Skolaaan

japp så sitter man här idag igen :p haha aningens försenad men har för en gångs skull en anledning!
Eftersom jag bor högt uppe på ett berg i skogen så finns det ju givetvis en snorbrant backe dit upp, & under natten så hade den tydligen blivit täckt av is så det var snorhalt också! Verkligen glasklar is hela vägen ner och inte ett enstaka litet gruskorn. Mormor skulle ha skjutsat ner mig till bussen men pappa som hade åkt till jobbet innan ringde och varnade henne att om hon lyckades ta sig ner så skulle hon aldrig lyckas få med sig bilen upp. Så hon vågade inte skjutsa mig och det fanns för lite tid så jag hann inte gå till bussen heller.

Så jag bestämde mig för att ta en promis till nästa som skulle gå 2 timmar senare. Men eftersom min kära mor är så himla envis och tror att hon klarar av allt så ville hon givetvis prova att skjutsa ner mig till bussen för att sedan åka upp för backen igen. Vi körde i typ 5-10 km/h ner och på gränsen till att köra i diket, haha spännande värre :p

När jag kommit ner till bussen och åkt in till stan var jag tvungen att ringa henne för & höra hur det hade gått, jag var skitorolig att hon skulle börja glida baklänges nerför backen med bilen och typ köra in i ett träd eller något. Och mycket riktigt, hon hade inte kommit upp med bilen! haha hon hade glidit baklänges med den nästan hela vägen! haha! Så hon hade fått parkera den nedanför backen och gått upp istället :)

Nog om den lilla historien, glad att jag ska sussa i lägenheten inatt så jag slipper ta mig upp för backen i mörkret! :p

Nu ska jag alldeles strax kila till antingen bilden eller idrotten, måste ju som sagt ta igen en massa där. Så trist!

Sedan är det matlagning klockan 4 som gäller :) nice nice.


Hörs kanske senare :)

/V


Natti natt!

Nu ska jag alldeles strax gå & lägga mig. Har halsbränna så det bara skriker om det :( & halsontet av förkylningen gör ju knappast saken bättre!
Imorgon har jag 1 lektion som slutar strax efter elva & sedan håltimma i nästan 5 timmar! Underbart va? ;)
måste "jobba igen" på idrotten då, så himla löjligt, men lika bra att passa på. Sen så måste jag fixa lite på bild & form är inte speciellt "aktiV" där längre :p inte bra!

Nej men dags att ta en snabb dusch och sedan koka en kopp té för & slörpa framför teven innan jag ska sussa.

Vi hörs kanske imorgon :)

/V

Ultraljudet <3

Sådär då har man precis kommit hem till skogen i kjula igen. Var ju tänkt att jag skulle till lägenheten men blev en del tjaffs & sedan ville nån inte ha mig där, så vad skulle jag göra? Suck, jag orkar verkligen inte sånthär :'(

Fram till alldeles nyss så har dagen varit sjukt underbar! Skulle nog inte kunna bli mycket lyckligare än när jag såg våran lilla bebis på ultraljudsskärmen imorse! En så otroligt stark och fantastisk upplevelse! Helt UNDERBART! <3
Jag var jättenervös innan, har liksom kännts som att jag knappt har haft nån liten krabat där inne och har varit orolig för att det skulle vara något fel, och haft massa jobbiga tankar. Men nu har jag fått det bekräftat, bebis är helt normal och verkar må strålande där inne!
Var så underbart söt, låg och sög på tummen och hade andra armen uppe vid huvudet också, haha så söt! Rörde på sig en del och ett tag såg det ut som h*n vinkade till oss också! hihi :) Och lilla hjärtat tickade på som bara den!
Tyvärr så låg bebis i en ställning så att det inte gick & se vilket kön det var, så typiskt! Vi som verkligen ville se!
Nu kommer vi inte få veta förns förlossningen, där sprack min planering med att köpa blått eller rosa, haha :p
Men lite kul att inte veta ändå, blir ju liksom ännu mera spännande då känns det som!

Jag tror att det är en flicka och älsk tror att det är en kille, vad tror ni? ;P

Efter min enda lektion som varade i ca 45 min så åkte jag ner på stan för att käka lunch med sara, blev på corner! inte så bra med tanke på att jag käkade där två gånger förra veckan och borde kanske tänka lite mera på vad jag stoppar i mig nu när jag har nån annan än mig själv att tänka på! Men eftersom bebis verkade må bra så tyckte jag att det var lika bra att fira ;)
Sedan traskade vi runt i jakt på mammabyxor, är ju som sagt extremt trött på att bara kunna använda leggins eller mjukisbyxor! Det är liksom det enda jag traskat omkring i sen i mitten av september, haha :p
Hur som helst så är det verkligen ett skitdåligt utbud på mammakläder, fanns ingen avdelning på varken h&m eller kappahl! Hur sjukt är inte det? vet dock att det finns på tuna park, men varför måste dom ta bort det i stan då? irriterande.

