The Italianos


Lägenhetsmys ikväll!

Dagen i skolan har varit bra, ganska segt med lektioner men har haft trevligt sällskap av Sandra & Therese!
Idag var nämligen dagen med stort D.
Itanienarna skulle komma hit, skolan har nämligen fixat så att det kommer ett gäng studerande italienare som ska bo hos folk från våran klass och andra klasser i några dagar och sedan ska folket de bott hos få åka till Italien och bo hos Italienarnas familjer :)
Spännande värre!

image63

Sandra och Therese ska ha två italienska killar boende hos Therese fr.o.m. idag fram tills på onsdag. Och Sandra ska bo där tillsammans med dem, sedan ska Sandra och Therese till Italien den 5 maj (dagen innan lillens BF !!!!)

Klockan 4 skulle de anlända, och vi slutade strax efter 1, så vi passade på att slå död på lite tid med att åka runt lite i bilen som Therese inhandlat bara för att kunna skjutsa runt dessa gossar! Sandra är ju den enda med körkort så hon körde förståss, åkte en sväng till jysk, coop och slutligen till Mc'Donalds och käkade lite :)

Vi kom tillbaka till skolan efter ett par timmar och vid halv 4 tiden så kom italienarna, det blev brådskande och Sandra och Therese körde iväg med dem hem till Therese för att lämna deras packning (och återvända till skolan igen till klockan 19). Jag och Jonnah som hakat på blev lämnade kvar^^

Tog bussen hem och träffade Icchay.

Nu  står han och gnäller över disken han tvingats ta tag i, han har nämligen skitit i det i 4 dagar nu... Men det är ju såååå jobbigt, ja lilla älskling skyll dig själv!
Om ett tag ska vi göra iordning jättegod kycklingröra med ris till och sedan blir det väl bara mys framför teven ikväll!



Jag känner att det börjar ta emot nu, saker känns inte lika bra längre och jag är livrädd. Det måste förändras annars blir jag tvingad att göra något som kommer krossa mitt hjärta.

Jag hoppas verkligen du insett hur allvarligt det är nu :'(


/V

Hemma i lägenheten


Japp då var en till dag avklarad då!

Har varit jätteduktig och fått massa gjort i skolan idag, varit på matlagning och haft det trevligt, gått en promenix med mamma i grangärdet och käkat på max tillsammans med henne :)
Efter det släppte hon av mig här & just nu sitter jag och inväntar min kära Icchay.
Han är och kollar på Annika och Morres uppspel och efter det skulle de tydligen "ta några öl" kul kul.
image62
Ibland riktigt önskar jag att det var han som fick bära på lilla bebis istället för jag. Han skulle behöva förstå hur förbannat taskigt det känns att bli lämnat ensam flera gånger i vecka för att ens partner "ska ut och dricka lite" eller hur det känns och ha hela fjortiskåren på skolan stirrandes på min enorma mage. Eller ett humör som svänger som en berg-och-dal-bana och vidrig halsbränna och ont lite varstans!
Jo det vore faktiskt underbart om han fick en inblick i hur det är och bara kunde sluta säga "jag förstår".
Tror inte det va?

Det är inte så att jag klagar på min graviditet, den är faktiskt mycket bättre än väntat, trodde att jag skulle ha betydligt mer graviditetsbesvär vid det här laget, men jag känner mig väldigt bra måste jag säga :)

På tal om det, igår när jag var hos rektorn så frågade hon:
 "Hur mår du nu då?"
Jodå det är helt okej, bortsett från lite halsbränna och sådär.
"Så du tränar och håller igång också?"
Nej inte direkt? Jag går väl lite promenader, men orkar inte så mycket för jag blir jättetrött och anfådd samt att vaderna svullnar
"Ja men du vet väl att en graviditet inte är något sjukdomstillstånd"

Ursäkta? Sa jag det? Kärringen frågade hur jag mådde och jag svarade, förlåt så mycket för det. Vad hade hon för anledning att säga så?


Nej nu ska jag sätta mig och glo lite på teve eller sätta på ett oth avsnitt och vara grinig över att Icchay är ute och dricker :)


Hoppas ni får en trevlig kväll :)
/V




Håltimme


Sitter och pluggar arslet av mig på min Jehovas uppsats, men fick lyckligtvis nyss reda på att det visst var som jag trott. Att den ska vara klar på tisdag, så nu känns det väldigt lugnt igen! Skönt att nästan vara klar iaf :)

Vi har eget arbete på etiken och därför har jag håltimme nu fram tills att matlagningen börjar klockan 16.10. Segt som attan - men bra tillfälle för plugg.
Ikväll blir det kanske att åka hem till päronen i kjula, för vi har fortfarande inte lyckats få word på datorn i lägenheten och jag måste verkligen plugga!

Nej men hoppas eran dag har varit bra hitils :)

/V

Äntligen!


Solen skiner igen! Det är helt sjukt hur mycket man kan älska lite solsken, blir verkligen jätteglad! haha

Sitter i skolan nu och fick just reda på att religionsfördjupningen (det om Jehovas) tydligen skulle vara klart imorgon, jag som var bombsäker på att det skulle vara klart nästa vecka! Så idag blir det att plugga stenhårt till läggdags. Har ju dessutom matlagning och kommer inte vara hemma förns efter 7, så det kommer bli kämpigt.

Men det ordnar sig nog :)

På tal om skola, mötet med rektorn gick bra. Kommer förmodligen att få ta datakörkortet och isf blir det nog förmodligen så att jag tar bort svenska c, även om jag kanske skulle klara av att plugga klart det. Men orkar liksom inte :/

Förresten! Sandra har gått & skaffat blogg :) så spana in den på www.sandrolf.blogg.se !

Måste sätta fart med pluggandet nu, suck

P&K
/V

Vecka 31 (30+1)



image61

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

(bild & text: www.gravid.se)

Ruskväder!


Nu äntligen är jag hemma i lägenheten igen! Är dock ganska så irriterad på min kära fästman, som lovade så gulligt att han skulle städa hela lägenheten igår eftersom jag inte fick komma hem. När jag kliver innanför dörren ser det ut som en svinstia.
KUL
Tänkte först inte ta reda på hans skit, men olyckligt nog så har jag nu städat upp allting själv. Klarar inte av att vara här när det ser ut som skit, kan inte fokusera på plugg eller något då. Så nu är han minsann skyldig mig en stor & saftig tjänst!

-

Blev lite gladare nu när mina kära läsare faktiskt visat att de existerar :) Tycker att det är jättekul att ni läser! & jag fick en kommentar om att jag borde lägga upp mera bilder, och jag vill gärna göra det. Men har inte lyckats inhandla några nya batterier till min kamera, så kan inte ta några kort :/
Ska se till och fixa det så snart som möjligt!

-

Tycker det är så trist med ruskvädret som är ute, bara regnar & är kallt! Var ju vår i förrgår! Fick t.o.m. lite pirr i magen av den underbara solen och värmen. Blir alltid så lycklig på våren, men nej den lyckan fick inte vara så länge för nu är det skitväder igen :(

Skolan idag har varit bra, har bara haft en lektion men var duktig att pallra mig in på bilden och måla lite på min picasso tavla också, såhär ser orginalet ut ;)

image60


Nu ska jag plugga lite & se om det finns något man kan käka här hemma, är vrålhungrig!

Ha det fint :)
/V


Dags att lägga ner?


