30 december

Snart nyår! Kan ju inte säga att jag längtar direkt, vet fortfarande inte hur den ska spenderas. Nu när jag inte kan dricka som alla andra vänner så har jag liksom inte brytt mig om att planera något! tror dock att vi får följa med Jessica och c:o till någon kille som heter Adde. Men vet inte om jag har någon lust. Givetvis vill jag spendera nyår med vänner, men som sagt, det är inte kul att vara den enda som är nykter! Då är jag nästan hellre ensam :/.

Sen så ringde älsk nyss och hans kompisar hade fått för sig att åka ner till Köpenhamn och fira nyår för nåns släkting ägde tydligen ett hotell där, hmm. Vet inte hur det kommer bli med den saken. Känns ganska stort att bara "dra" till Köpenhamn, speciellt när man inte har något giltigt pass eller nån legitimation! Inte så himla bra. Dessutom så är jag rädd att det skulle hända något, inte för att jag tror det, men risken finns ju när man är gravid och kul att befinna sig i ett annat land då och på nyår? Mja.
Dessutom vill varken mamma eller pappa släppa iväg oss dit så..

Jättesvårt det här ju! :(
-

Dagen har iallafall varit mycket bra! Vaknade strax innan 11 av att mamma ringde och de var påväg till oss, skulle hjälpa till med att sätta upp hyllorna ovanför soffan och sätta upp tavlan och lite så. Är ju betongväggar, så behövdes borras, inte så himla lätt att göra själva kanske! :p
När allt var på plats så åkte vi allihopa och hämtade upp lillebror och åkte till tunapark, inhandlade tröja till nyår och ett halsband, samt jääättesöta pjymasshorts! :) sedan blev det lite mat handlat på coop också.

Var tänkt att vi skulle hem till lägenheten sen men Icchay ville inte ha mig där för han ville tydligen vara ifred när han skulle plugga, så jag blev sur och fick följa med mamma och pappa hem hit. kul va ;) haha
Nu när jag äntligen börjar få lite "hemma-känsla" eftersom det håller på och blir så ombonat :)
-

Köpte bebis första kläder för några dagar sen också! Nere på rean såklart :) Blev två bodys, en randig och en med små ugglor på! Skitsött! Sen så två par små små strumpor :)
Det är skitjobbigt att inte veta könet på bebis för nästan allt går i typiska "tjej och kill" färger! Kan ju inte direkt köpa rosa saker med hjärtan på om det blir en kille liksom :/ Så det kommer bli mest blått och grönt och så :/ inte så kul. Speciellt eftersom jag är ganska säker på att det är en liten flicka som ligger där inne ;)<3

Förrsten så har h*n börjat sparka jättemycket! Mest på kvällarna, man kan se magen röra sig nu, det är jättehäftigt känner mig så glad att äntligen kunna "känna" bebis!<3
-

Om ett tag börjar "min stora kärlek" som jag gärna skulle vilja se igen om familjen samtycker! :p

men ni får ha ett GOTT NYTT ÅR allihopa! :)

Puss&Kram
/Vimage18

Borta bra men hemma bäst

Sitter hemma, hemma som i vart? -jo hemma i kjula, skogen, landet, mitt hem sen så länge jag kan minnas.
Men just nu känner jag mig helt tilltwistad i vad jag ska kalla för mitt hem. Jag har två stycken och ska jag vara helt ärlig så känner jag mig inte helt hemma någonstans längre.

Här har jag inget rum (eller jo, men det är så tomt så att det ekar i det) och i lägenheten känns det som att det inte hunnit bli riktigt "hemma" än. Det är fortfarande så mycket kvar att fixa. Och jag vet knappt om det tjänar någonting till för snart ska vi prata med soc för att få flytta in i en större.
Känner mig ganska vilsen faktiskt.

-

Just nu är älsk hos sin pappa i s-tälje och jag sitter här framför datorn och ugglar, precis som vanligt. Usch känner mig så extremt rastlös för jämnan! Mamma har precis tagit tag i & klippt våra vovsingar så jag kanske ska bada dem snart så det blir rena och fina :) men vi får se hur det blir. Här tänker jag iaf inte sitta hela kvällen! punkt slut.

Igår firade vi jul hos farfar & farmor med tjocka släkten och det gick bra, älsk fick vara tomte för marcus kunde tydligen inte komma. Men det gick jättebra ;)
Imorgon ska jag hem och greja med alla saker vi fått till lägenheten, samt städa ordentligt, har inte gjorts på mycket länge! Ser ungefär ut som en svinstia där just nu ^^


Måste också säga att jag är medveten om att jag säkert sårade en del personer efter vad jag skrev i mitt senaste inlägg. Det har inte och göra med att jag inte ser er som riktiga vänner utan snarare att jag känner mera tillit till de andra jag nämde. Låter kanske elakt och omoget men så är det, jag älskar er och jag menade inte att såra någon. Inte heller att jag tycker illa om någon. Skrev bara vad jag kände! Så jag hoppas att ingen tog alltför illa upp, för det var inte min mening!



Dags för att göra någonting annat nu! Ni får sköta om er :)

/V
image17

Boring

Sitter hemma och deppar riktigt ihop av tristess just nu. Vet egentligen inte varför, känner mig bara extremt rastlös men samtidigt så orkar jag inte lyfta arslet från datastolen, så antar att jag får skylla mig själv!