Till sist hittade vi iaf mammakläder inne på lindex och första jeansen som jag provade satt asbra! Blev skitförvånad. Inga skabbiga och slappa jenas heller utan de sitter tight och bra hela vägen och är perfekta för magen! Kostade bara 350- också så jag slog till ;)


Nu har jag som sagt kommit hem för ett litet tag sen och ska försöka ta tag i lite plugg som jag missat. Sen ska jag nog laga mat också för mamma håller på & jobbar som en tok & pappa kommer inte hem förns sent :/ men men.

Ska alldelses strax ladda upp bilderna på bebis på bdg, så spana in där sen :)
www.vycki.bilddagboken.se - dvs om ni har en egen annars får ni inte se ;) haha

Ni får ta hand om er!
/V


Valde att lägga upp bilderna här också så alla kan få se vårat mirakel :)<3


image4

Ligger med armen uppåt och handen mot huvudet :) hihi<3

image5

Den här bilden är tagen rakt framifrån, så man ser ögonloberna och ansiktet, ser ut som en liten ailien eftersom "röntgen" inte kan visa ögonen ;) 

image6

Charmigast av dem alla, bebis ligger och suger på tummen! så söt! Man kan se de andra 4 fingrarna sticka ut :)<3
 


Trist!

Har så jäääkla tråkigt! Hatar att vara hemma & sjuk, lyckligtvis så börjar jag känna mig bättre :) Bara tanken på UL gör mig nästan pigg som en nötkärna ju :D<3 haha

Har varit duktig & städat lite här hemma eftersom mamma bara tjatar om att det är så stökigt, haha sen plockade jag tvätt & startade en :) känner mig stolt. Något som jag skulle behöva göra ännu mer är ju att plugga, men är man sämst på det så är man. Vet ju knappt vad jag behöver göra eller vad jag ligger efter i längre. Dags för ett samtal med Iv-tanten!

Förresten, glömde berätta att jag ska få en kusin till! haha helt sjukt bara en vecka innan jag ska ha bebis! Thomas & Carola ska ha ( min farbror & ingifta faster ) Gissa om släkten kommer hålla på & snacka om oss nu, jag är 18 och Carola 41! Kul om vi kunde hamna på BB samtidigt :P
Dessutom kommer ju bebis få en jämnårig att leka med, helt perfekt! hihi


Nu börjar jag bli riktigt sur, inget one tree hill varken idag eller igår?! OC?! whaaaat?!
Bara jag som hamnat på efterkälken eller?
skumt.

Nej inget vettigt att komma med så lika bra att lägga av ;)

Sköt om er
/V

v 18 :)

Du är i vecka 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Ofta görs en
ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13.

image3


Mätt i magen

sådärja, har precis varit inne hos momor & ätit lunch! Potatisgratäng och citronkykling, inte illa :)
ringde älsk och bad han komma hit idag eftersom vi alla ska åka till förlossningen för UL imorgon & då vore det ju bra om han också sov här hemma i skogen! Men han trodde att jag hade tänkt komma till lägenheten så han hade handlat massa gott och tänkt laga mat och ta hand om mig, så söt! <3 Började garva när han berättade vad han skulle laga, potatisgratäng och kyckling! haha!

Vill verkligen sova med honom inatt och få ligga och mysa med honom ikväll men kan inte komma till stan på någe sätt :/ kan ju förstås ta bussen men eftersom jag är så pass dålig så har jag ingen lust att gå en km på isgata ner till den, känns lite riskabelt. Och ingen bil är hemma så mormor kan inte skjutsa ner mig heller. Så det får helt enkelt bli att stanna hemma tredje natten i rad! Men det gör inget :)

Om lite mindre än en halvtimma börjar gilmore girls och det är ju värt att se på :)

ska kolla om vi har varmvatten för isf kan jag hoppa in i duschen innan!

Ta hand om er! <3

Sjuk :(

haha ojsan, kollade nyss på min statistik & herrejösses vad den rasat! kanske är dags att börja bli lite mera aktiv här igen? eller vad tycker ni?
Men ska jag vara ärlig så är jag sämst på att blogga, jag fattar tycke för det den första tiden & sen tycker jag bara att det blir jobbigt. Japp jag vet att jag är tråkig.