Börjar kännas för jäkla tråkigt att blogga, får nästan aldrig någon respons på det jag skriver & det ger mig ganska lite motivation till att skriva.
Inte för att det egentligen är grundtanken med bloggen, skriver till största delen mest för mig själv :)
Men det blir ju betydligt mycket roligare om man vet att folk läser & ger en lite respons!


image58


Har ju iofs bevis på att det är skapligt måna som besöker den varje dag, men ni får gärna slänga in en kommentar också ;)



Rundvandringen i Fors kyrka var ganska intressant faktiskt, och efter det blev det en sväng in på bild & form, fick börja med att måla av en tavla som Picasso gjort, skitkul! :)
Därefter åkte jag ner på stan & träffade Sara & Malin, tog en fika på kungsörsbagarn och hade det trevligt!
Fick inte komma hem till lägenheten idag heller tydligen, så sitter här hos mamma & pappa uppe i skogen.

Ska ta & lägga mig & vila lite framför teven nu tror jag, är jättetrött!

Men sköt om er mina trogna läsare :)
Puss & kram
/V


Skola & jäkligt förbannad på en viss bloggerska


Kom till skolan för ca. en halvtimma sen och fick se att vi tydligen skulle vara i fors kyrka på första lektionen :/
Inte så kul att jag missade det direkt, men har man varit sjuk & borta så är det ju inte så lätt att hålla koll på allt!
Fick iaf höra av Therese att klassen skulle dit under historia lektionen också så då gör det ju inte så mycket att jag missat samma rundvandring vi hade nu under etiken :)


Tänkte också passa på & tillägga hur extremt jävla förbannad jag blir på vissa människor. Jag vet att det är fler som skrivit och klankat ner på hennes blogg förut & jag tänker göra likadant!


KISSIE som finns med på "mest aktiva"-listan på blogg.se verkar vara ganska så rubbad i sin lilla skalle.
Blev så jäkla förbannad första gången jag var inne & läste hennes så extremt mogna blogg, människan skriver att hon inte tål unga mammor & att alla i princip borde göra abort. För annars är man ju dum i huvudet?
Dessutom la hon alldeles nyligen upp en bild på ett aborterat foster i vecka 11. SERIÖST? Hur jäkla vidrig & känslokall kan en människa bli?

Jag blev så förbannad när jag läste inlägget & såg bilden så jag drog till med en skitlång kommentar & skrev precis vad jag tyckte om människan, att hon var ett korkat jäkla fanskap utan någon som helst erfarenhet & att hon kanske skulle ta & vara med om vissa saker själv innan hon yttrade sig så stark om just abort & unga mammor. Och att det är jäkligt korkat att lägga upp en bild på ett dött foster i vecka 11, vad om inte det kan vara mer okänsligt? Hur tror hon att personer som faktiskt gått igenom en abort mår, eller personer som kanske fått missfall?

Efter min kommentar var den nån brud som kommenterat till mig, att hon minsann hade gjort en abort & mådde inte ett piss dåligt av att se ett dött & blodigt foster i vecka 11 och att det snarare måste vara jag som var ett korkat fanskap, inte kissie.

Jag fattar inte vad människor håller på med?! Blir galen! Självklart vet jag att det finns folk som inte alls mår dåligt av en abort, antagligen för att de ser det som en typ av preventiv medel eller helt enkelt för att de inte är speciellt känsliga.
Jag tycker absolut inte abort är fel, men jag vet själv att jag inte skulle må psykiskt bra efter att göra det och jag är ganska så övertygad om att majoriteten av de som gör en abort inte mår speciellt bra av det heller.
Så hur fan kan människan kommentera så?
Jag blir skitförbannad!
För att hon inte mår dåligt av att se den bilden eftersom hon nu mådde så jäkla bra efter sin abort, så betyder det tydligen att ingen annan heller mår dåligt av att se en sådan hemsk bild.
Snälla människa säger jag bara.

Sen när andra patetiska människor kommenterar Kissies inlägg & skriver saker som "Fyfan vad bra sagt, det borde finnas fler som du" eller "Hur kan folk vara emot abort, det är ju inte ens ett liv om det inte är fött ännu" "De enda som är emot abort är kristna konservativa människor" eller en tjej som kommentrat bilden & skrivit: "fyfan vilken äcklig bild, haha!"
Vadå HAHA?! Är det kul nu helt plötsligt också?

Åh jag skulle vilja läxa upp dessa människor något så enormt för deras okänsliga åsikter stör mig som fan!
Seriöst, hur kan människor ens tänka som de uppenbarligen gör?
Blir så arg så jag knappt vet vart jag ska ta vägen.

Bestämde mig för att aldrig mer besöka människans blogg igen, för det går åt onödigt mycket energi åt att bli så förbannad, och det är verkligen inget jag tänker ödsla på henne.
Jag hoppas att den blir anmäld och tvingas lägga ner, för hennes blogg är verkligen för mycket.

Nog om det!


Jag är jättesugen på något att dricka så funderar på att ta mig ett tripp till cafeterian & köpa en cola kanske :)

För övrigt så går jag in i vecka 31 idag!
det är sjukt hur fort tiden går.

Hoppas ni har det bra :)

/V


Extremt trött

Känner mig verkligen hur slut som helst just nu! orkar knappt sitta upp..
Ska bli en riktig fröjd att gå & lägga sig :)

Nu ska jag skriva rent en uppgift om invandring i etiken & sedan hoppa in i duschen!
Imorgon är det skola 8.30 som gäller. Tröttsamt & börja så tidigt :(
Förhoppningsvis så har rektorn tid & prata med mig också, måste fråga om jag kan ta bort svenska c & lägga till datakörkort såhär sent? Skulle underlätta som tusan. Och eftersom det handlar om lika mycket poäng så skulle ju inte det bli lidande heller.
Så jag hoppas!

Aja, god natt på er :)

/V

Förbjudet att komma hem


Japp, Icchay förbjöd mig att komma hem till lägenheten idag. Vart lite förvånad & misstänksam & frågade "vadfan då för?" Han svarade att det skulle vara mycket roligare om han inte berättade, så bäst för honom att det är något bra! ;) haha

Dagen har varit jättebra, åkte ner på stan & sprang till MVC med älsk, allt såg bra ut. Har gått upp 8,5 kg nu allt som allt :) skitkul! Bebis hjärtljud låg på 145 & det var ju också bra!
Dessutom följer jag min kurva precis som jag ska :)

Efter MVC så mötte jag upp lillebror vid Ego för att hjälpa han med jeans, men vi hittade inga ;( lite trist.
Lillebror gick till bussen och jag träffade Mickis, var tänkt att vi skulle ta en fika, men vi insåg snabbt att det var lite för dyrt för våran taskiga ekonomi så vi käkade på Mc'Donalds istället, haha!
Sedan var vi runt i lite affärer & kollade, jag köpte en hårfärgH&M så snart kommer jag vara mörkbrun, nästan svarthårig, det ni! ;)
Måste bara se till & kleta in mig i en jäkla massa brun-utan-sol så att jag inte kommer se sådär taskigt blek ut!


Imorgon är det dags för skola igen för min del, ska faktiskt bli ganska kul. Får träffa Sandra & Therese iaf! :)
Sedan blir det förmodligen så att jag & sandris tar en liten promenix hemma hos mig, så hoppas på att det kommer vara fint väder imorgon!