Just nu är mamma iväg till kjula och går en promis med hundarna, pappa & william kollar på tv och älsk är iväg och handlar munkar till sig och morre.
och jag har TRÅKIGT!

Vill göra något, men har ingen aning om vad. Något annorlunda. Gå ut och sätta sig på en sten i skogen och se hur länge jag orkar sitta där? -eller inte.
Vill verkligen hitta på något speciellt nu snarast! Hitta på något med någon.
Problemet är bara att det inte finns någon självklar vän att hitta på saker med längre.
Det suger babianpung.

3 nära vänner bortblåsta det här året

ingen, hör och häpna, förra året

2 stycken året innan


Har jag rabies eller? - people always leave.

Jag har börjat bli så trött på folk som säger att man alltid ska "ta sina vänner i första hand" -för de finns alltid kvar.
"vänner kan man alltid lita på" - hell no!

Jag har tamefan bättre erfaranhet av killar än av vänner och då ska ni veta att det är riktigt illa.
 
Jag börjar verkligen tro att jag kommer sitta alldeles ensam med min lilla bebis och min älskling inom ett år och alla är som bortblåsta, optimist?

Nej men nu får jag banne mig ta & ge mig, jag har några få vänner som jag verkligen vet finns där för mig genom allt och det är jag enormt tacksam för!
Jessica, Stina, Sara och Adam - ni är guld värda!
Dags att muntra upp sig lite nu!
Det är ju JUL ffs! :D


image16






GOD JUL!

Japps, då var julafton och juldagen strax över, men mitt julfirande är knappast slut :)


Igår firade vi jul här hemma, familjen, mormor & Icchay! Så mysigt så! Vart julklappsöppning i säkert tre timmar, men kan ju inte säga att jag led direkt, jättebra julklappar :) hihi.
Mormor hade bl.a. packat en stor sportbag full med mat och annat nytto till lägenheten, så söt! :D

Det var underbart att se älsk min när han öppnade mitt paket, en ram med en bild på en geckoödla i, som jag ska köpa till oss i januari :) han har tjatat som en liten barnunge att han vill ha antingen en orm eller en ödla, men aldrig i livet att jag vill ha en orm i lägenheten! så en ödla överraskade jag honom med :) hihi

Idag har vi varit i Enköping och firat lite jul med gammelfarmor! Hon är så underbar :) haha oroade sig för att hon skulle se rynkig ut på korten som vi tog, jösses människan är ju 99 år hon om någon har ju rätt att vara rynkig! :)



Nu har älsk trippat iväg till lägenheten en sväng för att plugga lite. Imponerande måste jag säga, även om jag har tvivel på att det kommer bli så mycket plugg för Morre skulle nämligen också dit och plugga, hmm...
jag anar något annat, alkohol? haha nej får försöka lita på min muppi :)<3


Imorgon blir det julfirande med tjocka släkten, kommer vara ca 35 pers och fira jul hos farfar och farmor, ska bli superkul! MERA TOMTE OCH MERA PAKEEET :D weeei!

image12


Tihihi någon liten plutt håller på och sparkar lite i magen, mysigt! :)

Idag går jag för övrigt in i vecka 22! :D skrev ju förfasen om v 21 i förra inlägget ;) haha


Du är i vecka 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.




 Nu är det dags för lite uppdatering på bdg också, är ju äntligen brunett :) haha spana in!
www.vycki.bilddagboken.se


God Jul igen allihopa :)
/V

jul jul strålande jul


För ett litet tag sen så kom jag, pappa & william hem från v-ås :) vi var där och julhandlade, eller nja pappa & william handlade för jag var nämligen klar med mina julklappsinköp :D måste säga att jag faktiskt är ute i ovanligt god tid i år! haha handlade klart IGÅR :D brukar alltid handla färdigt alla julklappar dagen innan julafton så jag känner mig stolt!

Nu sitter jag hemma i lägenheten med älskipälski och han dricker lite te :) Idag blir det att julhandla massa mat senare med mamma & pappa och sedan ska älskling kaaanske färga mitt hår :D haha har inte blivit av än (A) men men bara det blir brunt innan julafton så är jag nöjd.

-


De senaste dagarna har spenderats med mickis, jessica, sara och stina! Har yrat omkring på stan och julshoppat :) stina och jag käkade på sylvia i förrgår eller när det var, åt brietoast med soltorkade tomater och sedan tzatsiki och sallad till, GUDOMLIGT GOTT! var bara tvungen att meddela det ;)
-

Veckans höjdare än så länge har varit besöket på MVC i torsdags, vi fick lyssna på bebis hjärtljud, tickade på som attan verkligen! 155 :) de brukar ju säga att om det slår över 140 så är det en tjej, så man hoppas lite grann! :)
Fick reda på att jag faktiskt har gått upp lite i vikt, 1,5 kg sen senast så det är ju alltid något!
Jag sitter här & oroar mig hela tiden över att jag inte går upp något, men vadfasen, jag går aldrig upp i vikt. Oavsett hur mycket mat och skräpmat jag proppar i mig, det har alltid varit så. Så varför skulle jag gå upp massa nu när jag är gravid liksom? Jag går ju upp så mycket som bebis, moderkaka och allt annat väger, men inga andra extrakilon. Men egentligen det är väl inget att klaga över direkt? Eftersom bebis verkar må prima så finns det ju ingen anledning att oroa mig över varför jag inte går upp lika mycket som de flesta andra.