Helgen som var spenderades med Jessica & Morre i våran lägenhet, mys framför teven & sånt, ganska mysigt! <3
På söndagen åkte jag & Jessica till farfar & farmor, för gammelfarmor var där! :) hann inte prata med henne så mycket tyvärr men det var mysigt att få träffa henne, hon är så underbar! Världens mest positiva och härliga person! Inte dåligt för någon som fyller 100 år i mars tycker jag!

På söndag kväll började jag dock må skit, näsan rann som en kran & kroppen kändes matt, oturligt nog så vart det ju inte bättre när jag skulle sova heller, kanske sov max 2 h under natten? usch :/ Stannade hemma igår och är hemma idag också, tror jag har fått influensan, har ont & mår skit tamefan överallt! inge kul alls!
Speciellt inte när man redan har så mycket frånvaro från skolan...



Är det så att jag håller på att växa ifrån er? Eller är det bara så att jag kastar bort mitt liv?

Jag kan inte säga att jag är ledsen över mitt beslut, verkligen inte! Jag känner att det som ni gör på helgerna & det som eran fritid verkar gå ut på, det har jag redan varit med om. Jag känner inget behov av att ha det som ni har. Jag känner att jag har vuxit ifrån det. Men samtidigt så känner jag mig så jävla rädd, för jag vet ju inte om det jag gör är rätt? Jag vet inte om jag kommer ångra mig längre fram & säga till någon att jag önskar att jag hade väntat lite. det är ju ingenting jag kan veta. Just nu känner jag mig ganska förvirrad, för jag håller på och glida ifrån er så mycket.
Ni verkar inte ha något som helst intresse över mig längre för att ni förmodligen tycker att vi inte har någonting gemensamt.
det sårar mig! Förstår ni inte att det är nu jag behöver er som mest? Jag behöver känna att jag har erat stöd och att ni finns där för mig vilket som. Visst ni kanske inte skulle ha gjort likadant, men vad vet ni om saken, egentligen?
Jag kan ju lova er att det här var inget som jag hade planerat och jag visste inte att det skulle bli såhär...





Imorgon ska jag på det första riktiga ultraljudet och jag längtar så jag håller på att bli galen! det pirrar i hela kroppen bara jag tänker på det. Både mamma & pappa ska följa med & Icchay så klart<3
Hoppas verkligen att allt är bra med bebis! Önska mig lycka till! ska vara där 08.30 :D så det är egentligen inte så lång tid kvar!

Nu ska jag gå & försöka piggna på mig lite! Ska ta ett bad & äta något smaskigt, sen ska jag tänka på allt som gör mig lycklig ! :D haha, måste ju försöka & inte vara så bitter jämt!


Hörs sen
/V

:/

uhh. Vill inte må såhär, känner ingen lust för någonting. Vill bara gräva ner mig & dö :(














I can see us dying are we?

Segt

Sitter i skolan fast jag har slutat, funderar på att åka hem eller inte. Det är frågan? haha.
hade ju som sagt idrott nyss och fick min ig-varning, oväntat? Nej inte alls. Har iaf berättat för min lärare att jag är gravid nu & då verkade han genast lite lugnare. Så jag slipper överanstränga mig och så, inga beep-test för mig inte! YEEES ;D

Nu har alla i klassen historia, & jag kände inte för att åka hem till lägenheten än, älskling slutar inte förns klockan 4 och min mobil är näst intill stendöd, varnar om batteriet hela tiden så jag vågar inte ringa någon. Har nämligen laddaren hemma i kjula (i skogen^^) så kan inte ladda den hur som helst heller :/ knepigt.
Försökte iaf att ringa pappa och höra om vi kanske kunde åka en sväng till ikea när han slutat, men den jäkeln tröck bort mig! Sitter väl i nått viktigt möte eller så. Hoppas bara att han hinner ringa tillbaka innan batteriet dör helt!

Läste lite kommentarer och det gjorde mig glad, det betyder så mycket för mig att ni finns kvar & bryr er! <3

Igår överraskade älskling mig med en stor ros, jättefin! :) <3 på tal om ingenting alls menar jag.