Fick en kommentar ev en anonym om vi visste att vi väntade en son eller om det bara kändes så?

så kan väl passa på & säga att vi vet att vi väntar en son, fick reda på det när jag var tvungen att åka in akut till förlossningen & göra ett UL :)

Nej men dags för en massa plugg & lite kladdkaka nu ;)

/V

MVC


Idag är det äntligen dags för besök på MVC igen, blev ju inte av sist eftersom jag var magsjuk, men nu äntligen!
Ska bli så kul att se hur mycket jag gått upp & om alla värden är bra & så, vilket jag förstås både tror & hoppas :)


Har inte haft så mycket tid att uppdatera bloggen i helgen, har faktiskt haft ganska fullt upp! I fredags var jag ju som sagt barnvakt åt lillkusinen Ida tillsammans med Jessica & det gick jättebra. I lördags var jag med hela familjen & vi åkte runt till lite olika ställen, handlade grejer & åt mat & sådär :) Hann förbi farfar & farmor en sväng också och grattade dem i efterskott eftersom de firade sin 50 åriga bröllopsdag, alltså guldbröllop samma dag som jag & Icchay firade 19 mån :)

Sen har vi iofs mest varit här hemma hos päronen i helgen & bara tagit det lugnt, älskar att vara här under helgerna & umgås med familjen! Speciellt eftersom det sällan blir någon tid för det i veckorna!
Och anledningen till att jag fortfarande är här är ju för att jag är ledig på måndagar, så kommer ta bussen direkt in till barnmorskan sen kvart över 3 :)

Efter det ska jag möta upp min lillebror som vill att jag ska agera smakråd när han ska köpa jeans, så söt :) Och efter det ska jag ta en fika med Mickis, var alltför längesen jag träffade henne! Så det ska bli kul :)<3



Just nu sitter jag & pluggar på mitt arbete om Jehovas vittnen, är jäkligt intressant, helt körda människorna som är medlemmar ju :S usch säger jag bara!

Är så fint väder idag så jag känner att jag bara vill, ut ut ut! Men får väl bli sen när jag promenerar ner till bussen helt enkelt :)
Förresten så hittade mamma lite bebiskläder på rea inne på exit som hon handlade till lillkillen, mest byxor för har lite dåligt med det, jag vart jätteglad! Det är så kul när man kan hitta relativt billiga grejer & få så mycket mer för pengarna :)
Sen var hon snäll & köpte ett par vinterskor till mig också, som blivit nerreade från 580- till 200, skitbra ju!

Nej men måste fortsätta med plugget nu :) Liam sparkar & har sig där inneför er som är intresserade ;D

Sköt om er!
/V



Karma - what goes up must come down.
 
- Det är underbart att se dig lida gång på gång, du vet hur mycket du förtjänar det!


Fredag 22/2


Idag är det 19 månader sedan jag & Icchay blev tillsammans! Ingen större orsak att fira just 19 månadersdagen, men kul att nämna tycker jag :)

Älskar dig min ängel<3

Idag vaknade jag ganska skapligt & skickade iväg ett mess till malin & frågade om hon hade lust att följa med ut på en promenad, var så jäkla fint väder imorse så jag kände en extrem längtan till att få komma ut faktiskt :) & Malin hakade på, var riktigt mysigt! Gick en runda på en halvtimma kanske, orkar verkligen inte gå mycket längre heller, värken i vaderna & anfåddheten sätter stopp för det!
Men efteråt gick vi hem till henne, har inte varit i hennes lägenhet sen hon flyttade tillbaka till Eskilstuna så jag tyckte att det var på tiden!
Satt & pratade i någon timma & sedan traskade jag tillbaka hem :)

Mamma kom & hämtade upp mig & jag följde med hem hit till Kjula för att plugga lite, eftersom vi inte har word på datorn i lägenheten :/ ska sätta igång med det alldeles strax :)

Icchay vaknade när jag fick skjuts hit av mamma, så har tyvärr inte sett så mycket av min älskling idag :/ & kommer inte göra det ikväll heller, för jag ska vara barnvakt åt Ida tillsammans med Jessica & det ska bli riktigt kul! :)
Icchay ska iväg på krogen med några kompisar...
Usch för krogen ;) haha

Nej men nu ska jag trycka i mig det sista av chockladpuddingen jag sitter & smaskar på & sedan ska jag fortsätta skriva om Jehovas :)


Ni får ha det toppen & tack för att ni läser :)
/V





Taskigt...


...med komemtarer & besökare nuförtiden! Men men jag överlever ;)

Sitter i lägnehten & ska strax börja plugga, ska läsa om Jehovas Vittnen och sedan skriva en uppsats om dem, intressant tycker jag!
Ikväll blir det bara att ta det lugnt jag & älsk :) & imorgon firar vi 19 månader tsms<3

image57

Inte så mycket att tillägga förutom att jag känner mig extremt lycklig och lugn just nu! Jag vet att jag & Icchay klarar allt, orkar helt enkelt inte gå & oroa mig längre. Allt kommer gå finnemang!

Ta hand om er :)
/V



Barnvakt åt världens sötaste Tindra!


Skrivet vid 7-tiden på kvällen

Datorn har legat hemma i kjula under gårdagen, så därför har det blivit segt med uppdatering!
Men nu är den på sin rätta plats här i lägenheten :)

Just nu är jag & Icchay barnvakt till hans lillasyster Tindra som är fyra år, det är jättemysigt :) har inte träffat henne på evigheter pga vissa omständigheter. Men nu är hon här & för henne verkar det som att tiden stått still :) Trodde nästan hon glömt mig men nejdå, "Vicky, Ticky, Kicky" kallar hon mig hela tiden, hehe ;)

Icchay står just nu & lagar kyckling & ris med ört & citronsås medan Tindra sitter och kollar på Ariel :)
Är vrålhungrig så det ska bli gott med lite käk snart!

Idag skulle vi egentligen ha gått på föräldrautbildningen, men i sista stund så visade det sig att Icchay fått en liten släng av min magsjuka, så var väl lika bra att låta bli :/
Vart jätteledsen, för jag såg fram emot det som fan! Skulle träna andning & avslappning inför förlossningen idag ju :(

Åkte iaf ner på stan för att hämta datorn av min lillebror & passade på att handla en tröja på h&m och lite schampo :) Hittade en skitbra "tvättkorg"/ på Åhléns också med handtag på som man enkelt kan bära ner till tvättstugan! Kosta bara 50 spänn!

Skrivet ett antal timmar senare

Hann inte skriva klart förut för Icchay blev precis klar med maten! Men nu har vi käkat klart för längesen, smakade ljuuvligt :) Och Tindra har precis åkt hem.
Hon har varit jättesnäll & duktig hela kvällen, klappat & pratat lite med sin brorsdotter i magen också! :) sötnosan. Tappade upp ett bad åt henne där hon satt & lekte med sina dockor, det var tydligen hemskt kul, speciellt & skvätta vatten överallt, haha!

Nej men nu står Icchay i duschen & jag sitter & sneglar på "fråga olle" ska väl lägga mig i soffan & bara slappa nu. Har börjat få galet ont i vaderna & vristerna, tror att jag börjar samla på mig vatten samtidigt som det krampar som fan i vaderna :/ inge skönt alls! Kan knappt gå för tillfället, isch.

Nu kommer älski så ska avrunda det här :)

Sköt om er!
/V

Graviditetsvecka 30 & resa till Södertälje

Nu har jag kommit så långt som till vecka 30! Känns fantastiskt, bara 10 veckor kvar! :)
Längtar efter dig mitt hjärta <3


Var duktig idag och gick upp klockan 8, men endast för att ringa till barnmorskan och boka en ny tid till mig. Missade den jag hade i torsdags eftersom jag var sjuk, så nu ska de ringa upp mig kvart över 10! Hoppas att jag får en tid snart bara, tiden tickar ju på!