Idag så firar jag och älskling 17 månader tillsammans också! :) haha är nästan så det börjar bli lite svårt att hålla räkningen nu :p
jag älskar dig iaf hur mycket som helst min ängel och det vet du! <3


Sen så är jag ju inne i vecka 21 nu och går in i vecka 22 på tisdag! :) det är helt sjukt hur fort veckorna går!

Såhär står det iaf om mig och bebis denna vecka :)

Du är i vecka 21

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket u
rin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud s
kulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.


image11
(Bilden är typ 1,5 vecka gammal så magen syns inge bra men iaf :))

-

Nu ska jag diska lite snart tror jag, weeeei ;p haha

Men GOD JUL på er allihopa iaf :D
/V






Every now and then I fall apart

Fan ta de här senaste dagarna

Det är så lätt att skapa en illusion för andra om hur ens liv ser ut, men vad som egentligen pågår är det knappt en kotte som vet.
Varför skulle jag förresten skriva om allt det dåliga i mitt liv här? jag vill inte att folk ska veta om det och därför nämner jag det inte. Men det finns där och det bryter ner mig mer och mer för varje dag...
FAN


Idag skulle jag till skolan för att göra omprov i psykologi som jag missade när vi hade det för några veckor/nån månad sen. Sandra och Therese hade fixat så att vi skulle göra det idag klockan 3 i aulan. Det var iallafall det jag fått höra av dom. Fick inte tag på Sandra varken igår eller idag så kunde inte försäkra mig om det, var heller inte i skolan idag förns vi skulle göra provet. Kommer dit och inte en kotte någonstans. KUL.
Ringer sandra, inget svar som vanligt.så jävla irriterande! Måste väl ha missuppfattat allt eller något. Men nu är det iallafall försent för att göra provet innan lovet så.

Hade chansen till ett VG i filosofi också men glömde böckerna hemma i lägenheten igår så kunde inte plugga på det provet heller. Så nu blidde det ett G. Inget att klaga över egentligen eftersom jag aldrig trott att jag ens hade chansen till ett VG. Men trist att sabba det hela. 

-

Just nu är Icchay på sin lillebrors julavslutning på tegelviken, kommer väl hem om nån/några timmar. Saknar honom som fan! Känner verkligen att jag behöver honom just nu... behöver prata och behöver bli bekräftad. Behöver stöd som in i helvete. :/

Blir väl en lugn kväll ikväll, orkar ingenting annat.

Avslutning  imorgon ju! :D



Jag hoppas verkligen att du läser det här och att du förstår att det är riktat till dig:

Hur fan kan man ge upp en utav sina närmsta vänner pga att denna väl
jer att behålla ett barn?
Jag vet att du har ganska så skarpa åsikter om vad som är rätt och fel. Du tycker att man ska vänta med att skaffa barn tills man fyllt 30 och att man ska sköta skolan felfritt och man ska inte göra det minsta misstag. Visst dina åsikter är bra. Men du kan ju inte förutsätta att personen som gör på andra  sätt är dumma i huvudet och inte förtjänar din vänskap?

För vad vet du egentligen, har du varit gravid? Har du stått inför det valet att antingen ta livet av någonting du skapat trots att det inte var meningen, eller låta det du skapat leva? Visst säger du säkert, du skulle aldrig "råka" bli gravid. Du skulle vara hur försiktig som helst så det skulle aldrig ske, men vet du en sak? det kan ske ändå. Tro det eller ej.
Visst det kanske inte var så i mitt fall, jag gjorde ett misstag som inte skyddade mig ordentligt, men vem är du att dömma egentligen? Har du aldrig begått ett enda misstag i ditt liv?
Det händer, folk begår misstag och då får man göra det bästa av situationen. Jag ansåg att jag gjorde det. Jag trodde aldrig att jag skulle ta beslutet om att behålla det, för jag hade helt andra åsikter innan jag själv visste vad det handlade om. Jag bestämde mig för att behålla barnet, och jag anser att jag gjorde rätt i det.

Men barnet klarade sig inte och jag fick missfall. Det är bland det smärtsammaste och jobbigaste jag gått igenom i hela mitt liv, och jag vet att jag aldrig kommer komma över det helt.

Jag bestämde mig för att sätta in en p-stav i armen så att risken för att bli gravid inte skulle behöva finnas mera, jag var inte redo att gå igenom det igen och jag tänkte att eftersom det blev som det blev så kanske det inte var meningen helt enkelt. Jag kände mig nöjd med det beslutet och jag skyddade mig hela tiden fram tills att p-staven skulle sättas in.
Den dagen kom aldrig, min mens kom inte.
Jag var gravid igen, jag kunde inte för någonting i världen förstå hur det kunde ha blivit så igen för nu fanns det inte ens en risk. Men jag var det, trots allt.

Hur tror du att du hade gjort i den situationen? Hade du tagit livet av ett barn som utom all förmodan lyckats bli till? Hade du tagit livet av ditt eget barn 2 månader efter att du just förlorat ett?
Vem fan är du att dömma mig i den situationen?!

Nu har jag/vi valt att behålla barnet och jag anser inte att du kan komma och säga att det är fel. Visst du kanske inte skulle ha gjort samma sak, men som sagt vad vet du egentligen? Ingenting.
Jag ångrar det inte för en sekund, jag är lycklig att kunna skapa ett liv och jag älskar min bebis över allt, jag tänker inte låta någons löjliga åsikter och okunnskap trycka ner mig.