Börjar bli riktigt orolig för det här med julklappar just nu, har ju sparat massa lön sen i sommras som jag har kunnat leva ganska gott på ett tag. Men nu kommer den strax ta slut och då har jag bara studiebidraget :/ Isch. Sen måste jag ju hjälpa till att betala mat och så också eftersom älsk lever på underhåll från soc till en person. Kommer bli riktigt tight med pengar känner jag :/

Köpte en mössa och halsduk igår, riktigt mysigt :) har på mig de just nu, haha blir så kallt att ta av sig ju! Dessutom ser jag för jävlig ut i håret (A)


Nej men dags att hitta på nått annat, snoka runt lite på nätet eller så & vänta på att sandra ska sluta eller pappa ringa upp mig! aja ha det finnemang!

/V

Freeeedaaaag :)

Underbart härligt, lyckats pallra sig igenom en skolvecka till, eller nej så kan jag ju inte säga egentligen, har ju varit borta 2 dagar. Men är stolt ändå. Älskar verkligen fredagar ett snäpp närmre allting, ett snäpp närmre sovmorgon och ett snäpp närmre julavslutning & julen framförallt! Och givetvis ett snäpp närmre ultraljud & bebis! :)<3

Började klockan 10 idag, är ju studentmässa som i princip alla treor är på, men jag var snål och ville inte betala 50- för att gå på den så jag är minsann kvar i skolan! haha, gick från viptorp & hit! Kände mig jättestolt men det var jobbigt, får ju inte få upp pulsen för högt men det är svårt när man försöker att hinna i tid ;) jag är en läskig tidsoptimist som alltid tror att jag har mera tid än vad jag har, det resluterar i att jag väldigt ofta missar bussar och kommer försent till saker. Framförallt skolan! haha


Helgen verkar bli lugn, ikväll finns inga planer än så länge, men känner inte riktigt för att sitta hemma i lägenheten, vill göra något! men vad? alla bara festar hit och dit ju & det är ju inte speciellt roligt för mig :/

På lördag verkar det bli bio med älsk, jessica och förhoppningsvis en till (A) haha! Sen så ska vi ju hinna med ikea nån gång också, för på lördagkvällen nån gång så måste vi till borsökna och fira farmor.
Kanske skulle kunna ta ikea efter att pappa slutat idag? Dom stänger ju ändå inte förns 8 och om han slutar 5 då hinner vi ju :) ska ju bara hämta soffan och plocka på oss saker för 300- som vi får på köpet ;) haha kan ju inte vara alltför svårt!

Nej snart kommer sandra & johanna och då ska vi kila til idrotten, så vi kanske hörs senare :)

/V

Vecka 17 :)

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar.

Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

God morgon

Har precis kommit till skolan, var ju inte här igår, usch känner mig dålig :( Men! är klar med nationellatalet så nu är det bara redovisningen som gäller, ska ha den 10.20 tror jag, skönt och bli av med skiten, haha.

Igår var jag & älsk i lägenheten hela dagen lång! monterade ihop tv-bänken vi fått av hans pappa & ställde dit nya teven och höll på med datorn. Jösses vilket bredband! haha går fort som fan ju, skitimponerad :) Hann dock inte skriva nått blogginlägg men jag antar att de som läser överlevde ändå ;) haha

Så skönt med torsdag idag! Fredag imorgon liksom & ett snäpp närmre soffan! hehe sjukt att man kan längta efter en möbel så mycket, men den soffan vi har nu är ju inte allt för rolig, typ blåspräcklig & sliten. Men den har ju iaf dugit så länge :)
Ingen matlagning idag heller! helt underbart, slipper gå till 6-7 och kommer förmodligen sluta innan 2, det beror på om vi har etik idag eller inte, måste ta reda på det.

Igår var det egentligen meningen att Jessica skulle sova hos oss, men hon hade fått halsfluss så det passade inget vidare, vill helst inte bli smittad. Åh jösses vad hungrig jag är! Hittade 5 kr i fickan & tänkte köpa mig några satsumas i cafeterian men icke, de skulle inte komma in förns 12 :( och jag som var så sugen! Känner helst inte för att bräcka hundrigen på nått litet i cafeterian så jag stod över, men nu tror jag banne mig att jag måste kila dit snart för annars blir inte lillen i magen glad alls & då går det ut över mig! haha brukar nämligen spy när jag fått i mig för lite mat, knäppt men sant.

Nej nu såg jag att Gunilla kom & då måste jag kila & prata om nationella!

Hej så länge
/V

Förresten! Jag & älskling har varit tillsammans i 16 månader idag! :D <3<3<3 Älskar dig min ängel.