Kunde inte somna om efter att jag ringt till mvc så gick upp & käkade frukost framför teven och satt mig sedan här. Ska kolla tågtiderna och börja göra mig iordning, ska i vilket fall ta bussen som går 10.50 härifrån. Sen bär det ju som sagt av till Södertälje för att åka & hälsa på Icchays pappa som har hamnat på sjukhus..
Usch, känns som att det har varit lite väl mycket sjukhus på sista tiden, kan väl inte säga att jag gillar det :/

Kvällen igår blev riktigt mysig, satt hemma hos Stina & bara tog det lugnt, kollade på teve och pratade. Sara hann komma förbi en sväng också :)

Nu ska jag börja fixa & dona lite här innan jag måste traska ner till bussen!
Men ha en trevlig tisdag :)



/V


Graviditetsvecka 30

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

image56


I'm leaving!


Den här dagen har sugit balle. Har känt mig så jäkla depp & har inte haft lust eller ork med någonting. Har känt mig riktigt dålig med andra ord.
Nu har jag iaf lyckats åstakomma lite plugg samt lagt upp ett pluggschema för mig själv - som jag åtminstone ska försöka följa!

Messade med Stina pina också & hon erbjöd sig snällt att jag kunde komma dit med mitt deppiga humör & genast kändes det lite bättre! Ska dit om typ en timma, så ska börja göra mig iordning nu :)
Sen kanske sara kommer förbi en sväng också, vilket vore trevligt!

Imorgon bär det av till södertälje, Icchays pappa ligger på sjukhus så vi ska dit & hälsa på honom. Icchay åker till tälje redan ikväll. Så jag tar tåget ensam imorgon & möter upp honom!

Nej men dags att fixa lite saker nu!

Ha det finnemang
/V


Måndag


God morgon allihopa :)


Vaknade faktiskt ganska tidigt för en gångs skull, eller ja innan 10 iaf! haha
Sitter här i min ensamhet nu, är fortfarande hemma i kjula, mamma är & skjutsar William till träningen och älskling ligger givetvis och sover fortfarande ^^

Känns jättekonstigt, jag har inte varit i lägenheten sen i onsdags kväll när jag blev sjuk. Känns så skönt att vara här & slippa tänka på mat, disk och städning, men nu börjar det nog bli dags att pallra sig till lägenheten snart igen.
Har en disk som har legat över en vecka nu och den ser jag verkligen inte fram emot att ta tag i! Fy satan.
Hade hoppats på att min kära fästman kunde ta & göra det medan jag var sjuk & inte orkade, men icke då. 

Nu ska jag snart gå & se över vad jag ska plugga på idag, för plugga ska jag! Annars får jag fan ta & smiska mig själv eller något, för jag måste.

Inatt har jag faktiskt sovit bättre! Inte haft fullt så ont i kroppen, men har varit tvungen att hosta när jag ska vända mig :P haha, Liam verkar vilja säga god morgon till sin mamma varje morgon, för så fort jag vaknar så sparkar han och håller på som en liten vilde :) Mitt hjärta<3

Nej men ingen tid för att slöa idag, dags att göra lite nytta!

P&K
/V



image55

You're the closest to heaven that I'll ever be<3



Söndagsångest


Nej fy för söndagar! Klarar verkligen inte av dom. Sitter här nu igen, medan mamma, pappa & älsk sitter & kollar på wallander inne i vardagsrummet. Men det liksom sprudlar i hela min kropp, vill göra något! Samtidigt som jag inte har någon som helst ork att göra ngt alls.
Vad är det för fel på mig egentligen?

Känner mig alltid ledsen, irriterad och allmänt flummig på söndagar. Sista dagen på veckan. Antar att det kanske har & göra med att jag ställer för höga krav på mig själv inför kommande vecka? Tänker på allt som jag måste hinna med, samtidigt som jag vet hur extremt dålig jag är på att ta tag i just de sakerna.
Det är som att jag ger upp innan veckan ens har hunnit börja på något konstigt sätt.

Nog med flumm härifrån!



Btw så sover jag & Icchay i en 90 säng när vi är här, det fungerar verkligen inte längre! Tar för stor plats nu :P

Dessutom har jag börjat få jätteont i kroppen om nätterna, brukar vakna av att det värker överallt.
Och så fort jag ska vända mig i sängen så måste jag hosta! Skitjobbigt!
Tänkte först att jag kanske håller på & få en förkylning, men det har hållt på så nu i över en vecka. Och ingen förkylning har kommit. Så kom jag på att varje gång jag vänder mig i sängen så lutar jag mig liksom "bakåt" och förmodligen så blir det ett tryck på lungorna vilket gör att jag måste hosta.
Jag testade att liksom sätta mig upp innan jag vände mig och då fungerade det galant! haha.
Så himla illa!

Nej men nu är det nyheter & jag ska försöka släpa med älsk in i duschen, för jag måste duscha iaf & det vore ju mysigt med sällskap :)


Ni får ha det så bra!

/V


Pyroman-söndag


Det kliar något förbannat i min näsa! Blir galen! AHHH :(
tänkte bara dela med mig av den informationen för er som är intresserade ^^

Sitter hemma i kjula & hela familjen är ute, håller på och eldar upp en massa skräp som de inte vill ha, haha. Bara jag som inte orkar vara med och leka pyroman.
Igår var vi ju som sagt på släktkalas och det var riktigt mysigt faktiskt, massa god mat & god efterrätt! Sen fick jag ju lite tid att umgås med min älskade Jessica :)

Idag har vi bara slappat, sov till 12 ungefär och käkade frukost och lunch nästan på en gång, sen ville älsk spela alfapet så det gjorde vi. Mot min vilja. Därefter blev det en skön promenad i solen. Mot älsklings vilja ;) haha.

Nu har jag hållt på och städa iordning lite här hemma hos päronen, ska fortsätta med det strax. Sen blir det väl dags för kvällsmat snart hoppas jag, haha ;) är ett sånt förbannat matvrak!

Well well, en veckas sportlov framför sig nu då. Ska satsa på att få en massa plugg klart! Trist som attan, men måste verkligen göras! Har ju 16 skoldagar kvar nu... jisses.


Nej men nu kom älsk in, så ska pussa lite på han :) Ha det finnemang!

/V


Födelsedagskalas & funderingar


Här sitter jag & funderar. Vaknade för några timmar sen och har för ett litet tag sen käkat klart frukosten med min kära familj :) Dock inte Icchay eftersom han fortfarande ligger & sussar i min säng den latmasken ;)<3


Var inne på Jonnas blogg och såg att hon varit inne & på en annan tjejs blogg, som visade sig vara jävligt negativ till  "tonårsföräldrar" och unga mammor.
Min första reaktion var att jag blev skitförbannad eftersom tjejen verkar tala utan någon som helst vetskap eller egen erfaranhet och sådant stör mig! Oerhört.
För jag tycker, att om man ska ha så pass starka åsikter som hon faktiskt hade, att abort är en självklarthet ja nästan ett preventivmedel. Då ska man fanimej ha någon grund till varför man uttalar sig.

Sen tänkte jag efter och kom fram till att jag själv nästan var precis likadan för bara ett år sedan. Och det fick mig & inse hur stolt jag är över den person jag blivit och hur jag ser på saker annorlunda nu jämfört med då.
Jag tänkte alltid att "det är väl bara att göra abort om jag av någon händelse skulle bli gravid". Jo tjena, så lätt var det med den saken.
Verkligheten ser annorlunda ut kan jag lova! Och jag bara önskar att människor kunde förstå det.
Samtidigt inser jag hur fel det är av mig att sitta här & klanka ner på dessa människor eftersom jag själv har varit nästan likadan. Talat utan att egentligen veta eller förstå.
Och jag skäms, något oerhört för hur jag kunde ha sådana starka åsikter och tro mig "veta" saker och ting. Veta vad som är rätt & fel.