Det som sårar mig mest är att du har varit en utav mina närmsta vänner och jag trodde att sådana vänner fanns där för en oavsett vilket. Men tydligen inte.
Jag har frågat dig om varför du slutat höra av dig till mig och jag har frågat dig om jag gjort något fel? Mej nejdå. Det har bara varit mycket.
Tror du inte att jag ser? Tror du inte att jag fattar? Jag är inte korkad!
Det är så fegt av dig att inte våga säga de här sakerna dirket till mig, utan bara prata om det inför andra. Det är patetiskt!

Jag har iallafall försökt att få tillbaka våran vänskap men jag får ingenting tillbaka. Jag tänker inte ödsla mera energi på dig för uppenbarligen så är du inte värd det.

Jag ville bara säga att jag trodde jag betydde mer
.


Nu ska jag ta tag i den gigantiska disken och sen ska jag invänta min kär fästman! :)<3

/V

Kebabtallrik

Är älsk iväg och handlar till oss :) hihi så gott så!
Kom precis hem från Jannice, var riktigt mysigt där måste jag säga! Jättefin lägenhet och trevlig släkt haha! :) Vi blev bjudna på glögg och fika.
Sen kom min faster Carola också så jag passade på att kalla henne tjockis det första jag gjorde ;P är det nån mer än jag som har större rättighet till det eller? Hon skulle visst få bebisen den 22a april, så det skiljer ca 2 veckor och inte 1 som jag har trott! Men vem vet våran lillen kanske bestämmer sig för att ploppa fram tidigare? Det visar sig! Kul är det iallafall att både jag och faster ska ha, så bebisarna kommer ha nån jämngammal i släkten att leka med :) Min kusin blir jämngammal med mitt barn haha! :)

Träffade min sötis Jessica också ju som har varit sjuk hela veckan stackarn! <3


Nu sitter jag bara och längtar efter kebabtallriken, så det finns inte så mycket mera att säga ;)

bara 3 dagar kvar i skolan!!! :D

Hej så länge :)
/V


Söndag

Gick upp för dryga timmen sen, men kände mig skittrött! haha kanske sovit för länge?
Älsk ligger fortfarande och sussar och jag har försökt väcka han några gånger men utan resultat! :p
jäkla latmask det där :)

Idag ska vi iväg och fira min kusin jannice som fyller 20 år :) Ska bli mysigt för då får jag ju träffa min kära jessica igen :)<3 Sen så kommer det väl inte bli så mycket mer än & hem för att plugga & så :( USCH!
Otroligt skönt att vi slutar på onsdag! Nästan så att man har lust att skita i de dagarna som är kvar bara för det (A) men jag ska sköta mig! :) måste göra psykologiprov på tisdag. Inge kul alls.


Gårdagen var hur lyckad som helst! Bara en sak som gjorde mig lite besviken och det var att vi inte hann färga mitt hår, men men kanske hinner idag om latmasken vill stiga upp snart! :p
Icchays pappa kunde tyvärr inte följa med men vi hade jättemysigt med hans farfar och farmor. Först kom de upp och kollade på lägenheten och grattade oss till förlovningen :) sen åkte vi ner på stan och käkade på Beirut Seller, en libanesisk restaurang mitt i stan. Jag åt grillad fläskfilé på spett med klyftpotatis och sallad, sen fick man som jättejättetunna pizza bitar till som man kunde doppa i nån sorts dipp, asgott var det! rekomenderar det verkligen :) inte speciellt dyrt heller!

Efter restaurangen så skjutsade dom hem oss till lägenheten och vi myste och hade oss :) sen kilade jag ner till kiosken för att köpa två drickor och lite chips som vi moffade i oss framför en shrektigt god jul och shrek 2 :D sen somnade jag som en stock i soffan som vanligt (A)

Nu ska jag försöka få älsk att färga håret på mig och sen måste jag göra nått att käka. Är jättehungig!

Ha det så fint :)
/V

Brunett

Snart snart snart! haha kom just hem till vår lägenhet igen och möttes av älsk & morre som var ute på äventyr igår :P Nu är de nere och köper snus och kanske pizza (A) i kiosken och sen ska älskling färga håret på mig! :D Ska bli spännade. Tror att jag provat på de flesta hårfärgerna nu förutom brun/svart. Var rödhårig när jag föddes, sen blidde jag platinablond, sen guldblond, rödblond, sen färgade jag det überblont under fjortistiden i ettan. Och sedan mellanblont igen och efter det rödtott som blidde ljusbrun och nu vetifan vad jag har. Rödblont kanske? Ja jätteintressant jag vet. Ville bara komma fram till att jag aldrig varit nån brunett! :) Men nu ska man testa på det.

Är dock rädd för att se sådär taskigt blek ut i ansiktet som jag brukar kunna göra :P haha men med lite smink & sådant blir det nog prima skinka.