Natti Natti

Så, sett klart på äntligen hemma :) love it. Dom inreder så otroligt snyggt! Börjar riktigt klia i fingrarna på mig, vill till lägenheten och verkligen sätta fart med inredningen, på riktigt.  Men vi har ju inte fått soffan än, så kanske väntar ett tag. Dessutom är jag lite sur, eftersom vi förmodligen inte kommer få det omtapetserat heller, dom tyckte tydligen att tapeterna inte var "tillräckligt" dåliga. Ni ska se hur de ser ut! Hemska! en flottfläck som täcker tre våder och sen andra mindre flottfläckar och rispor och annat. Dessutom är dom blå/lila med en bård högst upp, nej tack. Jag vill ha nån färg som går i gul/beige skulle vara skitsnyggt!

Men vi får se hur det blir.


Älskling är hemma med Morre i lägenheten och håller på & fixar med datorn :) Äntligen dator där! skönt.

Jag är vrålhungrig så ska gå & ta mig något att äta & sedan fortsätta att kolla på desparate housewifes ;)

Tack & Godnatt!


förresten! Lyckades klämma fram bröstmjölk! :D så jäkla häftigt! läste för ett litet tag sen att man skulle kunna göra det nu & visst gick det, en genomskinlig lite tjockare vätska kom ut, vart asglad :) Känns mera & mera verkligt för varje dag att vårat mirakel verkligen finns där<3 Åh vad jag älskar dig!

Soffan

Våran underbara soffa<3 Jag längtar efter dig :) haha

image4


People always leave

Jag älskar one tree hill! åh det är så bra! börjar verkligen bli fast i serie träsket nu, skitmånga serier som jag följer haha! Men men man får ju försöka hitta det lilla man glädjs åt :/ för just nu känns det verkligen som att det är lite. Jag försöker att uppskatta saker  men hur ska man kunna göra det om man ständigt blir besviken eller rentav sviken?

Jag har alltid sett det som är bra i människor när jag först träffar dom, okej det var överdrivet. Men för det mesta, jag försöker att lita på folk som jag lär känna och jag utgår ifrån att de är ärliga och står för vad de säger. Jag tror det bästa om dem. Men det tjänar ingenting till, för det visar alltid motsatsen förr eller senare.

Jag har slutat med att vara så godtrogen nu, och även om jag vill vara det så kan jag inte. För folk har bevisat för mig att man inte kan lita på någon, så varför skulle jag fortsätta att vara så jävla blåögd?
Det svider varje gång jag tänker på hur otroligt korkad jag faktiskt måste vara & hur lätt folk måste tycka att det är att svika mig. De flesta har säkert inte ens förstått hur illa jag tagit allt.
Jag känner mig så jävla svag när det handlar om tilit och jag vill inte behöva känna så! men jag orkar inte bli sviken mera.

Jag orkar heller inte att få höra hur dålig jag är och att allt jämt är mitt fel, speciellt inte från personer som betyder allt för mig. Jag behöver höra motsatsen! Jag vet att jag inte är perfekt, ingen är det och jag är nog längre ifrån perfekt än vad de flesta är, men jag förtjänar inte att ständig bli påmind om att jag är dålig. Jag kommer aldrig kunna bli bättre om det enda jag får höra om är mina brister, snarare tvärtom.

Fan, varför kan ni inte älska och uppskatta mig lika mycket så som jag älskar och uppskattar er?

/V

Äntligen

Nu är glad i princip klar med talet :) skööönt! Måste bara läggas till lite saker, skriver ju om drömtydning men förstår inte riktigt hur jag ska referera till texten i häftet medan jag pratar.. aja det löser sig nog.

Känner mig skitirriterad! usch, precis som igår, vill bara skrika och kasta sönder något. Blir arg på allt och alla och vad de än gör så stör det mig något otroligt. Lämna mig ifred! Idag vill jag bara vara för mig själv. Känns så jobbigt att inte ha någon i sin närhet som verkligen förstår hur jag känner mig, vad som pågår i min kropp. Alla hormoner bara rusar genom kroppen och det gör mig galen. Speciellt när ens pojkvän inte ens verkar förstå det, utan ständigt klagar på mitt dåliga humör och inte vill ha något som helst överseende. Jag kan inte rå för att jag känner mig såhär och att jag bli såhär, är det så svårt att förstå?

Ikeeeaaaa

Woohh!

vilken lycka, Ikea blev av, trots mammas, mitt & älskling extremt dåliga humör! Alla satt i bilen & tjurade innan vi var framme, var det inte det ena så var det de andra, haha illa. Jävla skitväg till västerås som de håller på & bygger om, dumt att vara klara någon gång? har väl hållt på med den där vägen i övet ett år? Känns så.
Hur som helst, fick liksom sitta & köra i 50km/h den långa ombyggnadsbiten. Men vad gör man inte?