Ja jag antar väl att vad jag ville säga med detta är att, man kommer aldrig få människor att förstå en själv förns det själva har gått igenom samma sak. Och folk kommer alltid att klanka ner på en bara för att de tror sig veta att man gör fel. Det kommer aldrig någonsin att förändras, men jag anser att man ska vara stolt och lycklig över att ha utvecklats så mycket mer än dessa människor, och bara önska att det en dag kommer komma ikapp & förstå

Jag är lycklig att jag blivit den person som jag är idag!

 
Nu till något lättsammare, ikväll ska vi ha "släktkalas" för min lillebror, två av mina fastrar och min ena farbror. Ska bli ganska kul att komma iväg faktiskt, äta gott och träffa släkten. Träffa Jessica :)<3

Fram till dess blir det väl att vara hemma & bara slappa tror jag, känner mig fortfarande ganska så hängig och har ingen ork heller. Det suger! Men blir väl frisk snart :) Har ju kommit en bra bit på väg ;)

Nu ska jag kila in på mitt rum (eller ja mitt gamla kanske man ska säga) och pussa lite på älskling så han kanske vaknar någon gång! haha.

Ha en trevlig lördag & missa fanimej inte melodifestivalen ikväll! ;D

/V


Min son - Jag är så oerhört lyckligt lottad att få vara just din mamma, jag längtar efter dig mer & mer för varje dag och kärleken till dig är redan nu obeskrivlig, tack för att du finns! <3

Fredag & SPORTLOV


japp, nu är det sportlov! Är fortfarande sjuk, men mår betydligt bättre! Så det känns toppen :)

Tackar för alla era söta kommentarer, blir alltid så glad! <3

Just nu är jag ensam hemma i kjula, mamma är hos Marianne och ja, resten jobbar & är i skolan ;)
Mormor har iaf fått komma hem nu! :) fick komma hem igår, glömde nämna det, så hon är givetvis inne hos sig (huset bredvid).

Det är extremt stökigt här hemma, mamma har inte haft nån tid alls med & städa så jag har varit lite duktig & damsugit nästan hela huset. Men det märks att jag inte är fullt kry, har ju igen som helst ork i kroppen! :( uhh. Men bättre än & ligga & spy! haha :)

Ska följa med på Icchays uppspel ikväll, så det kanske är lika bra att vila upp sig lite nu innan. Men jag vill överraska mamma med & göra fint här hemma! får se om jag orkar helt enkelt :P

Ska jag vara ärlig & allmänt konstig så känns det faktiskt inte alltför bra med sportlov, är ju ändå ledig så mycket i veckorna & slutar ju dessutom till vecka 13. Alltså nästan ingen skoltid kvar alls. Känns inte så bra :( hm..


Försöker ladda upp en bild på magen innan jag blev gravid & en på magen i vecka 27 (är i vecka 29 nu), men datorn är så seg så det fungerar inte ;(

Spana annars in vycki.bilddagboken.se (måste dock vara inloggad)

Ha en underbar helg!
/V

Vinterkräksjuka

tack för kommentarerna! förädrautbildningen var jättekul! Alla var supertrevliga.

När jag kom hem sen kände jag mig dock yr & illamående och det hela slutade i att jag låg & spydde konstant i ca 5 timmar igår. Usch. Jag hatar att spy, men det värsta var att magen blev tom på en gång & sedan var det bara galla, galla, galla :S Gör så förbannat ont när man försöker få upp spyor men inget kommer. Fyfan säger jag!

Nu mår jag bättre, men inte bra. Har inte spytt något idag men är hängig som fan :( Kul alla hjärtans dag!
Ett jättegrattis till min lillebror William också som fyller 16 år idag<3
Kunde tyvärr inte fira han imorse :( stackarn.

Nu måste jag kila & lägga mig framför teven igen, skitjobbigt att sitta upp ju. Blä.
image54
Men ha en bra alla <3 dag ni som läser, hoppas ni mår bättre än jag! :)

/V

Joacim Michel Pahlman, min älskade fästman - du är allt för mig, jag lämnar dig aldrig!
<3

Föräldrautbildning

Snart snart snart! Sitter och väntar på bussen som går kl 12 härifrån och sedan ska jag vara på föräldrautbildningen 12.30 :) Ska bli skitkul!

Igår sov Sandra hos mig i lägenheten för Icchay var hemma hos Morre, hade det riktigt mys :) Men men, kanske skriver mera sen!

P&K
/V


Komplicerade helvete

Fan ta mig & mina förbannade tankar.

Så fort jag är ensam så attackerar de mitt huvud. Allt gammalt, alla känslor, alla tankar, allt jävla komplicerat helvete kommer upp till ytan igen och gör mig så förbannat ledsen. Och förvirrad.
Folk missförstår mig, eller tar åt sig eller helt enkelt tycker att jag är korkad.
Men jag skriver bara vad jag känner så enkelt är det.

Allt är ett komplicerat jävla helvete i min skalle just nu och jag önskar att jag bara kunde slå av alltihop, alla tankar. Och endast fokusera på allt som gör mitt liv så fantastiskt underbart.

Älskade älskade lilla ängel i min mage, vart skulle jag ta vägen om du inte fanns?<3


/V - Förvirrad, vilsen och allmänt tankspridd.

Skolan & bildlektion

sitter inne på bildlektion & söker fakta om Pablo Picasso. Känner mig yr & illamående, ingen bra dag idag :(
ISCH!

/V

As we go on :'(


Jag förstår inte hur jag fortfarande kan känna det så starkt?
Tänka tillbaka på allt
Tänka tillbaka på dig & mig, allt vi faktiskt gått igenom tillsammans

Jag skäms över & säga att det fortfarande gör så hemskt ont i mig
så fort jag börjar tänka på allt så vill tårarna inte sluta rinna
för jag saknar dig något otroligt :'(

Ditt svek var det jävligaste jag varit med om
men samtidigt kan jag inte sluta tänka att du säkert aldrig ville mig något illa
men du sårade mig något enormt
av alla människor som svikit så trodde jag att du aldrig skulle bli en av dem

Jag älskade dig så enormt, du var alltid högst på min lista
du förstod mig, vi var som en & samma person
och ju längre tiden gick dessto närmre kom vi varandra
insåg mer & mer hur otroligt lika vi var
att samma saker alltid hände oss, samtidigt.

Men jag kunde inte ta det som hände
jag klarade inte av det
jag klarade inte av att stå så nära en person som vänt mig ryggen och ljugit för mig om en så pass stor sak
vi har säkerligen åskilda åsikter om den saken ännu
det är just därför jag inte kan vara en del av ditt liv och du inte kan vara en del av mitt
för sveket skulle alltid ligga bakom
och du skulle alltid tro något som jag vet inte funnits

Vi skulle aldrig klara av det
och det svider som fan fortfarande
för jag trodde att du alltid skulle vara en del av mitt liv
jag ville aldrig förlora dig
men vad skulle jag göra?

Saker är inte som de en gång var
även om jag ibland önskar det :'(


</3

As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change, from whatever
We will still be, friends forever


Helgen

Ojsan, taskigt med uppdatering här måste jag ju erkänna! Det ska jag ändra på! :)

Min helg har varit kanon, i fredags blidde det iaf så att jag & älsk följde med mamma & pappa hem, hade hur mysigt som helst. Kollade på let's dance och käkade god mat & så, men älskling somnade pladask i soffan runt 10 sen vaknade han inte förns 12 nästa dag typ, haha! Min sötnos.