Gårdagen var iaf jättebra trots att jag somnade strax innan halv 5 på morgonen pga att jag var orolig för älskling som var ute och räddade livet på lite skumma människor. Men allt slutade bra iaf :)
Hemma hos familjen eriksson så gjorde vi brända mandlar, knäck, ischoklad, snickersgodis, rocky road (från leilas jul (A)) och så en massa marsipanfigurer! :D Mycket skoj och mycket smask.
Det bästa var nog när stina stod och slickade ur bunken med smält choklad så hela ansiktet och tröjan blev full :p haha så söt! och hela tiden "men det är ju choooklaaad" med ett stort flin :D haha

Sen så roade sig våra kära pappor och bröder sig med ett parti pingis i källaren och det såg ganska komiskt ut ;) jag bestämde mig för att "klä ut mig till stina" så jag satt på mig massa smycken, solglasögon, scarf och lite annat, vóila! :D var ju tvungen att ta en bild där jag pussade en affisch av håkan hellström sen var det färdigt :D kul hade vi iaf :)

image10


Om några timmar så kommer älsklings farfar, farmor och pappa hit :) ska bli skoj. Så nu måste vi sätta fart med färgandet av mitt hår :)


Torsdag nästa vecka är det dags för besök hos barnmorskan igen :D


Ha det fint
/V

Julgodis!

Japp! Ska om ett par timmar åka hem till min kära vän Stina och göra julgodis med hennes & min familj tradition vi haft i en massa år, så jag vet inte ens hur länge ;) haha! Ska bli grymt kul & mysigt :)

Just nu sitter jag hemma i lägenheten och funderar på att ta livet av mig, nej då. Men jag är på riktigt taskigt humör. Skulle bara vilja slänga ut nån från fönstret, har en massa förslag på vilka det skulle vara faktiskt ;D Uhh ge mig något att ha sönder åtminstone! Skulle vara så skönt.


Något att vara lycklig över är ju iaf att det är FREDAG :D Det är i princip jullov nu :D och bebis sparkar som en liten tok därinne till och från :D jättemysigt!
.
Imorgon ska Icchays farfar & farmor och pappa komma hit och så ska de ge oss julklappar och bjuda ut oss på restaurang, ska bli mysigt :)<3

Vet att uppdateringen här är dålig. Men jag är som sagt ingen bloggare egentligen, hittar liksom ingen bra tid att sätta mig här och knappa :) haha.

Men men dags att fräscha upp sig och ta en dusch!
Sköt om er<3

Why?

Why should I eaven try when I don't get anything back?



SÅ TRÖTT PÅ DIIIIIIIIIG!!!!!

Graviditetsvecka 20

YEEESSS Äntligen halvvägs! :D

Barnet

Barnet är ungefär lika stor som en honungsmelon huvud till stjärt. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet. 

Vikt 350 gram. 


Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan navlen puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten.



Det är sjukt hur fort tiden går egentligen. Känns som att det var alldeles nyss jag såg plusset på graviditetstestet. Men det var i början av september! 3 månader sedan. Och graviditeten startade sista juli. Det var ju i sommras. Känns verkligen inte som att det var så länge sen...
Har iaf äntligen börjat känna sparkar, inte så jätte tydliga, men jag är säker på att det är sparkar och ingenting annat iaf! haha :) Dom känns jättelångt ner dock :S men barnmorskan sa ju att bebis ligger väldigt långt ner, kunde ju se det på ultraljudet, så det kanske inte är så konstigt trots allt!

Nu har jag precis haft prov i filosofi, skrev knappt en halv sida, sen gick det inte mer. Vi skulle jämföra en teori med filmen the matrix och det kanske inte är helt lätt om man bara sett början på filmen! Nope.
Nu ska jag iaf snart kila på lunch tillsammans med Malin :) Kan inte säga att jag ser fram emot skolmaten, har inte ätit den på jättelänge. Smakar ju snusk som sagt!
Mådde skitilla på bussen i morse och trodde att jag skulle koka över eller något, kände mig så varm! Men man ska ju tydligen göra det nu, så det kanske inte är så konstigt det heller^^
Vad var det, hjärtat ökar sin kapacitet med 20%, tror jag? :) imponerande.


Redan 11:de Dec! 13 dagar kvar till julafton :O jösses, jag som inte har köpt en enda julklapp! :p haha.
Sen så har älsk slarvat bort en av böckerna som jag lånat på biblioteket förut, så har en "böter" där på närmre 300 spänn. KUL! Tänker inte betala dom pengarna vill jag lova, det får han göra. Men tyvärr så måste jag betala dem nu, för han är helt pank & avgiften tickar på för varje dag! KUL! :(
image9

Nej men dags att förbereda sig för lunch nu då :)

Ha det så bra allesammans!
/V



Dålig

Dålig på det mesta känns det som! Speciellt med uppdateringarna här :(
Ingen skola för mig idag heller, kände att jag behövde vara hemma och plugga... Men har det blivit mycket till plugg? Nej... DÅLIGT!

Vaknade runt 10-tiden och käkade frukost, sen planerade jag att åka till skolan och hämta hem lite saker som jag kunde plugga på. Mitt i mina funderingar så ringer sara och vill ses, så hon fick helt enkelt hänga på till skolan och sedan bar det av till hemköp för jag ville ha mat, blev en skagenmacka :) så gott så. Käkde upp den medan sara pluggade teori på trafikskolan. Efter nån/nåra tinnar (?) började hennes lektioner igen så jag hoppade på bussen hemåt. Här möttes man av en älsk och en Eric som stod och lagade mat.

Nu åkte dom nyss ner på stan och jag blidde kvar, måste ju som sagt plugga...
ska ha läst klart en bok tills på onsdag och jag är på sidan 14! Illa.
Sen är det två prov + en inlämningsupg tills imorgon. Lyckat värre. Vet att jag aldrig kommer lyckas med allt. Har ju liksom 5 eller 6 IGn att plugga upp också... och jag slutar skolan om TRE månader.
Men men, se det positivt! hur fasen det ska gå till.

