi nu inte kommer ha några mera matpengar förns i slutet av månaden om vi tvingas betala räkningen. Jävla helvetes bananarsle.

Vi som skulle handla mat idag!!!!!!!!!

åh, ska sätta mig i badet och sura eller börja kolla på säsong 3 på OC.


Tack och hej, hoppas eran dag har varit bättre!
/V


image28

Hemma

Blev hemma idag, mådde verkligen skit igår kväll. Kände mig jättedeprimerad och kunde inte somna, låg bara och tänkte på massa jobbiga saker som hänt :/ Ingen aning om varför men känslan sitter kvar fortfarande, orkar ingenting och känner mig bara så förbannat ensam.
Denna jävla bergochdalbana mellan lycka och sorg, hatar den!

Hur som helst så ska jag väl försöka få i mig nått snart och göra mig iordning, funderar på att ta en promenad och rensa tankarna. Eller ringa någon och se om de slutar tidigt idag. Ikväll blir det lugnt, ska bara vara hemma med älsk och kolla på let's dance och lie så :)

Sköt om er
/V

image27

Ensam

Kom alldeles nyss hem, var på två lektioner idag. Orkade inte gå på de två första för jag sov riktigt dåligt inatt :( men hann med och ha psykologi B och Etik iaf! Såg klart på Lilja 4-ever på etiken och jag har sagt det förut men jag verkligen hatar att se den! Usch mår så förbannat dåligt och får en så obehaglig känsla i kroppen efteråt, blir liksom helt deprimerad. Man kan ju inte föreställa sig att det ens existerar, och t.o.m i Sverige, vidrigt.

Nu sitter jag iallafall ensam i lägenheten tillsammans med min halsbränna! :p haha får skylla mig själv nu faktiskt för jag har inte orkat ta nån tablett, och dom fungerar. Bara att det blir så obehagligt i munnen eftersom det är tuggtabbleter :p
Icchay är hemma hos Morre och ska sova där inatt, så det blir min första natt här ensam! Har ingen aning om hur det ska gå, jag som är så förbannat mörkrädd! Lär väl bli så att jag somnar i soffan framför OC eller något, haha.

Var förbi barnens hus idag efter skolan också och kollade lite på vagnar. Men tror inte att det fanns någon billigare än den jag spanat in på blocket. Den fanns kvar imorse när jag mejlade så måste ta tag och ringa snarast om vi ska ha den.
Kom ju på att jag har 4000 undansparat av min lön från i somras och den beg vagnen kostar 1800- så kan ju sno av de pengarna :)


Nu ska jag sätta på teven ock koka lite te tror jag! Men skriver nog mera sen :)

Puss&Kram
/V

Emo

Sitter här och filurar lite, var nyss och gav ödlan nytt vatten och tog bort hans gigantiska avföring. Han är ganska liten men bajsar som en liten hund nästan, haha! nej då :p
Förresten så har ödlan fått ett nytt namn, det är ju icchays ödla och han ville först att den skulle heta Pudel eftersom leopardmönstret påminde om en pudelrockare. Men nu har han kommit fram till namnet Emo istället. Måste säga att det låter ganska gulligt på en ödla faktiskt ;) haha

Jätteskön dag i skolan idag, började halv 11 och slutade 1 o en halv timma senare! När jag kom tillbaka till lägenheten så låg Icchay fortfarande och sov, vart lite sur på honom för att han inte pallrat sig iväg till skolan .Men men!

Kom just på att ett stort arbete i SamC ska vara inlämnat och klart på fredag, något som jag glömt bort totalt :/ Började jobba med det ganska långt innan jullovet så har inte tänkt på att det ska vara klart nu redan. Ska skriva om samer, men vi får se om jag kan lämna in det på fredag annars får jag göra som vanligt och lämna in det senare..
Dessutom är det inte så himla kul att skriva nått arbete på den här datorn ändå eftersom det tydligen inte går att öppna det i skolans datorer sen. Testade idag att öppna svenskaarbetet som jag skrev igår, men icke! :/

Tror att jag ska börja plugga lite inför religionprovet som vi har på tisdag istället, prov på Islam.