I lördags begav vi oss på husvisning i gredby :) kaankse kaannske att det är ngt på gång där, men inget jag får prata om (A) kul vore det iaf!
Efter visningen tävlade lillebror i munktellarenan, var tvungen att få en viss tid på 60 m så att han kan vara med i ungdoms sm, och det fick han :D jag blev lite stolt. Speciellt eftersom han sprang mot de som var 17 & slog de flesta!

På eftermiddagen åkte vi hem till lägenheten och myste, lagade tacos och såg på melodifestivalen :)
men blev riktigt förbannad, hur i helvete kunde christer sjögren gå vidare? sån jäkla hemsk & pinsam låt! Antar att det måste ha varit alla gamla tanter som är små tända på honom som röstade som galningar. Illa måste jag säga!
Efter melodifestivalen kollade vi på Titanic, var skitlängesen jag såg den så var tvungen! Åh jösses vad medtagen jag blev, den är ju så hemsk :(

Igår var vi bara hemma och degade hela dagen, gick inte ut en enda gång. Var bara allmänt lata! Men skönt att vara det ibland, var lite duktigt & pluggade lite etik iaf! Så det kändes bra. Nu måste jag egentligen fortsätta plugga, men är ju tvungen att skriva lite först :)

Var ju ledig idag också, så har varit hemma och plockat och damsugit lite. Sedan käkat kebab, kollat på beck med älsk och varit nere på stan & fikat med stina! :) Hittade en topp på Gina Tricot igen som bara kostade 29 spänn, var tvungen att köpa :)
Stina var en hurtbulle och begav sig efter någon timma till friskis, så då tog jag bussen till lassarettet för att hälsa på mormor tillsammans med mamma!
Hon har legat där i över 2 veckor nu, men börjar äntligen bli bättre. Jag hoppas verkligen att hon får komma hem snart!


Denna vecka är det alltså 4 skoldagar att klara av & sedan är det sportlov! Efter det är det endast 4 skolveckor, varav 4 skoldagar i veckan, kvar för mig! Helt sjukt. Jag har alltså 24 skoldagar kvar allt som allt. Det är ju verkligen ingenting..

Liam verkar iaf må prima där inne i magen, sparkas, knuffas och rullar runt :) så mysigt så! Börjar dock känna mug extremt otymplig och klumpig vilket jag tycker är jättejobbigt :(
Men går ju in i vecka 29 imorgon så det återstår bara 11 veckor till beräknat förlossningsdatum :S Längtar jötemycket samtidigt som jag är skitskraj! haha!

På onsdag stratar äntligen föräldrarutbildningen och på torsdag ör det dags för ett besök på mvc
igen, jag längtar :)


Nej nu har jag pladdrat p åallt för längem dags för lite plugg!

Sköt om er!
P&K
/V

Utmanad

Läste precis att jag ju blivit utmanad av Malin Sundkvist,
att berätta 7 sanningar om mig själv! :) 


1. Jag är extremt rädd inför att bli mamma


2. Jag är jättedålig att ta tag i saker som måste bli gjorda (gäller framförallt skolarbete)


3. Jag är så pass coca-cola beroende att jag köpte ett silverhalsband med en cola flaska när jag gick i 7an (vilken jag slarvade bort 2 ggr och var tvungen att köpa nya)

4. Jag är negativ och stör mig lätt på allt möjligt

5. Jag har inte klippt håret på ett år

6.  Jag älskar skräpmat och annat onyttigt

7.  Det har i princip alltid varit omöjligt för mig att gå upp i vikt, tills dess att jag blev gravid vill säga.


Det var det! ;)

Jag utmanar, Stina E, Theres, Cara och Malin L :)

/V






Nu börjar det bli tröttsamt!

Sitter fortfarande här och håller på och dö av tristess snart tror jag. Var ju meningen att jag och mamma skulle åka hem vid 3-4 tiden men nu är klockan halv 5! Och här finns inte mycket att göra kan jag säga. Sitter vid en gammal dator för att roa mig ;) haha
& jag som lovade Icchay att vara hemma klockan 4... Men som tur är så ringde han för bara ett litet tag sen och hörde vad jag gjorde, han fick låna en kompis tele. Så han vet att jag fortfarande här här och att jag kommer hem när mamma är klar!


Sitter och funderar och funderar över något intressant att skriva om, som ni kanske skulle tycka var kul att läsa! Men kommer inte på något :/
Om det finns något ni undrar över, eller vill veta om mig så snälla skriv det till mig!
Lovar att svara :) Skulle enbart bara vara kul!


Snart är det ju alla hjärtans dag, och jag har ingen aning om vad jag ska köpa till Icchay, nått förslag?
Får inte bli något dyrt, för det håller inte min ekonomi för :P dessutom så måste jag köpa något till min lillebror som fyller 16 år just på alla hjärtans dag!
Det är t.o.m. ännu svårare!

Vad köper man till en 16 årig lillebrorsa liksom? :S uhh.

Har hunnit kika lite på våran fina barnvagn också, som får stå här på jobbet sålänge, eftersom vi inte har nån plats för den i förrådet. Och det känns dessutom mycket bättre att ha den här, här vet jag ju att den är säker :)

Nej men kan verkligen inte komma på nått vettigt att skriva, förutom att jag känner mig aningens besviken på denna dag. Min lediga dag. Har i stort sett spenderats här, ensam vid en gammal dator. Haha!
Men det var mysigt att få käka lunch med mamsen och papsen iaf :)

Men nu vill jag göra nått kul! Hem till Icchay och starta en disskusion om vart kvällen ska spenderas, inget jag ser fram emot det heller...Vet ju att vi inte är överens. suck.


Aja ska sluta babbla på här nu ;)

/V

Pappas jobb

Sitter för tillfället på pappas jobb! Åkte ju och käkade med mamma och pappa på tuna park, jättegott kött med dragonsås och potatisgratäng, mums säger jag!

De senaste timmarna har jag hjälp mamma att greja lite här på jobbet. Har varit nere i verkstaden och hundarna har också varit med, jösses så skitig stina har blivit! haha ni skulle se ;) Hon brukar i vanliga fall vara beige/vit men nu är hon grå/på gränsen till mörkgrå. Så inte är det helt rent där nere inte! haha

Väntar nu på att mamma ska bli klar med en sak så att vi kan åka härifrån, lovade Icchay att vara hemma klockan 4 eftersom han slutar då. Och han har glömt sin mobil i lägenheten, den klanten.
Han verkar vilja ligga hemma och ta det lugnt idag medan jag har mycket större lust att spendera kvällen hos mamma och pappa! Får se hur det kommer bli med den saken :/

Känns som att jag varit hemma i lägenhten så mycket på sista tiden, så jag vill liksom komma någon annanstans! :P Och vore mysigt att umgås med familjen! :)


Jag kan nästan inte beskriva hur mycket jag vil ha våran lilla kille här nu! Jag längtar verkligen som en tok efter att få träffa honom. Det är så svårt att förstå att han redan finns här eller vad man nu ska säga. Men varje gång han får för sig at sparka så där ordentligt så blir jag alldeles varm i kroppen, det är ju så mysigt! :)<3


Men men, knappt 12 veckor kvar nu! Så tiden tickar ju på som bara den. Har verkligen gått skitfort! Samtidigt så kan jag inte säga att jag känner mig speciellt förberedd på det hela. Men antar att det är ganska normalt att känna så. Det är ju en så pass stor omställning.

Mitt liv kommer verkligen bli annorlunda fr.o.m. nu och det är jag jättelycklig över!