Helgen blev iaf lugn, mys hemma med älsk i fredags, pratade ut i flera timmar och kom underfund med att vi inte gjort det på skitlänge, så efter lite tårar, kranar och en väldans massa prat så kändes livet plötsligt lite lättare! Blev som nykär igen :) <3

Lördagen spenderades hos mamma & pappa med familjen och älsk, åt god mat och kollade på teve. Sen söndagen packade vi ihop de sista grejerna som jag ville ha med till lägenheten hemifrån. Typ 10 par skor & ett antal jackor + en jäkla massa kläder :) haha. Sen blev det lite övningskörande med pappsen också. För att sedan återvända hem hit & kolla på One Tree Hill, tack sanna ;) hah
-

Ska färga håret snart! Antigen blir det brunt eller så blir det ljusare, det återstår att se.


Nåja, dags för lite pluggandes innan OC börjar haha ;)

Sköt om er allihopa och kommentera gärna arslet av er om ni känner för det :D

/V

Duktig!

Japp jag har varit jätteduktig idag!
Kom hem till lägenheten vid halv 12 och satte igång och städade, damsög, damma, gjorde rent toan, badkaret, plocka ut sopor, gjort rent under diskbänken, och plockade iordning överallt! Så nu känner jag mig stolt och glad :)

Något som däremot gör mig riktigt förbannad är att älsk har lånat ut våra matpengar till sina kompisar, så nu ligger vi 500 kr back. Jag som hade tänkt handla massa smaskigt idag ju :/ IRRITERANDE!
Älsk har även glömt sin tele i lägenheten så det går inte att få tag på honom.... suck.
Bara & hoppas att han dyker upp snart! För jag är lite sugen på att åka ner på stan & julhandla lite :)


Trist att typ inte en kotte läser längre & ännu mindre någon som kommenterar :/ Behöver ju hjälp!
Namnförslag?! help me!

Ha det så fint iaf!
/V

Trötter

Borde ta & sussa snart, men har så förbannat tråkigt! Mamma och jag började kolla på en thriller i 2 delar som går på ettan, skitspännande :) Vill se hela nu! haha

Jenniefer frågade nyss om jag & Icchay börjat fundera på några namn till bebis. Förra gången hade vi två spikade från början, men nu är jag mera osäker. Men blir det en kille så är jag ganska så säker på att han får heta Liam, tycker det är så fint! :) Icchay vill att bebis ska heta Nicole om det blir en tjej och det ville jag också, förut. Nu är jag jätteosäker. Hjälp mig! Några förslag?

Time for bed :)


Våran ängel, vårat allt! <3


/V

Högt uppe på berget

Hemma igen! Ute i skogen alltså. Älsk beslutade sig för att leka med Morre idag så jag passar på att vara hemma :) saknar ju faktiskt familjen & vovsingarna när jag är borta!

Igår åkte jag, mamma & lillebror till Strängnäs för att shoppa lite i den nya affären "karlssons" Fanns allt mellan himmel & jord så jag köpte julgardinger, handdukar & lite annat till lägenheten :) Sen avslutade vi med kvällsmat på Donkan, mysigt värre. Synd för bebis bara som blir uppväxt på skräpmat där inne i magen!
Hoppas h*n inte är alltför tjock när det är dags för förlossning ;P

Idag var jag bara i skolan en lektion, hade ont i magen & huvudet & kände inte för 1,5h håltimme för att sedan ha psykologi & sen sluta.. Så det blev av att åka ner på stan. Meningen att jag skulle hem till lägenheten & sussa men fick tag på sara så vi käkade på kungsörsbagarn! haha :) skagenmacka, GOTT! Något nyttigare än hamburgare & pommes iaf (A)

Tog nyligen bussen hem & nu sitter jag här ute i Williams lilla bod, ganska mysigt här inne faktiskt. Och med tanke på att han tränar & att våran dator i huset inte vill fungera som den ska, så tycker jag att det passar alldeles utmärkt att sitta här inne :) Dessutom är det nästan varmare här än i huset, haha :P


Nu ska jag snoka runt lite & sedan in & vila framför teven, för imrogon är jag helt prov & läxfri! :D

/V

Ingen rubrik

Ska ta bussen om 10 min till stan, sen hem & äta & sooooova! Är så förbannat trött!
Ville bara hinna med & skriva ett kort inlägg ;) haha onödigt värre.
SNART JULLOV! :D så underbart!
bara 3 månader kvar för mig i skolan då ;) det ni!

Ha det så fint!
/V

Long Day

Kom hem för bara någon timma sen. Slutade skolan vid halv 2, men var tvungen att gå till min IV-lärare strax efter för att lägga upp mitt "schema". Så slutade strax innan 2 kan man säga.
Efter det så mötte jag Malin vid bussen och vi bestämde oss för att ta en runda på stan, kolla julklappar till hennes åttaårige lillebror (jag minns han som om han fortfarande vore 4!) köpa smink på H&M och äta på corner :)

Mitt corner beroende börjar faktiskt bli irriterande nu, men jag är så förälskad i pommesen & dippen! MUMS JU ;D
Som tur är så är Malin vimmelfotograf för DinStad, vilket innebär att hon får käka gratis på corner & vilket även innebar att jag fick gratis mat ;) mohaha.
Efter ett tag så mötte vi också upp Stina Pina, lika mysigt som alltid :) gamla vänner som fortfarande hänger kvar, love it<3
Det är faktiskt skönt att överflödet av falska personer har försvunnit allt mer från mig. Det är liksom dom som är på riktigt som är kvar. Vad jag vet än så länge iallafall.