Min halsbränna verkar inte ge sig och det är verkligen skitjobbigt! Ringde pappa och bad honom köpa tabletter åt mig på apoteket, så han var gullig och kommer upp med de efter jobbet :)

Nej men nu ska jag försöka vara duktig och ta tag i lite plugg!


Take care
/V



Kväller

Nu har jag och älsk precis käkat :) Blev citronkyckling med pommesfrites och bearnaisesås! Riktigt gott.

Idag har det varit en bra dag! Känner mig glad och nöjd med det mesta för tillfället :)
Skolan var dock seg med endast två lektioner och sedan håltimma emellan. Men efter skolan kom Stina upp till lägenheten och vi hade det mysigt tills hon var tvungen att kila igen, hon skulle träna den hurtbullen!
Efter det kom Sara så jag fortsatte mysa med henne, är så skönt att ha lite kompisar här uppe, har blivit jättedåligt med det. Fortfarande några av mina närmsta som inte ens sett lägenheten haha!

Icchay drog med sig Morre hem också, så de satt här och spelade kort och andra spel medan jag var duktig och pluggade, diskade och lagade mat :)

Nu känner jag mig dock jätteseg, men har sovmorgon imorgon så får sova ut lite iallafall! skönt.


Nu har vi nästan bestämt oss för namn på bebis, killnamnen har varit klara sedan länge:

William Liam Michel - Liam är förnamnet och Willliam och Michel mellannamn, William efter min lillebror och Michel hette Icchay när han döptes så :)

Om det blir en flicka så blir det förmodligen:
Tindra Alissa Victoria eller Tindra Nicole Victoria - Tindra och Victoria som mellannamn, Tindra efter Icchays lillasyster och Victoria efter mig :)
Var ju helt inne på Nicole förut men sedan började vi tveka och funderade på både Melissa och Alissa, men Icchay tycker bättre om Alissa så det får det kanske bli! Som sagt, kommer säkert ändra oss när vi ser våran bebis ändå! :p


Förresten så har min navel börat ploppa ut haha! känner mig jättestolt för magen börjar verkligen bli stor nu :)

Ska försöka gosa lite med älsk nu som ligger och knappar på sin nya tele :P

Sköt om er :)
/V


Tvätta

Nu har sista lektionen äntligen börjat och vi har eget arbete, känns ju jättekul att man haft håltimma sen klockan 10 för att vänta på ingenting. Suck. Har iallafall fått lite papper som jag slarvat bort så någon mening var det väl med att vara kvar.
Ska ta bussen till stan om typ en halvtimme, sen hem och tvätta. Har typ inga rena handdukar, snuskigt värre :p
Försöker få med mig sara hem också, men hon har tydligen nått prov imorgon som behövdes plugga på :/
Älsk börjar ju skolan typ nu, så han kommer inte heller vara hemma. Kanske lika bra att vara ensam så man kan plugga lite? :)

Är jättehungrig också! Trots att jag för en gångs skull åt ganska så mycket i matsalen. Fanns nåra sönderpepprade potatisar som smakade rätt bra ;) haha.

Sitter och kikar runt en massa på barnvagnar nu också, börjar ju bli dags att införskaffa allt som bebis behöver nu, man kan ju aldrig veta om h*n får för sig att titta ut lite tidigare! Inte för att risken är så stor men, satt och läste på en sida för mammor som fått barn extremt tidigt, innan vecka 28 tror jag det var. Vart jättechockad, fanns flera som fått i vecka 24 och 25, trodde knappt att det var möjligt. Där är ju jag i nu liksom.
Jag har bestämt mig för att satsa på en Brio vagn iallfall, de är helt klart snyggast och inte alltför tokdyra. Även om jag tycker att barnvagnar verkligen är svindyra! Så det får nog bli en vagn som är sådär ett-två år gammal. Måste vara fräsch och snygg iallfall, nöjer mig inte med vad som helst direkt ;)
Eftersom vi inte vet könet så är vi inne på att skaffa antingen en svart, beige eller röd vagn, vad tycker ni? :)

Sitter här och skriver mest för att få tiden att gå, bara 20 min kvar nu tills bussen går. Har hunnit plugga lite på religionen, men har inte boken med mig så resten får jag ta och göra hemma. Har inte prov förns om en vecka och jag gör alltid allt i sista sekunden så det löser sig nog fint ^^ haha

Nej men dags för en kisspaus nu, sen leta upp sandra och therese som övergett mig :)

Ha det så fint
/V


JÖSSES!