Väl framme så gick vi raka spåret till restaurangen, äter Alltid när vi är där & mamma hade en teori om att vårat taskiga humör hade och göra med att vi ätit alldeles för dåligt under dagen, så mat blev det! Lika gott som vanligt. Lite trist att magen inte verkade gilla den feta bearnaisesåsen som jag alltid äter bara, känndes som det började rulla runt där inne och blev nästan spyfärdig när jag käka den.

Sedan bar det iaf av in i affären, plockade på oss MASSOR med saker, och billigt sådant också, tallrikar, glas, handukar, mattor, växter, ljus, lampor mm mm. Hela kalaset slutade på endast 366 spänn! helt oroligt :D
Har sett ut en soffa nu också som vi ska köpa i helgen, fick inte med oss den i bilen vi hade igår, så vi kommer ta mammas lilla "husbil" och dra dit med pappa, för nästa helg ska han till Kina & mamma är ute på julmässor & julmarknader all over ända fram till jul :(
Men men, är överlycklig för att vi äntligen hittat en soffa! inte så jättestor, 3-sits, men det är vad vi får plats med just nu & dessutom är den grymt skön & snygg! Icchay ville dock ha en svart & jag en beige men det lutar åt en beige nu iaf (A)


Är hemma idag, mådde riktigt pissigt igår och tror att jag håller på att dra på mig influensan eller något. Hade ont i öronen, kliade i näsan & ögonen och gjorde ont i hela kroppen & framförallt i bihålorna! issh. Idag mår jag faktiskt bättre men varför chansa? det är ju bäst att jag stannar hemma idag så jag kan komma till nationella imorgon. Ska försöka skriva klart det strax, börjar gå riktigt fint :) upptäckte att jag läser en a4 på typ 2 min & 40 sek, alltså behöver jag inte skriva mera än 2 a4, underbart :)

Idag så är älsk också ledig men han fick skjuts av pappa till södertälje imorse för att hämta bärbara datorn, tv-bänken och teven som vi skulle få av hans pappa. Pappa skulle ändå till kinesiska ambassaden i Sthlm så det var ju påvägen liksom :) jag vill också följa med till Kina nästa helg! grrr.

Imorse var sotaren här! har aldrig varit med när de har kommit förut. Stina skällde som en tok så det var lite pinsamt, men annars verkade det ju gå bra. Klampade liksom in strax efter 7!

Nej nu måste jag skicka ett mejl till min IV lärare om att jag inte kan komma till henne idag eftersom jag är hemma.
Men jag uppdaterar nog om ett tag ska ni se. Skitmånga som läser men knappt en kotte som kommenterar :( Tack Malin  iaf ;D



Ha det fint
/V

aj aj

Precis käkat lunch med Sandrat, HATAR skolans fullkornsmakaroner! Jättevidriga verkligen. Det enda som gick att äta till lunch var broccolin, riktigt gott :)

Får jätteofta ont i höften/rumpan när jag sätter mig ner, tror att de har och göra med foglossningen. Alla ben och leder mjukas ju upp, speciellt om man har ett trångt bäcken, vilket jag säkert har. Skönt när det utvidgar sig liksom! Nej :( Kunde knappt resa mig för nån vecka sen och älskling fick bära in mig från mormors hus till vårat, haha. Men så illa har det iaf inte varit på ett tag.

Nu sitter vi och väntar på den sista lektionen, filosofi, trodde att det skulle vara ett jätteintressant ämne men icke. Det är verkligen jätteflummigt, och helt onödigt! men men. Dags för mig att sluta klaga kanske?
Känner mig lite som en bitter tant!


Hur som helst, längtar till klockan 4 då jag mamma & älsk förhoppningsvis åker till Ikea! :)

hejs så länge

Skolan, godis och nationella


Har precis haft bildlektion och sitter här på min oändligt långa håltimme, baah. Har ca 1 ½ timma bild & formgivning på morgonen sedan HÅLTIMME till 13.05! Gissa om det blir segt. Bestämde mig ju iallafall att jag ska plugga på svenska nationella nu, så vi får hoppas att det blir av. Ska ta tag i det snart, måste ju snoka på lite grejer först, haha (A)