Precis som jag trodde så pratar gamla vänner skit bakom ryggen på mig och diskuterar mig och mitt liv som världens hetaste ämne, herregud! Varför orkar man lägga sig i? Jag menar har de inget vettigare att sitta och snacka om? Min relation till dom tog slut för oerhört längesen, så varför ens bry sig?
Beklagligt nog så tillhör de ju den typen av människor som inte ägnar dagarna åt någonting annat än att klanka ner på dem som "sticker ut" dom som inte "umgås med rätt människor" och dom som inte använder "rätt kläder". Jag tycker att det är tragiskt, att det finns människor som prioriterar sånna saker så högt.
Är det vad man tycker är viktigt i livet så måste jag säga att man inte har mycket till liv.


När Malin dragit och Stina övergett mig för Friskis så träffade jag Jessica och Sofie, gick och letade nyårsklänning till Jessica som verkar som besatt över nyår redan nu, gumman det är ju jul först ;)<3
Hittade tyvärr ingen, men utbudet var ju inte alltför stort, inte så många klädaffärer som plockat fram nyårskläderna än, haha!
Jag passade också på att prova Bh-ar idag, men ingen satt särskilt bra :/ Har ju växt från 70a till 75b sen jag blev gravid, så det känns lite konstigt! För de känns inte större ;p haha men värre kommer det bli. Jag är lycklig att jag inte hade stora bröst från början för det hade ju resulterat i hängpattar, haha!

Vid 5-tiden kom mamma och hämtade upp mig och vi åkte till lägenheten och hämtade hem lite plugg (som det var tänkt att jag skulle plugga på ikväll) Sedan åkte vi & handlade och plockade upp William från träningen. Sen vid halv åtta så kom vi hem. Gäsp. Åt massa julskinka inne hos mormor och la oss i soffan framför äntligen hemma :)
& nu sitter man här och har förbaskat tråkigt & förbannat ont i ryggen! Är så klen, några timmar på stan och min kropp är stendöd.


Just nu är älsk på konsert i Sthlm, Nightwish, absolut inget för mig. Han kommer hem nångon gång i natt så därför är jag hemma i kjula ikväll, tycker det är så trist att vara ensam! Speciellt att gå och lägga sig ensam! :P




Just det, vecka 19 idag ju :) Så underbart, min förlossningsrädsla börjar t.o.m släppa! :) haha :)

Vecka 19

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.



image7

Nu är det dags för mera teve tror jag, så sköt om er :)
/V

God kväll

Älsk och jag har precis kollat klart på "extreem home makeover". Snyft :') Är sån mes börjar alltid lipa av det. Får väl skylla på hormonerna ^^
Funderar på att hoppa in i duschen nu, måste dock ta tag i disken också, suck. Imorgon är det religionprov för hela slanten, tur att man har håltimma innan så man hinner plugga lite extra :)

Känner mig lite besviken på er faktiskt :'( varför känns det som att ni faktiskt inte bryr er längre? känner mig så förbannat ensam! Glider ifrån allt & alla som betyder något känns det som...
Tur att jag har älskling vid min sida iaf, genom gott & ont<3


Käkade ju iaf lunch med jessica idag, mysigt :) Min lilla hemköpskärring! haha


bebis har börjat sparka på riktigt! Det har "rullat runt" inne i magen massor idag, och jag tror att lillen sparkar som mest när h*n inte fått mat på länge, klagar på mamma helt enkelt :) haha
Imorgon går jag föresten in i vecka 19! Snart har halva tiden gått :O helt otroligt! Jag längtar så mycket!

Nej men inget mer vettigt att skriva nu, så hoppar nog in i duschen & försöker få med mig älsk, haha :)

Sköt om er
/V

Mat :)

Har precis slutat bild & formgivning. Ska ta bussen om ett litet tag ner på stan för att möta jessica, ska käka lunch tillsammans :) Känner dock inte för att slänga ut pengar på skräpmat. Har blivit alldeles för mycket sånt på sista tiden :/ men vi får se vad jag kan käka.

Har håltimma nu fram till 13.05, sen slutar jag efter den lektionen :) nice.

JAG ÄLSKAR JULEN ! :D <3

/V

Förlovning med blåljusen på

Var ett tag sen, har inte mått fina fisken de senaste dagarna och har heller inte haft så bra tillgång till en dator. Nu sitter jag i soffan i lägenheten och Icchay står i duschen, vi vaknade för nån timma sen. Han har varit duktig och fixat så att vi har datorbilden på teven istället eftersom vi ändå har en bärbar dator. Probemet är bara att texten syns jättedåligt, men han har fixat en förstoringsruta så man vänjer sig nog.

Gårdagen var minst sagt händelserik. Efter skolan åkte jag hem till Jessica som var gullig och lagade mat åt mig, hade inte fått i mig nått av skolmaten, smakade skit som vanligt. Och det fungerar ju liksom inte att skippa måltider längre, måste tänka på att det inte bara är jag som blir lidande! Efter lite kötbullar och makaroner så satt vi oss ner och pratade, lika mysigt som vanligt<3 vad fan skulle jag göra utan dig Jessica?