Kom till skolan för nån timma sen och har precis haft klart första lektionen, etik. Såg lilja 4-ever, usch hatar filmen. Mår så dåligt av att se den!

Har religion nu efter lunch men funderar på att skippa det, är ju en lång håltimma innan och jag mår verkligen inge bra idag :( halsbränna så det skriker om det och illamående, har inte haft det på skitlänge så undrar varför det kommer nu igen? skitjobbigt!

men men, vart jättechockad nu när jag kollade statistiken på bloggen, den har ökat med typ 100 pers från i förrgår :O hur då? haha kanske bara för att jag klagade på att den sjunkit så mycket? :p skumt! 
-

Pratade nyss med min mentor om att sluta skolan en månad innan bf, måste ju prata med syon och så. Och anledningen till att jag pratade med mentorn innan är just för att syon inte är av denna värld, så jäkla skum människa! Fattar inte ett ord av vad hon säger, virrigare än en jäkla höna är hon. haha.



Ny vecka idag! :) v.24 (23+0)

Vecka 24



Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktigaBilden föreställer barnet i vecka 24 utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.


Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.




/V

Mys

Idag har varit en såndär lagom, mysig och bra dag :)

Vaknade klockan 12 av att mamma ringer och väcker oss och undrar om vi ska med och se på när William tävlar. Självkart säger vi och 2 timmar senare sitter vi på munktellarenan och hejar på honom (springer 200m) Han kom tvåa! Duktig lillebror, eftersom han varit skadad och inte kunnat tävla på ett år :) Men han var inte nöjd, trots att killen som vann var ett år äldre.

Nåja, farfar och farmor var med och efter tävlingen åkte vi hem till dom och käka och fikade, så mysigt så! Sen fick jag och älsk en lite försenad förlovningspresent, två höganästallrikar, jättefina :)

Vi betsämde oss också för att följa med mamma och pappa hem, så vi slapp laga mat och så ;) så nu sitter jag här och har precis varit inne hos mormor! Ska väl gå och göra älsk och wille sällskap i vardagsrummet strax. Och förbereda mig mentalt för skolan imorgon! :p usch ja.

Lite trist att skriva blogg faktiskt, inte många som läser längre och inga som kommenterar, men men måste ju ändå pladdra på om vad som händer för jag vet ju att jag har en del trogna läsare :)


Sköt om er!
/V

Foglossning

Mycket tidigt i graviditeten påbörjas en uppmjukning av alla leder och ledband med hjälp av hormonet relaxin. Ledvätskan ökar och förtjockas. På det sättet blir lederna uppmjukade och mer rörliga. Det gäller även kvinnans bäckenleder/fogar. Detta är en helt naturlig process som fortsätter under hela graviditeten. På det viset anpassas kvinnans hållning och bäcken efter barnets tillväxt och bäckenöppningen blir större och mer eftergivlig under förlossningen.

Har man smärtor från bäckenet kan det vara svårt att avgöra varifrån de kommer. Det kan vara bäckenlederna (=foglossning), musklerna eller de talrika ledbanden runt om bäckenet som utlöser smärtan. Smärtor i bäckenet kan delas upp i två huvudgrupper:

* Smärtor utlösta på grund av trötthet/irritationtillstånd, överbelastning eller felbelastning av bäckenleder eller ledband.

* Smärttillstånd utlösta från alla bäckenstrukturer, såsom livmoder segment/band, samt muskler, ledband och nerver i bäckenet. Bäckenlederna kan också mjukas upp i en sådan omfattning att kvinnan riktigt känner att bäckenet är instabilt, så kallad foglossning.