Mådde ruskigt illa imorse, blir så irriterad för illamåendet ska för de flesta ha försvunnit när man har kommit så pass långt som jag har kommit nu, (snart 17:onde veckan) men för mig fortsätter det. Var tvungen att hoppa av bussen en hållplats innan skolan för jag trodde verkligen att jag skulle spy, usch. Lyckligtvis gjorde jag inte det.
Var nere hos skolsyster för & fråga om hon hade postafen (åkesjuketabl) barnmorskan rekomenderade ju de för mig förut & de brukar hjälpa, - vadå ska du ut och åka? 
                                                    - haha nej jag är gravid & de hjälper mot illamåendet!
Hon sprang in & letade men de hade inga :( Så nu sitter jag här med det godis som blev över från i lördags, haha hjälper lite faktiskt! Bara jag får något i magen så brukar det bli bättre.

Det stör mig hur folk bara stirrar på min mage men inte vågar komma fram och säga något, har varit med om det flera gånger, men bara man stirrar tillbaka på dom så vänder de bort blicken, haha. Man undrar ju om de är fundersamma ifall jag är gravid eller inte eller om de är säkra och stirrar för att de tycker det är konstigt eller dumt i den här åldern. Visserligen förstår jag ju att folk stirrar, skulle jag se en tjej på skolan med gravidmage så skulle jag också titta, men det är störande ändå!  Låt min mage vara! haha
Idag har jag iaf en av min lillebrors stora tröjor så magen syns inte så mycket, går att dölja ännu! Dessto mer uppenbart om jag har en tight tröja bara, haha :p

Berättade för mamma igår kväll att farmor ville ta hand om bebis medan jag tog studenten och hon blev nästan sur, sa bara: det är ju faktiskt mitt barnbarn. Tyckte det var ganska gulligt sagt :) Är så kul att se hur stolt mamma är :)

Måste fixa iordning bloggen här också, men har inte riktigt tagit mig tid & kommit underfund med hur man gör, haha. Det fixar jag sen nån gång :)

Nej ju måste jag leta fakta om drömtydning!

/V

Van Veeteren


Nyheterna, segt segt segt! Van veeteren visade sig vara riktigt spännande, men läskig ;'( Förstår inte riktigt vad som har hänt med mig, brukade fullkomligt älska skräckfilmer och thrillers men nu är jag bara livrädd för dom. Klen jo tack jag vet.
Förstår inte riktigt hur jag ska lyckas somna ensam i vardagsrummet inatt, utan älskling, kommer ligga vaken och analysera vartenda litet ljud jag hör.

Imorgon är det iaf bara 2 lektioner i skolan som gäller, sedan träna (om jag orkar ;)) Annars ville mamma kanske släpa med mig till IKEA och det vore ju inte helt fel! Planerar att köpa en ny soffa där, för man får 300- kr att handla annat för, för varje 3000- kr man köper soffa där och det är ju asbra! Speciellt nu när vi är nyinflyttade och behöver MASSOR med grejer! haha



Nej men nu börjar filmen igen tror jag!

/V


Kvällsing


Haha jag har helt ärligt talat suttit och RENSLICKAT salladsskålen :D åh det var så gott!

Vi käkade fläskfilé och potatis med bearnaisesås och sallad, sallad med chilifeta, grönsakskryddor och liite citron, SÅ GOTT! såsen som blir efter chilifetan är fan det bästa som finns, MUMS!


Sitter och väntar på att parlamentet ska börja, sedan blir det Van Veteren, eller hur det stavas? Inte jag som valt det, vet inte ens om jag vågar titta hatar att kolla på mord och sånt, blir deprimerad och rädd! haha lite överkänslig nu också skulle jag tro.

Älskling är hemma i lägenheten medan jag sitter här, första gången han ska sova där ensam! skulle nog inte jag våga (A) eller jo, känns nog inte som att risken att någon skulle ta sig in på tredje våningen och genom en dörr med 3 lås? Men är man feg så är man (A)


Jag längtar som en galning till JUL! Fick en sådan julkänsla när första snön kom, var ute på promenad med hundarna och jag kom och tänka på små tomtar och troll, haha knäppt, men jättemysigt!

Ska bli så kul att julpynta lägenheten och fira jul med älskling för första gången! Sista gången man firar jul "ensam" med familjen, för nästa jul så kommer ju bebis vara över ett halvår gammal redan! :)



Nej egentligen så har jag inget vettigt att skriva men kände för att klämma till med ett inlägg till ;) haha
nästa onsdag den 28:onde är det Äntligen dags för ultraljudet! Ska bli så underbart!

Ha det så fint.

Ny blogg!