Klockan 3 hade jag stämt träff med Sara och Stina, så vi gick och tog en fika på café rutan. Käkade marängsviss ;) smaskigt värre, orkade dock inte hela^^ Efter ett par timmar tog jag bussen hem till lägenheten och älskling.
Han satt på soffan & sa att vi behöve prata, han såg skitledsen ut och hade satt på våran låt på datorn. Jag vart livrädd, skrek åt honom att säga vad fan det var rakt ut för annars skulle jag dra igen. Men icke, Satt mig bredvid honom i soffan och han går ner på knä och tar fram en ask med två ringar! herregud vad glad jag blev! Han lurade mig verkligen! haha självklart tog jag emot ringen och vart alldeles varm i kroppen. Den är jättefin! Guldring som det står hans namn i och datumet vi träffades, 060722 <3 SÅ FINT!
Kan inte beskriva hur otroligt bra det känns :)

Tyvärr fick jag ont i magen några timmar senare så jag blev liggandes i sängen medan han lagade god mat (potatisgratäng och kyckling) och tog hand om mig. Vi åt maten i sängen och satt på "en natt på muséet" kunde knappt hålla mig vaken så somnade omkring klockan 10.
Sov jätteoroligt och hade jätteskumma drömmar, drömmde om förlossningen och att Icchay var otrogen. Klockan 3 gick jag upp på toa och gick och la mig igen, det kändes som att jag hade sovit bara några minuter när jag vaknar av en hemsk smärta nere på höger sida om magen. Jag skrek och grät om vartannat och försökte väcka Icchay (han är inte så himla lättväckt) Han förstod inte hur förbannat ont jag hade så han somnade om typ hela tiden. Jag var livrädd, det högg som knivar och gjorde så förbannat ont att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Jag ringde mamma och hon ringde akuten eftersom det inte gick över. Akuten fick ringa upp oss eftersom vi knappt hade några pengar att ringa för. Jag fick prata med en sjuksköterska som bad mig beskriva om det var huggande, molande eller stickande smärta och jag sa att det högg som bara fan! Kunde knappt hålla mig för gråt medan jag pratade ned henne. Hon sa att vi var tvungna att komma till akuten, jag blev livrädd. Tänk om något var fel med bebis? :S Eftersom varken jag eller Icchay har körkort så tänkte hon fixa en sjuktaxi, men eftersom vi bor på tredje våningen utan någon hiss och jag knappast skulle lyckas ta mig ner med den värken jag hade så skickade dem en ambulans. Det var Icchay dom pratade med dem i telefonen och de sa att de skulle komma med blåljusen på, jag som låg bredvid honom hörde ju vad de sa så jag blev ännu mera skräckslagen :S Varför skulle de var tvungna och ha det när vi bodde 3 min från sjukhuset? Jag tänkte att de antog att det måste vara riktigt allvarligt så jag började grina som bara fan. Dom måste ha hört mig för de förklarade för Icchay att de skulle ha dem på bara för att få köra lite fortare och för att jag var så ung. Vad nu det skulle ha med saken att göra?...
Efter 10 min kom två ambulanschaufförer in och frågade om jag kunde gå ner själv, och eftersim alvedonen som jag tagit för säkert en  timme sen hade börjat verka så trodde jag att jag skulle klara av det. De hjälpte mig ner för trapporna och la mig på en bår bak i ambulansen och kollade blodtryck och puls och det var bara bra, tack gode gud för det tänkte jag.Framme på akuten la de över mig i en säng och mamma kom, älskade mamma<3 Det kändes mycket bättre i magen tack vare alvedonen, men jag skakade i hela kroppen och dom tyckte jag kändes varm. Hade ingen feber dock, och urinet och allt verkade bra. Så jag fick träffa en gynekolog. Inne i det hemska jävla akut-gyn rummet! Började grina igen när jag såg att det var i det rummet jag skulle undersökas. Samma rum som jag för ett halvår sen fick se att mitt foster var dött och att hjärtat inte slog...
Ville verkligen inte in dit! När doktorn smörjde magen och började dra med ultraljudet så vågade jag inte kolla, och när jag tyckte att han varit tyst lite för länge så frågade jag hur det såg ut? Bara fint svarade han! VILKEN JÄVLA LÄTTNAD!!! jag vände mig mot skärmen och fick se vårat mirakel igen! Så underbart! bebis rörde sig och ingenting var fel hen henne/honom. Så ljuvlig känsla att det var bra med lillen! Livmodern var det inte heller något fel på, så läkarn sa till mig att det förmodligen var äggstockarna som höll på och vred sig och att det var det som gjorde ont. Men det kunde också vara att bebis höll på och rörde sig så pass mycket där inne så att livmodern fick sammandragningar. Hur som helst så var det iaf inget farligt. Jag skulle ta två alvedon varje sjätte timma i två dygn.
Det kändes så förbannat bra att det inte var någon fara och att åka hem och lägga sig igen, klockan var halv 7 när vi kom hem och vi somnade på direkten.

Nu sitter vi här i soffan och planerar att fixa nått att äta, är skithungrig! inte så konstigt eftersom klockan är närmre 2 :P
men men, hoppas allt är bra med er, måste kila in i köket nu innan magen vänder sig ut och in! haha.

Ikväll kommer mamma & pappa med thaimat för att fira våran förlovning<3 fyfan vad underbara dom är!

Men ni får ta hand om er, tack för alla kommentarer<3
/V

RSS 2.0