Bäcken- och ryggsmärtor är ett tillstånd som kan uppstå tidigt i en graviditet och kvarstå en tid efter förlossningen. Diagnosen ställs på de ganska speciella symptom som yttrar sig som smärtor och medför rörelseinskränkningar och gångbesvär.

Hur känns bäcken- och ryggsmärtan?
Smärtorna kan sitta djupt i ländryggen och korsryggen, varifrån de strålar fram mot ljumsken. De kan också kännas omkring blygdbenet och stråla ut mot ljumsken samt framsidan och insidan av låren. Smärtan förvärras vid rörelse, till exempel när man vänder sig från rygg- till sidoläge i sängen. Det kan också förvärras när man går. Stegen blir kortare och gången nästan vaggande. Det kan vara särskilt ansträngande och smärtsamt att gå i trappor. Smärtan kan också utlösas då man ligger ner och försöker lyfta eller sträcka benet. Rygg- och bäckensmärtan behöver inte alltid komma från bäckenlederna. Smärtorna kan också komma ifrån ligamenten, som håller livmodern på plats i bäckenet, vid till exempel lägesförändring i sängen. Musklerna runt bäckenet kan bli ömma av att ha fått arbeta mycket en dag. Det gäller även de stora ledbanden runt bäckenet. Vanligast är rygg- och bäckensmärtor efter graviditetsvecka 28. Smärtorna kan även debutera tidigare under graviditeten.



Inte fan är det kul inte, förra veckan fick jag krypa från vardagsrummet till köket hemma när vi skulle äta. Och för flera veckor sedan fick älskling bära in mig från mormors hus till vårat.
Efter bion idag kunde jag knappt stödja på ena benet - japp, här sitter jag och tycker synd om mig själv! :p

Någon annan som lidit av nått speiellt graviditetsbesvär?

Puss&Kram

/V

Lördag

Redan lördag! jösses amalia, skola om endast två dagar :/ men men!

Ikväll ska hela familjen Palm/Karlsson och älskling gå på bio :) vi ska se guldkompassen, själv tycker jag inte att den verkar speciellt bra men både icchay och mamma vill se den, så det blir nog ok! Det är nämligen ganska knepigt att komma överrens om en film som alla vill se :p hehe

Läste nyss kommentaren jag fick av Jonna, vart så glad :) ger självförtroendet en ordentlig kick!
Tack du söta människa :)

Gick upp för bara två timmar sen, har verkligen börjat vända lite på dygnet, inte så himla bra nu när det snart är dags för skola igen, men bäst att passa på medan det fortfarande är lov tycker jag! :)
Sitter och tankar hem massa OC som både jag och älsk är helt beroende av, följde det ju inte när det gick på teve så är bara inne på andra säsongen, men i love it :)

Skrev fel i förra inlägget, det är ju inte alls 5 månader kvar tills jag ska föda, det är 4! så otroligt.
Tyvärr kan jag inte undvika att ständigt gå och oroa mig för att det ska vara något fel på bebis, jag är verkligen jätterädd för det, och jag hatar att hela tiden ha de tankarna i skallen. Men jag vet inte, det kanske är ganska normalt att man är orolig?
Jobbigt är det iallafall!

Nej nu ska jag bädda sängen och greja lite här tror jag! Ha det fint :)

/V


if only

Idag har jag varit på husvisning med familjen, ett hus i gredby, eller ja precis brevid parken zoo - skitmysigt! Jävligt dyrt men jag vill verkligen att mamma & pappa ska komma närmre stan, skulle vara så skönt! Så hoppas hoppas ;)

Sitter ensam i lägenheten just nu och känner att jag är totalt orklös, vill ingenting och orkar ingenting. Är bara så förbannat trött och irriterad på allt. Vill inte känna såhär! hatar verkligen att känna mig som en bitter liten tant, men 75% av min vakna tid numera så gör jag faktiskt det. Visst det går i perioder, och jag är gravid- ett himla överskott av massa hormoner. Men ändå! jag hatar att klaga, men ändå så känns det som det är det enda jag gör. usch för mig just nu!
-

Nog om det, älsk är iväg och handlar lite mat för kvällen och jag har varit duktig och pluggat en del nu i nån timma. Nu börjar jag verkligen trivas här hemma i lägenheten, vi har i princip allt och  det är  väldigt mysigt  faktiskt!  Alltid  något att vara glad över :)

Jag kan inte förstå att jag ska föda om 5 månader! Det är helt sjukt, har knappt hunnit förstå att det finns ett litet liv inom mig, det är så otroligt, men samtidigt overkligt.
Men jag måste erkänna att jag längtar, enormt!