Jag, Icchay och våran lilla kille kommer att bilda en egen liten familj! Så fantastiskt! <3



Nej nu ska jag gå & se vad mamma pysslar med, börjar bli tröttsamt att vara här! haha :)

Puss & Kram på er
/V

Studeidag!


Vaknade för ett litet tag sen, sitter och käkar gröt vid datorn just nu :)

Måste göra mig i ordning för om ett tag så kanske min kära mor och far kommer och hämtar mig och sedan åker ut någonstans för att käka lunch! Hoppas det! ;) haha

Liam sparkar alltid som en liten galning på kvällarna och nätterna och nu känns det verkligen som aldrig förr! Det märks att han blivit stor för det känns som om hela magen vrider sig flera varv när han är igång ;) haha!

Men ha den bra fredag nu måste jag sätta fart!

Puss & Kram
/V

Min torsdag!


Började med att jag fick ett mess av sandra att vi skulle börja klockan 9. Blidde inte så för min del eftersom jag annars börjar 10.20 och jag fick inte messet förns mitt larm satt igång och då var det lite för sent!
Missade någon framtidsgrej som vi hade i aulan, med obligatorisk närvaro.
Men jösses, jag är ganska så säker på vad min tid efter gymnasiet kommer gå ut på. Jo mammaledighet! Så kändes ju trots allt inte som att jag missade så mycket.
Sen kommer jag ju givetvis fortsätta plugga efter det, men det är ju ett tag kvar och ett senare bekymmer anser jag!

Enda lektionerna jag hade sen var psykologi, etik och sist men inte minst matagning :) Kan ju inte klaga för jag gillar alla lektioner så :)
Vart dock lite jobbigt på etiken ett tag, läser ju sex och samlevnad & idag hade vi besök av två stycken från ungdomsmottagningen. Det enda de pratade om i princip var graviditet och abort.
Herregud, sitta och lyssna på något sådant för mig just nu?
Kändes kanske lite onödigt det också!

"såhär blir man gravid"
"såhär går man igenom en abort"
"såhär utvecklas fostret från vecka till vecka"

image52


Jo tack, jag vet. Inte så himla kul när de pratade om missfall och skrapning heller, blev riktigt jobbigt ett tag :'( usch.

Sen att tanten har mage(!) att komma och ge mig en kondom?! Ser det ut som att jag behöver en eller? Förhoppningsvis så såg hon väl inte min mage eftersom jag satt ner, men om hon gjorde det och trots allt går fram och ger mig en förbannad kondom, ja då vet jag inte vad.
Nog om det!

Efter etiken hade vi matlagning där vi lagade järpar och potatis/potatis mos med god sky, och chokladkaka som efterrätt! Vart riktigt gott :) och mättande.
Efteråt var Sandra och Johan snälla och skjutsade mig till stan så jag hann med bussen :)
 
image53


Nu sitter jag hemma ensam, och har det både skönt och trist på samma gång! Jag är en sådan som inte riktigt vet om jag gillar att vara ensam eller inte. Blir hemskt rastlös men samtidigt känns det jätteskönt att bara vara med sig själv :)

Är dessutom ledig imorgon! Helt underbart :) 4 dagar lång helg med tanke på att jag är ledig på måndagar också :) Kan det bli mycket bättre?

Ska väl lägga mig i soffan och glo på lite oth strax tror jag, med ett glas cola ;) åh så gott.
Har verkligen blivit sockerberoende nu under graviditeten, förut föredrog jag chips och annat salt snack framför godis, men nu är allt jag vill ha sött sött söt! Så förbaskat smaskigt ju :D

Nej usch vad jag pladdrar, ni blir säkert uttråkade!


Skriver kanske ett inlägg senare :)
Sköt om er!
/V

Hemma dag

Japp fick bli så. Kanske inte så jättebra egentligen. Men jag får faktiskt mera gjort hemma än i skolan. Och när man dessutom endast har 1 lektion i vilken det är i princip eget arbete i så tycker jag faktiskt att jag inte borde få alltför dåligt samvete!

Hur som helst, gick upp för ca en timma sen och gjorde i ordning lite havregrynsgröt med lingonsylt, mumsigt :)
Nu tänkte jag strax kila ner till tvättstugan och se om de har någon ledig tid idag, sen måste jag iväg och handla en sväng också! Har ingen mjölk :( Jag som blivit beroende, hatade mjölk innan men nu smakar det fint och är jättebra för halsbrännan! :)
image51

Tänkte även ta tag i & skriva ett tal idag (svenska c) och skriva klart en uppsats om invandring i etiken.
Måste ju vara lite duktig som sagt!


Lilla Liam sparka så mycket så han väckte mig flera gånger både inatt och imorse! Så himla mysigt :)
Tror att lillen fick hicka ett tag också för jag låg med handen på magen och kände hur det liksom "stötte till" jättesmått ganska regelbundet i sisådär 5 min! Stackarn :(

Man kan till och från, beroende på hur han ligger, verkligen känna hans lilla huvud! Man känner någonting som är väldigt hårt och runt, sen vrider han och vänder sig hela tiden så det känns nästan som att magen ska spricka ibland :) haha!




Har börjat smörja in magen massor nu med babyolja också, för att undvika bristningar. Har ju redan fått en del både på rumpan och brösten så skulle bli glad om jag slapp få det på magen!
För jag har verkligen blivit stor och ändå så är det så pass lång tid kvar, 3 månader! Förstår inte riktigt hur min lilla klena kropp ska lyckas bära på en mycket större mage, men det kommer väl gå :)

Nej nu ska jag ner och kolla tvättider!

Sköt om er :)
/V

Tråkigt :(

Tycker inte om att blogga längre, får ju ingen respons! :/

Har haft en jättemysig dag ivf, varit i skolan ett litet tag, åkt ner på stan och träffat Angelica, käkat på donkan, kollat på kläder, köpt lite grejer, tagit med henne och hennes lilla vovsing till lägenheten och haft det allmänt trevligt!
image50
Innan sju gick hon hem till sig, och efter ett tag kom älsk hem och därefter droppade lillebror in! Mamma och pappa kom och hämtade han för ett litet tag sen och nu sitter jag här och skriver medan älsk står i duschen! :)

Imorgon har jag 1 lektion i skolan, ska jag orka? hm...

Ni får ta hand om er iaf ni trogna läsare, även om ni är hemskt snåla med kommentarerna! :)
/V

Vecka 28! :)

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.


JÖSSES VAD TIDEN GÅR FORT!

/V

Skolan

Meningslöst känns det! Sitter här och har precis käkat lunch tillsammans med Malin. Ris med korvgryta, smakade helt okej för att vara skolmat :)
Nu sitter jag och väntar på religionen som börjar om en halvtimme, som vi dessutom kommer ha fritt arbete på sen. Nödvändigt att stanna kvar? Nej egentligen inte...

Den enda lektionen jag haft hitils är bild och formgivning, har fixat nu så att jag har det på tisdagar och torsdagar. Så det betyder att jag är helt ledig på måndagar! det ni :D

På fredag har vi studiedag också, vilket innebär att min helg kommer bestå av hela 4 lediga dagar, så skönt!



Antar att min blogg måste ha blivit väldigt ointressant för statistisken sjunker som aldrig förr :( Vad ska jag göra för att göra bloggen bättre?
Det är ju inte så att det är speciellt få som läser, men det minskar! Tycker det är tråkigt :/




För några nätter sedan hade jag jättehemska mardrömmar hela natten om lilla Liam, drömde att han dog flera gånger :'( Och paniken jag kände var så förbannat hemsk! Innan jag insåg att jag faktiskt bara drömde.
Sedan dessa drömmar har jag känt mig jätteorolig för att något ska vara /eller gå fel. Jag blir rädd bara jag tycker att han sparkat lite för lite i magen. Usch vill verkligen inte gå och oroa mig såhär :/
Men vad kan jag göra? Inte mycket direkt, bara att intala mig själv om att denna oro är normal och inget att ta på så jättestort allvar!