Sådär, då har man skaffat sig en ny blogg. Bloggspace suger verkligen, krånglar hela tiden & texten blir bara fel.
Visserligen har jag haft den här bloggen länge men har aldrig velat använda den, haha. knäppt jag vet.

Helgen har varit absolut underbar! I fredags åkte jag och älskling hem till mig i kjula och umgicks med familjen, saknar dom verkligen nu när man har en egen lägenhet, är ju så van att alltid ha någon hemma, blir så tomt & ensamt i lägenheten ibland. Men man vänjer sig nog, behöver ju inte oroa mig för ensamheten i vår iallafall när bebis kommer ! :D<3

Igår åkte vi hem till farfar & farmor i mesta och hade det jättemysigt. Släkten fick ju reda på att jag var gravid för ca 1 vecka sen bara, har inte vågat berätta. Farmor & farfar var överlyckliga och ville ha första tjing på att passa bebis när jag kommer tillbaka i juni och tar studenten, haha så söta! självklart får dom det sa jag :)
Vi fikade, lagade mat och käkade jättegod efterrätt till, sedan kollade vi på postkodmiljonären, svensson svensson och deal or no deal :) haha, någon gång då kom lilla Ida också, min tvååriga kusin som dom skulle vara barnvakt åt, hon är så söt! Efter att Ida somnat så spelade vi canasta till kvart i ett på natten sedan skjustade dom hem oss :)

Idag bar det av hemåt vid klockan 2, skulle hem & plugga inför nationellaprovet i svenska, den muntliga delen. Men det har gått åt helvete rent ut sagt. Kommer inte på något bra jag vill prata om, och dessutom så hatar jag sånna här uppgifter och nu ska vi hålla tal! nej tack. Bestämde mig tillsist för att prata om drömtydning, så har tagit ut lite fakta på internet, sedan får jag fortsätta på min håltimme i skolan imorgon. Orkar verkligen inte nu.
Tänkte först att jag skulle prata om den lilla i magen, men det kändes för personligt på något vis. Speciellt när man inte står sin klass så nära. Så därför tänkte jag ta något som bara baserar på ren fakta, känns liksom bättre. Även om själva talet säkert skulle bli bättre om jag tog något mera personligt. Men men.




Imorgon hade jag tänkt att jag skulle försöka pallra mig till vattenpalatset och simma lite, behöver verkligen börja träna men blir ju aldrig av! Speciellt inte nu när kondisen är sämre än någonsin men det har ju sina orsaker. Dessutom får jag inte träna så pass mycket att jag blir "flåsig" när jag pratar, men då känns det ju som att man inte har ansträngt sig alls. Men men vad gör man inte för bebis? :) Simning känns som det bästa & lättaste sättet att träna på, så så får det bli! Sen tänkte jag att jag skulle ner på stan & köpa mössa och halsduk, är ju så förbaskat kallt nu! Räcker inte med den 2strl för stora dunjackan, haha!

Jag tror nästan att jag har börjat känna av bebis sparkar i magen, men vet inte. Känns som att någonting "rullar runt" där inne och ibland som att en pytteliten hand eller fot liksom "knackar" på magen, haha skithäftigt. Längtar bara tills det börjar kännas ordentligt! 

Går ju in i vecka 17 nu på tisdag & då ska man kunna känna det första sparkarna, hoppas hoppas!

Är fortfarande lite orolig för bebis i magen, jag har knappt gått upp någonting alls och det känns som att jag äter alldeles för lite, så jag hoppas verkligen att det räcker till den lilla. :/ Men har ju som sagt hört att det mesta går till bebis & sedan får jag resten, så antar att det är därför jag känner mig så trött och orklös hela tiden medans lillen smaskar på all min mat :) Men bara h*n mår bra så är jag nöjd!


Det känns skönt nu att äntligen få veta hur du tänker kring saker och ting, det var en riktigt lättnad. 
Började nästan gråta när jag läste allt och hjärtat ville bara få tillbaka den vänskapen vi hade men jag har insett att det inte går. Jag skulle aldrig klara av och leva med allt som det skulle innebära. Speciellt inte nu. Jag är lycklig som det är och jag är tacksam för allt gott som våran vänskap har inneburit, jag hoppas att du vet det. </3

 
Nej, nu är det dags att börja tänka på kvällsmat! haha måste vara med och bestämma vad vi ska käka här hemma ju, är sugen på nått riktigt gott, typ potatisgratäng & nått kött, åhh det vore underbart.

Nej men ha det bra allesammans!

/V

RSS 2.0