Nu ska jag göra iordning lite saft och sätta mig framför teven!

/V

Inget speciellt

Sitter hemma i kjula och har precis varit inne hos mormor och käkat lunch!

Sov rätt länge idag för jag hade ett rent helvete inatt, gick och la mig i vardagsrummet med planer på att somna till teven, men icke. Blev mörkrädd, skraja lilla jag, tyckte att jag hörde en massa skumma ljud och blev orolig för att råttjävlarna skulle ha kommit tillbaka. Så vid 2-3 tiden så traskade jag in i mitt väldigt tomma rum, men lyckades inte somna där heller. Hade lampan på som vanligt, har blivit så sjukt mörkrädd så det nästan är löjligt!
Är så van att sova med älsk så det är skitjobbigt att sova utan honom.
Jättetöntigt jag vet.

Nyårsdagen spenderades med jessica och älsk i lägenheten iallfall, åt gott, pratade och kollade på "I'm a legend" med will smith, lite småskum men ganska bra film faktiskt. Sen igår så åkte jessica hem och det bar av till ikea för mig och älskling. Åkte dit med mamma och pappa, så inhandlade ett litet svart bord som terraiet ska stå på, sedan ett väl behövt skoställ, en kruka med murgröna, matta till köket, lampa till hallen, duk, ljusstakar och en massa annat småtrams :) Ska tillbaka till lägenheten om ett par timmar så ska börja fixa med allting då. Najs najs!

image19



Börjar få lite småångest för att det redan är torsdag och skolan börjar på måndag. Har inte pluggat ett piss på lovet och har extremt dåligt samvete för det! Speciellt nu när jag vet att jag bara har 3 månader kvar att gå i skolan. Uhh :S

Måste gå direkt och prata med rektorn, mentorn och kuratorn för att se till att jag får sluta en månad innan bf.  Vill inte gå i skolan tills jag ska föda, så tänker sluta en månad innan. Måste se till så att jag kan få plugga hemma den tiden även om jag inte kommer få något studiebidrag. Men tänker börja ta ut min föräldrapenning då, så det ska nog fungera!


Förresten så är jag inne i vecka 23 nu (v.22+2) för er som inte har koll ;P

Du är i vecka 23


 

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.




Ingen förstoppning har jag lyckats få än så länge tack och lov men halsbränna däremot, usch usch! :p
Magen har också blivit riktigt stor och jag har tagit lite bilder på den, men kan inte ladda upp dem på datorn här för jag har sladden i lägenheten! Men de kommer :)

Nu ska jag börja göra mig iordning lite. 
Ha det fint!

/V

 

2008!

Äntligen 2008!

Känns hur bra som helst måste jag säga, lite läskigt hur fort ett år går bara, känns som det var alldeles nyligen som älsking och jag stod nere på stan förra nyår och skålade att 07 skulle bli vårat år!
Igår bestämde vi oss slutligen för att bara vara hemma i lägenheten och pyssla om varandra och ha det mysigt och så blev det :) Åt jättegod kyckling och sedan efterrätt med melon & vaniljglass och fruktcoktail, gott!

Kollade på massa OC och sedan vid 12 slaget öppnade vi fönstrena och kollade på alla fyrverkerier vi kunde se, var inte så himla lite inte ;) Så det kändes helt perfekt! Skålade in nyåret med passionsdricka resp spetsad passiondricka för älsk och sa att det här året var vårat och bebis år, så mysigt :)
-

Nu är pappa påväg hit för vi ska iväg och kolla och förmodligen köpa ett begagnat databord, så måste sätta lite fart!

Hoppas ni hade ett bra nyår!


Puss&Kram
/V

RSS 2.0