Blev lite orolig också för att det var dags för en väldigt för tidig förlossning för några dagar sen. Det har liksom "läckt" typ vatten ur mig. Inte så att det har runnit, men har blivit alldeles genomblöt i trosorna och en gång t.o.m. droppade det ur mig :S Men jag har inte haft några värkar eller något, så antar att det det borde vara lungt?


Nej men nu ska jag försöka leta upp min mentor och se över hur det blir med kurserna som ska tas bort. 

Ni får ha det så bra :)
/V


 

IKEA

Har precis pysslat klart med grejerna jag köpt på Ikea :) vart så förbannat snyggt om jag får säga det själv!  köpte två fönsterlampor, typ dom som finns i det tidigare inlägget. Fast i två olika storlekar. Sedan två vita krukor och växter, brun/beiga soffkuddar och korgarna som jag la upp förut :)
Har ju också hängt upp gardinerna som jag sytt och och stykt nu!

Skulle vilja ta en bild på allt, men har inge batteri till kameran och sladden till datorn är hemma i kjula :/ så det fungerar ju inte så himla bra!

Imorgon är det dags för skola igen. Tre lektioner, så jag överlever nog ^^

Liam är ovanligt lugn i magen :/ det oroar mig lite grann men antar att det är för att jag rört på mig så mycket idag! Han kanske kommer igång när jag gått och lagt mig :) Hoppas det iaf!

Men vi hörs imorgon :)

Ta hand om er!
/V

God middag!

Solen skiner och jag känner mig glaad :D

image49

Är hemma i kjula, eftersom jag är ledig idag! Eller ja, har en lektion som jag i princip kan ha när jag vill (bild & form) så ska bara se till att ändra den till en annan dag.

Idag ska vi äntligen till Ikea :) som jag tjatat, haha! nejdå. Vi kom fram till att det är mycket bättre att åka en vardags eftermiddag/kväll eftersom det inte är så förbannat mycket folk där då.
Var ju lönehelg i helgen, så skulle ju inte ha varit alltför kul att trängas där inne med alla människor.

Hur som helst, har precis käkat frukost och ska strax hoppa in i duschen. Sedan är det dags för att sy upp våra gardiner och efter det laga mat till mamma & mig :) För de som undrar så är min mamma egen företagare, keramiker, och jobbar därför hemifrån när hon inte är ute på marknader och mässor och säljer sina saker :)

Lillebror slutar vid kvart över 3 och då ska vi hämta upp honom och sedan åka :)

Men kom just på att vi har ett litet problem, fasen. Icchay följde med Moffa till S-tälje inatt när han kom förbikörandes med lastbilen. Han skulle skjutsa tillbaka honom i eftermiddag någon gång. Fan! Han skulle ju med till Ikea, men tror inte att han kommer hinna...
Aja det återstår att se!



gammal bild på mamma :)
Fin är hon!
<3


Igår färgade jag mamsens hår! Eller ja, tonade det. Hon tycker att hon har gått och blivit en aning gråhårig (vilket ingen annan än hon själv ser) så jag tonade det i typ samma färg som hon redan har. Tog sin lilla tid eftersom hon har jättetjockt och jättelångt hår, nästan ner till rumpan! :P Blev bra iaf! Ingen större skillnad men hon blev nöjd :)


Idag fyller min kära vän Malin 19 år, så jag passar på att gratta henne här lite :)<3

Dessutom fyllde Sandra Andersson 19 igår och även Jonna Lantz 19 idag! En himla massa människor som fyller med andra ord :) kul!

Nej men dags för mig att sätta lite fart!

Hur ser eran dag ut? :)

Puss & Kram
/V

Juno

Vaknade vid halv elva imorse, eller ja i förmiddags. Sen låg jag och läste till klockan tolv :) Mysigt faktiskt!
Älsk klev upp för ett litet litet tag sen och nu ligger han i soffan och läser ;) haha

Ska väl ta och knalla ut i våran lilla kockvrå och ta mig nått att äta, börjar bli exremt hungrig!

Igår kväll tittade vi på filmen "Juno". Måste säga att jag är lite besviken på den, trodde att den skulle vara bättre, men den var väl helt okej ändå.

image47

Hatar det äckliga snövädret som är ute nu!
Hatar snö något extremt :( usch. Det är bara tillåtet att vara snö omkring jul, inte nu. Nu ska det bli vår snarast möjligt och sen kommer ju lilla Liam :)

Nej men dags att käka lite yoghurt och macka!

Puss & Kram
/V

Fullt upp

Har inte blivit nått blogginlägg idag inte. Ledsen men har haft ganska fullt upp faktiskt :)

Har varit & handlat maasssa mat på coop tillsammans med familjen, så nu har vi kylen/frysen & skafferiet nästan fullt! Så skönt :) Sen har vi varit & hälsat på mormor idag igen! Nu mår hon mycket bättre febern är nere på 37,2 vilket ju inte är någon feber alls! Jättebra. Och blodsockret är nere på 8 eller 9.
När det var som värst låg det på 21, och har man 25 så hamnar man i koma :S

image46

Nu har jag & älsk precis avnjutit en jättegod middag! Någon supergod kycklingröra med ris, smaskigt!
Nu kollar vi på postkodmiljonären, tycker det är skitkul :)

Men jag hoppas att ni haft en jättebra dag & jag får tacka för era supersöta kommenterar :) blir så glad<3

Nu ska jag mysa lite med älsk!

Puss & Kram på er :)
/V

Oprah, Rachel Ray och våra bästa år

Det är precis vad jag spenderat min morgon med att ligga & glo på. Inget av programmen är ju direkt av intresse, men jag har känt mig så extremt kraftlös så jag har inte orkat röra arslet till datorn förens nu!
Tänkte att jag kan ju faktiskt sätta på något som jag tycker är roligt att se, ja som ni säkert misstänker. OC eller OTH.

Men först ett stackars litet klent blogginlägg förståss :)


Blev hemma från skolan idag igen, vaknade precis som igår och kände att kroppen inte riktigt ville hänga med. Orkade knappt röra på benen, känner mig så extremt kraftlös! Dessutom så har jag fortfarande ingen som helst matlust, vilket måste vara ett tecken på att något inte står rätt till i min kropp.
Men jag vill inte vara sjuk! Vill inte!

Skönt med helg framför sig nu, men samtidigt ännu mera panik över hur lite tid jag har kvar i skolan. Usch.

Liam
verkar tycka att mamma är tråkig som bara ligger och degar hela dagarna, för han sparkar som sjutton. Eller så kanske han tycker det är kul, svårt att avgöra.
Han är dock ganska duktig, för igårkväll när jag låg i badet så började han sparka lite lätt, och när jag sedan tröck på magen på samma ställe som han sparkat så sparka han igen, så vi låg och höll på så ett tag :) haha. Mysigt var det!

Älsk kommer inte hem förns efter klockan fyra, men jag vill ha hem honom nu! Jag vill inte ligga här i min ensamhet och nästan dö av tristess. Jag vill ut på promenad! Eller ner på stan och köpa hårfärg! Eller till IKEA, men nej min kropp vägrar tillåta detta. Elakt tycker jag.


image45

Nu blir det som sagt lite OC eller OTH har inte bestämt mig än.

Men hoppas ni mår bättre än jag gör!

P&K
/V





RSS 2.0